Főoldal Feliratkozás fuggetlennemzet.hu   
Nyílt háborút indítottak Orbánék a civilek ellen!
Nem ijednek meg, tovább dolgoznak a civilek, miután ismét Soros György, illetve a magyar származású,
Amerikában élő üzletember által támogatott szervezetek kerültek a kormánykommunikáció terítékére. A fideszes rezsibiztos, Németh Szilárd alpári stílusban, ráadásul az érvénytelen októberi népszavazásra hivatkozva "takarítaná ki" az országból a törvényesen működő, nem közpénzből gazdálkodó civileket.

"Nem tudjuk pontosan mit tervez a kormány a civilek ellen, de nem ijedtünk meg a legfrissebb nyilatkozatoktól. Továbbra is azért fogunk harcolni, hogy megvédjük ügyfeleinket és minden magyar állampolgárt a hatalom túlkapásaival szemben" - közölte Facebook-oldalán a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), miután a Fidesz-alelnöke a Soros György által támogatott hazai civil szervezetek "eltakarításáról" beszélt.

Németh Szilárdot ugyanis tegnap arról kérdezték, hogy hírek szerint törvényjavaslat készül a civil szervezetek vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről. Kedden a brit Guardian is írt arról, hogy Magyarországon kormányzati offenzíva kezdődhet azon - főként jogvédelemmel foglalkozó - civil szervezetek ellen, amelyek külföldi támogatásban részesülnek. Németh ezzel kapcsolatban az MTI beszámolója szerint úgy fogalmazott: "a Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött".

Szerinte például megengedhetetlen, hogy "ezerrel támadják" ezek a szervezetek az "illegális bevándorlással" kapcsolatos kormányzati álláspontot. "Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége Donald Trump amerikai elnökké választásával" - mondta, alátámasztva ezzel a fentebb idézett Guardian-cikket, amely szintén azt állította: Trump hatalomra kerülésével az amerikai külügy már nem fog ezen szervezetek mellé állni. A konkrét törvényjavaslattal kapcsolatban Németh Szilárd kijelentette: minden ilyet támogatni fognak, hiszen "a tervezet célja, hogy tisztán lássunk".

A Hír Tv felvétele egyébként még azt is megmutatta, amikor Németh a civilek eltakarításának igényét azzal magyarázta: "az emberek ezt megszavazták, ráadásul megerősítették egy népszavazáson, előtte persze egy nemzeti konzultáción is, ezt nem hagyhatjuk."

Noha a rezsibiztos kijelentése nem tekinthető példátlannak, a szocialista Szakács László mégis kikérte magának, a frakcióvezető-helyettes szerint ugyanis Németh szavai a diktatúrákat idézték. "A civil nyilvánosságot így csak elnyomó rendszerek szokták fenyegetni. Németh Szilárd kijelentése az önkényes hatalmi arrogancia nyílt és brutális megnyilvánulása volt. A szocialista párt szerint magát demokratának valló politikus ilyet nem ejthet ki a száján, Németh Szilárdnak vállalnia kell szavainak következményét: távoznia kell a közéletből!" - írta Szakács, arról ugyanakkor nem ejtve szót, hogy valójában a Fidesz semmilyen módon nem vetette fel korábban a civilek vegzálását, népszavazás és nemzeti "konzultáció" sem volt ebben a témában.

Ráadásul ez az egész ötlet nem új, ahogyan a Soros György, valamint az általa és más, a liberális demokrácia, a nyílt társadalom eszméi mellett elkötelezett közéleti szereplők, valamint akár államok (mint Norvégia - a szerk.) által támogatott civil szervezetek vegzálása sem.

Miután 2014 tavaszán már fellángolt a kormányzati vádaskodás, s gyűlöletkampány az akkor Norvég Civil Támogatási Alapból támogatott, civil szervezetek, illetve a kormányzást leggyakrabban kritizáló "piszkos 13-akra" való utalásról is kiszivárogtak információk, a kedélyek már-már lenyugodni látszottak azzal, hogy a kabinet által indított vizsgálatoknak sem lett az érintettek elmarasztaló következménye. Ám 2015 tavaszán megjelent a Magyar Közlönyben a Nemzeti Korrupcióellenes Program elfogadásáról szóló kormányhatározat. Eszerint a kormány a civil szervezetek átlátható működése érdekében tanulmányozná a működésüket meghatározó jogszabályi rendelkezések érvényesülését, valamint megvizsgálná a vagyonnyilatkozat megtételére kötelezhető személyi kör szélesítésének lehetőségeit. A feladat az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt adott, méghozzá 2015. szeptember 30-ig kellett vizsgálódnia e kérdéskörben a humán tárcának.

Csakhogy mindez valamiképp elsikkadt, s az uniós (nem létező) menekültkvóta ügyében kiírt, majd elbukott népszavazás kormányzati médiakampányában került csak elő ismét a civilek vegzálása, hiszen tavaly májusban Lázár János bejelentette a migrációval kapcsolatosan, hogy "titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását", noha a kancelláriaminiszter később mindezt nem tudta bizonyítani, ahogyan arra sem volt hajlandó magyarázatot adni, honnan volt tudomása az állítólagos titkosszolgálati jelentések tartalmáról. A tegnap is megszólaló Németh Szilárd szeptember végén azt mondta, Soros szervezett hálózati rendszert működtet a magyar kormány migránspolitikájával szemben, és ezzel "komoly nemzetbiztonsági érdekeket sért". Már akkor szorgalmazta, hogy a szakszolgálatok vizsgálják a Soros alapítványától támogatásban részesülő magyar civil szervezeteket.

A boszorkányüldözést most a kormány tavaszi törvényalkotási terve indította meg, amely megismétli a korrupcióellenes stratégiában szereplő mondatot jogalkotási feladatként. Majd múlt pénteken a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt és a Civil Összefogás Fórumot elnöklő Csizmadia László - aki egyúttal a civil szervezeteknek jutó állami támogatásokat osztó Nemzeti Együttműködési Alapot is irányítja - megjelentetett egy, Németh Szilárd szavaival lényegében szó szerint megegyező publicisztikát a kormány napilapjában.

A tervezett hadjáratot először a Policy Agenda elemzése szúrta ki, ennek alapján pedig a Vasárnapi Hírek arról írt, mindez lehetőséget teremthet majd arra, hogy "a nyilvánosság előtt cincálják szét" a civileket. Tegnap pedig a brit Guardian cikke jelent meg, amely szerint a magyar civil szervezetek pontosan arra számítanak, hogy a magyar állam lesújt rájuk az idén, Donald Trump beiktatása után. "Úgy tűnik, Orbánnak nagyobb tere lesz arra, hogy végrehajtsa azokat az intézkedéseket, amik szembemennek a demokráciával és a jogállammal" - értékelte a helyzetet Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke a lapnak. Chris Stone, az Open Society Foundations elnöke a Guardiannek azt mondta: szervezete folytatja munkáját Magyarországon, de elismerte, hogy a magyar helyzet az egész EU tesztje lehet. A cikk arra is emlékeztetett, a civil szervezeteknek Oroszországban mentek neki a magyarhoz hasonló módon.

Forrás: Népszava
A Független Nemzet véleménye:

Úgy látszik még mindég van lejjebb....

Tetszett a vélemény, vagy netán nem értesz velem egyet? Jelölj facebook-on és mondd el a saját véleményedet!Hableány-tragédia: Így falaz Ráhelnek és Rogánnak Orbán!
Így hazudozik Palkovics egy kiszivárgott hangfelvételen!
Botrány: Saját kiskorú diákját ejtette teherbe a hittantanár!
Fideszes javaslat: Begyűjtenék Orbánék a fesztiválozók személyes adatait!
Hableány-tragédia: Így falaz Ráhelnek és Rogánnak Orbán!
Így hazudozik Palkovics egy kiszivárgott hangfelvételen!
Botrány: Saját kiskorú diákját ejtette teherbe a hittantanár!
Korrupció: Sorra buknak meg a politikusok a környékünkön!
A Fradi 17 milliárdnyi közpénzt kapott tavaly!
Aljas módon mocskolja Vitrayt a kormánymédia!
Százkilós betontömb zuhant egy kisfiú fejére Pusztaszabolcson! Osztályfőnöke mentette meg!
Óriási villát vásárolt Budán Mészáros lánya és veje!
Jakab Orbánnak: Ön Mészáros Lőrinc fedőnéven az ország leggazdagabb embere! + Videó!
Közmunkára küldték Rogánné királynőit!
Sokkoló! Emberi lábat találtak Mezőlaknál az út szélén!
Bécsi lap: Így rabolja el az Orbán-rendszer Magyarország jövőjét!
Lecsapott a kormány: Vége a magántanulói státusznak, több ezer tanuló kerül bizonytalan helyzetbe!
Ilyet még nem hallottál: Hihetetlen cinikus közlemény adtak ki Orbánék Bige László gyárával kapcsolatban!
Üldözőbe vették a koreai újságírók a gyilkos hajókapitányt, miután kiengedték az előzetesből! + Videó!
Fenyegetést kapott Bige László: elmész innen, vagy irány a börtön!
Agrárbirodalom: Mészáros Lőrinc már Romániában is földesúr!
150 millával támogattuk a Rogánnéhoz köthető sporteseményeket!
Újra ittasan vezetett Demcsák Zsuzsa!
Videó: Így bulizik a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc!
Már a katonai esküjét is letette Orbán fia!
Feljelentik Tiborcz Istvánt vári terjeszkedése miatt! + Videó!
A Fidesz megvéd minket: Az ukrán maffia simán bevásárolt budai luxusingatlanokból a rendőrség és a bevándorlási hivatal tudtával!
Ilyen országban élünk: Kitüntették az 1,4 milliárdos csalással gyanúsított Fideszes bűnözőt!
Drog és alkohol befolyása alatt vezetett: Tízmilliós óvadék ellenében szabadulhat az érdi gázoló!
Nyakig eladósítják az országot: Kínai gigahitelt vesz fel a kormány Mészáros új vállalkozása miatt!
Orbánék meglépték: Búcsút mondhatnak a szociális üdülésnek a nyugdíjasok!
Hiába vonták vissza Orbánék, sorra építi a kormány a sportlétesítményeket!
Sokkoló: Édesanyja karjaiban találták meg a Hableány-baleset hatéves áldozatát!
Kálmán Olga: Ki fogjuk kényszeríteni 2 millió ember akaratát a Fidesszel szemben!
Több ezren osztották már meg: Rohamtempóban terjed egy kép Kövérről, aminek nagyon nem fog örülni!
Sztártörténész: Az orbánizmus a legveszélyesebb a szabadságra!
Óvónő a gyereknek: Ha megint rossz leszel, anyukád nem jön érted, és a kertben fogsz aludni...


fuggetlennemzet.hu

A nemzet egysége az erő, és nem a hadsereg.
Nyilvánosságra kell hozniuk Orbánéknak, hogy hányan haltak meg kórházi fertőzésekben!
Weber egyértelmű üzenetet küldött a Fidesznek!
Újabb szörnyűség derült ki a soroksári gyilkossággal kapcsolatban!
Még egy üzleti zseni: 214 milliós árbevételből 1 milliárdos nyereséget csinált Tiborcz!
Megdöbbentő képek a Kútvölgyi Kórházról: A rothadás és a csótány alapállapot!
Ennyibe került nekünk Orbán hobbija!
18+ fotó: A Duna felszínén úszott a holttest!
Lefokozva maradnak a Fideszesek a Néppártban, semmilyen tisztséget nem tölthetnek be!
Bejelentette a Fidesz: 2,8 % lesz a nyugdíjemelés, de azt már nem tették hozzá, hogy az infláció 3,9%!
Ebből botrány lesz: Elszólta magát Semjén Zsolt!
Holttestet találtak Fejér megyében!
Ha ezt meglépik... A fizetés egy részét nem a dolgozóknak fizetné ki az ÁSZ elnöke!
Sokkal nagyobb emberveszteséget okoz az egészségügy elhanyagolása hazánknak, mint a terrorizmus!
Magyarország 2019: A magyarokat az utcára teszik, az ukránoknak meg szállodát építenek! + Videó!
Dunai tragédia: Női holttestet hoztak a felszínre!
Gyilkosság Fejér megyében: Vér borította a járdát!
Orbán kiugrott megnézni Madridba a BL-döntőt, de a pápalátogatás nem izgatta! + Fotó!
Alulteljesített Kósa cége: "Csak" 50 millát vettek ki belőle!
Brüsszelnek elege lett Orbán ámokfutásából: Máris behúzta a Fidesz fülét-farkát!
Tűzijáték a várban, halottak a Dunában!
Vajon ezek után Orbán lemond-e?
Mészáros varázslat: 600 ezret berakott a gyerekei cégébe, 2,8 milliárdot kivett!
Újabb videó került elő a tragikus dunai hajóbalesetről!
Választási csalás? A DK nem fogadja el az eredményt, megtámadja a levélszavazás eredményét!
Dunai hajóbaleset: A Vikingnek közös cége van a magyar állammal!
Megtalálhatták az Ausztriában eltűnt magyar fiatal holttestét!
A Fidesz kormány az oroszoknak adta a Dunakeszi Járműjavítót, versenyeztetés nélkül!
Meghátráltak Orbánék!
7,8 milliárddal többe kerül nekünk a Puskás-stadion!
Orbánék a devizahitelesekről: “Akik felelőtlenül gazdálkodtak nem érdemelnek védelmet...” + Videó!
Videó a dunai tragédiáról: Az utasok tehetetlenül nézték, ahogy nekik ütközik a szállodahajó!
Az Orbán-kormány bukása!
“Szívfacsaró, hogy mivé lett a nemzetem!”
Lázár János ménesbirtokán még a wellness is elit lesz!

fuggetlennemzet.hu

A nemzet egysége az erő, és nem a hadsereg.
Főoldal Feliratkozás fuggetlennemzet.hu