Főoldal Feliratkozás fuggetlennemzet.hu   
Nyílt háborút indítottak Orbánék a civilek ellen!
Nem ijednek meg, tovább dolgoznak a civilek, miután ismét Soros György, illetve a magyar származású,
Amerikában élő üzletember által támogatott szervezetek kerültek a kormánykommunikáció terítékére. A fideszes rezsibiztos, Németh Szilárd alpári stílusban, ráadásul az érvénytelen októberi népszavazásra hivatkozva "takarítaná ki" az országból a törvényesen működő, nem közpénzből gazdálkodó civileket.

"Nem tudjuk pontosan mit tervez a kormány a civilek ellen, de nem ijedtünk meg a legfrissebb nyilatkozatoktól. Továbbra is azért fogunk harcolni, hogy megvédjük ügyfeleinket és minden magyar állampolgárt a hatalom túlkapásaival szemben" - közölte Facebook-oldalán a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), miután a Fidesz-alelnöke a Soros György által támogatott hazai civil szervezetek "eltakarításáról" beszélt.

Németh Szilárdot ugyanis tegnap arról kérdezték, hogy hírek szerint törvényjavaslat készül a civil szervezetek vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről. Kedden a brit Guardian is írt arról, hogy Magyarországon kormányzati offenzíva kezdődhet azon - főként jogvédelemmel foglalkozó - civil szervezetek ellen, amelyek külföldi támogatásban részesülnek. Németh ezzel kapcsolatban az MTI beszámolója szerint úgy fogalmazott: "a Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött".

Szerinte például megengedhetetlen, hogy "ezerrel támadják" ezek a szervezetek az "illegális bevándorlással" kapcsolatos kormányzati álláspontot. "Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége Donald Trump amerikai elnökké választásával" - mondta, alátámasztva ezzel a fentebb idézett Guardian-cikket, amely szintén azt állította: Trump hatalomra kerülésével az amerikai külügy már nem fog ezen szervezetek mellé állni. A konkrét törvényjavaslattal kapcsolatban Németh Szilárd kijelentette: minden ilyet támogatni fognak, hiszen "a tervezet célja, hogy tisztán lássunk".

A Hír Tv felvétele egyébként még azt is megmutatta, amikor Németh a civilek eltakarításának igényét azzal magyarázta: "az emberek ezt megszavazták, ráadásul megerősítették egy népszavazáson, előtte persze egy nemzeti konzultáción is, ezt nem hagyhatjuk."

Noha a rezsibiztos kijelentése nem tekinthető példátlannak, a szocialista Szakács László mégis kikérte magának, a frakcióvezető-helyettes szerint ugyanis Németh szavai a diktatúrákat idézték. "A civil nyilvánosságot így csak elnyomó rendszerek szokták fenyegetni. Németh Szilárd kijelentése az önkényes hatalmi arrogancia nyílt és brutális megnyilvánulása volt. A szocialista párt szerint magát demokratának valló politikus ilyet nem ejthet ki a száján, Németh Szilárdnak vállalnia kell szavainak következményét: távoznia kell a közéletből!" - írta Szakács, arról ugyanakkor nem ejtve szót, hogy valójában a Fidesz semmilyen módon nem vetette fel korábban a civilek vegzálását, népszavazás és nemzeti "konzultáció" sem volt ebben a témában.

Ráadásul ez az egész ötlet nem új, ahogyan a Soros György, valamint az általa és más, a liberális demokrácia, a nyílt társadalom eszméi mellett elkötelezett közéleti szereplők, valamint akár államok (mint Norvégia - a szerk.) által támogatott civil szervezetek vegzálása sem.

Miután 2014 tavaszán már fellángolt a kormányzati vádaskodás, s gyűlöletkampány az akkor Norvég Civil Támogatási Alapból támogatott, civil szervezetek, illetve a kormányzást leggyakrabban kritizáló "piszkos 13-akra" való utalásról is kiszivárogtak információk, a kedélyek már-már lenyugodni látszottak azzal, hogy a kabinet által indított vizsgálatoknak sem lett az érintettek elmarasztaló következménye. Ám 2015 tavaszán megjelent a Magyar Közlönyben a Nemzeti Korrupcióellenes Program elfogadásáról szóló kormányhatározat. Eszerint a kormány a civil szervezetek átlátható működése érdekében tanulmányozná a működésüket meghatározó jogszabályi rendelkezések érvényesülését, valamint megvizsgálná a vagyonnyilatkozat megtételére kötelezhető személyi kör szélesítésének lehetőségeit. A feladat az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt adott, méghozzá 2015. szeptember 30-ig kellett vizsgálódnia e kérdéskörben a humán tárcának.

Csakhogy mindez valamiképp elsikkadt, s az uniós (nem létező) menekültkvóta ügyében kiírt, majd elbukott népszavazás kormányzati médiakampányában került csak elő ismét a civilek vegzálása, hiszen tavaly májusban Lázár János bejelentette a migrációval kapcsolatosan, hogy "titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását", noha a kancelláriaminiszter később mindezt nem tudta bizonyítani, ahogyan arra sem volt hajlandó magyarázatot adni, honnan volt tudomása az állítólagos titkosszolgálati jelentések tartalmáról. A tegnap is megszólaló Németh Szilárd szeptember végén azt mondta, Soros szervezett hálózati rendszert működtet a magyar kormány migránspolitikájával szemben, és ezzel "komoly nemzetbiztonsági érdekeket sért". Már akkor szorgalmazta, hogy a szakszolgálatok vizsgálják a Soros alapítványától támogatásban részesülő magyar civil szervezeteket.

A boszorkányüldözést most a kormány tavaszi törvényalkotási terve indította meg, amely megismétli a korrupcióellenes stratégiában szereplő mondatot jogalkotási feladatként. Majd múlt pénteken a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt és a Civil Összefogás Fórumot elnöklő Csizmadia László - aki egyúttal a civil szervezeteknek jutó állami támogatásokat osztó Nemzeti Együttműködési Alapot is irányítja - megjelentetett egy, Németh Szilárd szavaival lényegében szó szerint megegyező publicisztikát a kormány napilapjában.

A tervezett hadjáratot először a Policy Agenda elemzése szúrta ki, ennek alapján pedig a Vasárnapi Hírek arról írt, mindez lehetőséget teremthet majd arra, hogy "a nyilvánosság előtt cincálják szét" a civileket. Tegnap pedig a brit Guardian cikke jelent meg, amely szerint a magyar civil szervezetek pontosan arra számítanak, hogy a magyar állam lesújt rájuk az idén, Donald Trump beiktatása után. "Úgy tűnik, Orbánnak nagyobb tere lesz arra, hogy végrehajtsa azokat az intézkedéseket, amik szembemennek a demokráciával és a jogállammal" - értékelte a helyzetet Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke a lapnak. Chris Stone, az Open Society Foundations elnöke a Guardiannek azt mondta: szervezete folytatja munkáját Magyarországon, de elismerte, hogy a magyar helyzet az egész EU tesztje lehet. A cikk arra is emlékeztetett, a civil szervezeteknek Oroszországban mentek neki a magyarhoz hasonló módon.

Forrás: Népszava
A Független Nemzet véleménye:

Úgy látszik még mindég van lejjebb....

Tetszett a vélemény, vagy netán nem értesz velem egyet? Jelölj facebook-on és mondd el a saját véleményedet!Az Orbán-kormány azt üzeni a magyar gyerekeknek, hogy buták és tehetségtelenek!
Autóstul rontott be a sürgősségire az ittas férfi, neje és kislánya is az autóban ült!
Makkegészséges volt Hofi, mikor meghalt, állítja özvegye!
Ez mindenről lerántja a leplet! Súlyos videó született Orbánról! + Videó!
Az Orbán-kormány azt üzeni a magyar gyerekeknek, hogy buták és tehetségtelenek!
Autóstul rontott be a sürgősségire az ittas férfi, neje és kislánya is az autóban ült!
Makkegészséges volt Hofi, mikor meghalt, állítja özvegye!
Megelégelték - Közel 100 millió eurós per vár Orbánékra!
Ebből baj lesz: Az EU-nak elege lett abból, hogy európai adófizetői pénzből finanszírozzák az Orbán-rezsimet!
Ököllel ütötte az ellenőrt egy utas Debrecenben! + Videó!
A szülők szeme láttára fulladt meg 3 éves kisfiúk, de ők csak csitították!
Orbán wellnessközpontot építtet a luxuspüspök haverjának állami milliárdokból!
Lévai Anikó! Feleség vagy bűnsegéd?
Bekokainozva gázolt halálra egy férfit Zuglóban: 5 és fél évet kapott!
Háznak hajtott egy autó Győrben, a sofőr életét vesztette!
Magyar dolgozókat küldtek el a Videotontól, hogy olcsó ukrán munkaerőt vehessenek fel a helyükre!
Orbánék már 3 éve tesztelik a rabszolgatörvényt Szabolcsban!
Kegyetlenül megaláztak egy 11 éves iskolás lányt a tanárai!
Terrortámadás: robbanás és lövöldözés volt egy szállodánál Kenyában, halottak is vannak! 18+
Ebből látszik, hogy Orbán mennyire hülyének nézi a magyar embereket!
Videón a Fidesz által elkövetett törvénysértés!
Kidőlt fák, leszakadt ágak: Jelentős károkat okoz a szél a fővárosban!
Kényszerleszállás Ferihegyen: szívrohamot kapott egy utas a gépen!
"Orbánt le kell rúgni a lejtőn!"
Újabb cikk a tengerentúlról: Magyarországnak végre elege van Orbánból?
Tragédia: Meghalt egy tó jege alá szorult ember Somogy megyében!
Azonnal ki kellett üríteni vasárnap este a soroksári IKEA-t!
Alekosz: Fontos, hogy Viktorhoz közel lehetek, hisz annyi közös van bennünk!
Az egri fideszes politikusoknak a központból mondják meg, hogy mit hazudjanak az egri embereknek!
Káptalanfai mészárlás: Az egész családot ki akarta irtani az osztrák férfi!
22 év után bevallotta: Megölte a 6 éves gyermekszépségkirálynőt!
Orbán Gáspár: Apám akkora tudással rendelkezik, amekkorára földi halandó képtelen...
A fél ország éhen hal, eközben a Fidesz több milliárdért hirdeti, hogy Magyarország jobban teljesít!
Majka szkeptikus Curtis gyógyulását illetően!
Kizárták Gyárfás Tamás védőjét a Fenyő-ügyből!
Üzent a Fidesz a nyugdíjasoknak!
Hihetetlen ez a család: Mészáros öccse félmilliárdért szállít aszfalttömörítő gépeket a közútkezelőnek!

fuggetlennemzet.hu

A nemzet egysége az erő, és nem a hadsereg.
9 éves kislányára akarta rákenni felesége meggyilkolását!
Totális leigázásra készül Orbán Viktor!
Újabb bűnözőt fogadtak be Orbánék?
Lángokban állt egy autó a Petőfi hídon!
Dopeman Curtisékről: "Ez egy nagyon jól megalkotott történet"
Az O1G miatt még patkányirtónak sem vették fel!
Lázár már nyíltan köpi szembe Orbánt!
Barátok voltak: két 18 éves fiú halt meg a bőnyi karambolban!
Tragédia: szánkózás közben halt meg egy 8 éves kislány!
Ennyit a puritán életmódról: Luxusétterem fog főzni Orbánra és sleppjére a Várban!
Orbán Ráhel: Engem is érint majd a túlóratörvény!
Gáspár Győző: Úgy gondolom, minden magyar példát vehet tőlem...
3 gyermeket szült a multimilliomosnak volt felesége, de az orvos most közölte vele, hogy születése óta steril!
A románok nemzetközi körözést adtak ki a korrupcióért elítélt magyar politikus ellen!
Orbán Viktor és felesége nyilatkozata: Mi családi életünkkel is példát mutatunk az országnak...
Gázolás az M3-ason: Kata barátja azóta sem kereste a lány családját!
A síneken ragadt a sószóró Komáromnál, és jött a vonat! + Videó!
Itt a lista: Így verte át a magyarokat 2018-ban Orbán!
Orbán neje: Mindenki érezheti, hogy az egészségügy, az oktatás, és a vállalkozások rengeteg segítséget kapnak!
Felvágta az ereit, most pszichológus kezeli Bándy Kata gyilkosát a börtönben!
Senki sem kaphat meg téged! - Három óráig tartott az újév a fiataloknak!
Orbán 97 éves nagyanyja számláján csekély 1,4 billió Ft lapul!
Így teszi tönkre Szegedet a Fidesz és személyesen Orbán Viktor!
Megölte bátyját, majd öngyilkos lett egy férfi Kisgyőrben!
Újabb részletek: Csak nemrég szerzett jogsit az M3-ason gázoló sofőr!
A magyarokat arcul köpve Orbán megtette azt, amit még Rákosi sem mert!
Elképesztő, mit kell énekelnie a fiatal Fideszeseknek Orbánról! + Videó!
Összeveszett barátjával, ezért sétált az M3-ason a halálra gázolt nő! + Videó!
Tönkrement a kapcsolata Demcsák Zsuzsának, őszintén vallott az okokról!
Ekkora pofátlanságot még nem hallottál: Elképesztő, amit Rogán ki mer ejteni a száján!
Külföldi sajtó: Orbán legálissá tette Magyarországon a korrupciót!
Afgán menekült támadt meg egy párt a Keleti pályaudvarnál szilveszterkor!
Magyarország is szerepel Nostradamus 2019-re vonatkozó jövendölésében!
Orbánt lelövik, vagy...?

fuggetlennemzet.hu

A nemzet egysége az erő, és nem a hadsereg.
Főoldal Feliratkozás fuggetlennemzet.hu