UGRÁS A KEZDŐLAPRA   LÁJKOLJ MINKET FACEBOOKON
Választási csalások: Durva listát tett közzé Farkasházy Tivadar!
A baloldali humorista olyan listát tett közzé, aminek az elolvasása sokak számára felérhet egy kijózanító pofonnal.

101 OK, AMELY A KÉTHARMADHOZ VEZETETT!
Se idõm, se kedvem kiérlelni, ezek jutottak eszembe. S nem doktori, tán még Schmitt Pál is gondosabban fogalmazna, minél egyszerûbb, hogy ne váljék érthetetlenné és olvashatatlanná. Tegyék meg mások is, majd kialakul. Írd, olvasd, terjeszd!

VÁLASZTÁSI CSALÁSOK

1️⃣️ Erdõsiné és a kopaszok. Az ügyben „tehetetlen” rendõrség és ügyészség. Az MSZP hosszas szívatása a vasárnapi zárva tartás ügyében. Patyi és Pálffy Ilona hatósága rendre a kormány szája íze szerint dönt.
2️⃣️ Az új választási törvény, a gyõztesnek is járó kompenzációk, a körzetek Fidesz számára kedvezõ megváltoztatása, amit Kövér beismert, földrajzi bûvészkedésnek nevezve.
3️⃣️ A Kubatov lista, a bõvítését és pontosítását szolgáló tízmilliárdos nemzeti konzultációk.

4️⃣️ Százával utaztattak át a szavazás napján a magyarországi kamu lakcímet létesítõ határon túli magyarokat, vajh miért? Németh Szilárd erdélyi „kampányolói”. Hamis szórólapok, például aki listán és egyéniben más pártot jelöl, szavazata érvénytelenné válik.
5️⃣️ A média szerint tévedés és nem szervezett csalás számos körzetben az egyéni és listás szavazatok nagy eltérése. Hogy fél hétig 125 ezerrel többen szavaztak, mint hétig. Tán csak nem volt az országban elég abakusz és kockás füzet. Vagy a számlálóknak valaki kiadta, hogy ne négy, hanem öt pálcikát húzzanak át, hadd érezze magát legalább addig jól az ellenzék a nagy részvételtõl, amíg vissza nem vonják egy részét. Vagy – és ez már tudományos szenzáció lenne – fél hét után protonok helyett kizárólag elektronok, azaz negatív szavazók érkeztek. Az NVI számítógépes rendszere pedig azért dõlt össze, mert csak négyévente sportol és nem volt edzésben. Az viszont már gyanús, hogy 2014-hez hasonlóan még órákig tartott a szavazás, talán azért, hogy legyen idõ kozmetikázni, ha szükséges, csak két tornaterem kellett volna az elkerüléséhez. Miként 400 szavazat, hogy ne legyen kétharmad.

6️⃣️ Miközben a határon túliak levélben is szavazhattak, Angliában és másutt órákig kellett utazni és sorban állni azoknak, akik élni akartak állampolgári jogukkal.
7️⃣️ Kamupártok ismételt létrehozása, most se fogják behajtani a rájuk elszórt 3 milliárdot. Lévai Katalin két hónapos tündöklése és pártjának klónozott ajánlói.
8️⃣️ A közszolgálat négy év alatt szinte soha, a kampány alatt öt percekre engedte be az ellenzéket. A közterületi hirdetések monopolizálása, a Simicska oszlopok elleni támadás, a városképekre hivatkozás, a helyek felvásárlása.
9️⃣️ Az ellenzéki pártokra kirótt borsos és indokolatlan ÁSZ büntetések. Kivéve a Fideszt, holott Simicskától szinte ingyen kapták a plakáthelyeket legutóbb, amúgy a mellényzsebbõl kifizették volna.

1️⃣️0️⃣️ A tízezer forintos Erzsébet utalvány és a 12 ezres gáztámogatás. Számos olyan anyagi juttatás, amely az ellenzéket a külön indulásokban tette érdekeltté. Legyen minél több kis párt, oszd meg és uralkodj, mindezt a demokrácia iránti elkötelezettségnek álcázva.
1️⃣️1️⃣️ Miként az EBESZ is megállapította, nem volt esélyegyenlõség, a döntéshez szükséges információkhoz való hozzáférés nem volt biztosítva, a kormány a kormánypártoknak játszott át hatalmas erõforrásokat.

AZ ÖSSZEFOGÁS HIÁNYA

1️⃣️2️⃣️ E szót számos politikus, politológus, tanácsadó négy év alatt szitokszóvá tette. Mások az összefogósdi ostobaságát terjesztik, mintha ne bizonyította volna be 2014 irtózatos lebõgése, hogy a „teljes összefogást” nyilvánosan mantrázókat vagy konkrétan Orbán Viktor küldi pályára, vagy szimplán elaggott, humorukat és intellektusukat vesztett, lepusztult komcsibácsik, ezerszer újramesélt, ócska sztorikkal – írta Ceglédi Zoltán. Némi halmazelmélettel lenne tippem az illetõre.
1️⃣️3️⃣️ A 2014-es kamu összefogás ellentéte az igazi összefogás és nem a széthúzás. S több foka létezik, tucatnyi más kifejezést is takar, együttmûködés, összehangolás, közös érdek, optimalizálás, legrosszabb a nehezen érthetõ koordinálás, végül csak ezt szajkózták.
1️⃣️4️⃣️ Csak az MSZP volt a közös lista híve. A külön indulás révén a Momentum, a Kutyapárt és az Együtt 270 ezer szavazata eleve elveszett, nem kizárt, hogy a kétfelé szavazás több választót zavart össze, mint amennyit bántott.
1️⃣️5️⃣️ A külön indulók a még bizonytalanokra hajtva a többiek ellen beszéltek, egymástól akartak lecsípni szavazókat, a médiában ez visszhangzott. Az LMP még az utolsó pillanatban is azzal jött ki egy tárgyalásról, hogy Gyurcsány részeg volt.

1️⃣️6️⃣️ A pártok Márki-Zay vásárhelyi sikerébõl semmit se tanulva azt hirdették, hogy ez 106 külön történet. Lehet, de ennyi verziót kommunikálni kissé drága és nem elõtte fél órával kell elkezdeni.
1️⃣️7️⃣️ A listásoknak legalább 27 körzetben kellett egyéni jelölteket indítani, ami már eleve veszteség, sok helyen behozhatatlan hátrány volt ellenzéki gyõzelemre.
1️⃣️8️⃣️ Egy diktatúra, egy túlterjeszkedõ hatalom legyõzéséhez nem a különbségeket, hanem a közös érdeket kell keresni egymásban, a történelem számos esete bizonyítja, hogy a koalíció, az együttmûködés még nem önfeladás, olykor csupán akár egymástól igen távol állók idõleges szövetkezése egyetlen célra.

SZEREPOSZTÁSI TÉVEDÉSEK

1️⃣️9️⃣️ Egy színigazgató tudja, ha nincs Hamletje, akkor a Három nõvért vagy a 12 dühös embert kell elõvenni. Hiába a sok kiváló karakter, ha hat önjelölt Hamlet ágál egymással, ennyi jó koponya nincs.
2️⃣️0️⃣️ Szél Bernadettnek bemesélték, hogy miniszterelnök lehet. Egy 6-7%-os párt élén, amelyik nem szövetkezik senkivel? Csak tönkreteheti a többiek erõfeszítéseit.
2️⃣️1️⃣️ A Jobbik hajthatatlansága bármilyen együttmûködésre, ebben Simicska is benne lehetett. Szereztek rengeteg ezüstöt.
2️⃣️2️⃣️ Többeket felfelé buktattak, például a faluhoz, az agráriumhoz kiválóan értõ Gõgöst elnökhelyettessé, az oktatás anomáliáiban jártas Kunhalmit budapesti elnökké téve, akiknek így olyan kérdésekben is rendre meg kellett szólalniuk, amelyhez alig konyítottak.
2️⃣️3️⃣️ Két ellenzékinek tartott csatorna rendre megszólaltatott számos olyan pártvezért, akiknek szinte csak magából állt a pártja, elhitetve a közvéleménnyel, hogy léteznek. Végül már Fodor is elhitte.
2️⃣️4️⃣️ Gyurcsány túlszerepeltetésének a rajongói biztosan örültek, de lehet, hogy emiatt nem tudtak jobban nõni, pedig ott volt Molnár Csaba, Debreczeni József, Ara Kovács Attila, kampányzárójukon pedig Kuncze és Lendvai Ildikó is felszólalt.

2️⃣️5️⃣️ Juhász Péter igazi utcai harcos, de amikor látta, hogy a karaktergyilkosság ellen rövidtávon tehetetlen, az Új Pólus meg nem jön létre, a vabank helyett még idõben szövetkezhetett volna Karácsonnyal.
2️⃣️6️⃣️ Gulyás Márton tette talán a legtöbbet, de csak idõt fecsérelt a választási törvény megváltoztatására, ami a Fidesz nélkül nem megy és nehezen kommunikálható. Rengeteg energia ment el rá, más célért kellett volna összehoznia az ellenzéket.
2️⃣️7️⃣️ Az utca hõseinek sikertelen landolása a pártpolitikában, például Kónya és Árok, a két bohóc, Pukli István szerencsétlen pártalapítása, Sándor Máriát viszont egyszerûen cserbenhagyták az orvosok és a pártok, majdnem ráment.
2️⃣️8️⃣️ Lattmann Tamás ámokfutása a homályos hátterû Új Magyar Köztársaság élén majd a kisgazdáknál. Miközben remekül indult tüntetések szónokaként.
2️⃣️9️⃣️ A Momentum a sikeres nolimpia után ráhajtott az ügynöktörvényre, amibe már mindenkinek beletörött a bicskája és nem érdekel senkit. Medgyessy múltjával szórakoztak három nappal a választás elõtt, csak azért ússzák most meg, mert kisebb részük van a kétharmadban, mint az LMP-nek, azért az Együttel hármasban Kocsist behozták a Józsefvárosban.

ORBÁN HÁROM MÁZLIJA

3️⃣️0️⃣️ A 2008-as pénzügyi világválság végleg tönkretette ellenfeleit, ami kétharmados gyõzelemhez segítette.
3️⃣️1️⃣️ A migránsok áradása, amit az elsõk között használt ki.
3️⃣️2️⃣️ Az európai konjuktúra, és a Marshall segélynél is nagyobb uniós támogatások, a magyar növekedés két kizárólagos oka.

A MÉDIABIRODALOM VISSZAVÁG

3️⃣️3️⃣️ Egykor a föld volt a hatalom, aztán a tõke, a gépek, majd a tudás, a technológia, az innováció, most az információ. Fõleg a valótlan.
3️⃣️4️⃣️ A Népszabadság beszántása Orbán bécsi strómanja, Pecina segítségével. A megyei lapok felvásárlása közpénzbõl meggazdagodott hûbéresek révén.
3️⃣️5️⃣️ Matolcsy köztörvényes bûne, az Origo megszerzése.
3️⃣️6️⃣️ Az állami Eximbank jogtalan kölcsönével a TV2 átpasszolása Vajnának, s kitömése hirdetésekkel. Az RTL Klub eddig nem sikerült, bár Simicska szíves közlése nyomán megtudtuk, szobatársa azt remélte, majd megveszi neki a Gaszprom.
3️⃣7️⃣️ Az állástalan Habony a Magyar Idõk, a Lokál, a Ripost és más szennylapok, szennyportálok révén pótolja Simicska távozását.
3️⃣️8️⃣️ A közszolgálat megcsúfolásaként az állami tévécsatornák és rádióadók mûködése.
3️⃣️9️⃣️ Mindehhez jólfizetett zugújságírók hada, kitüntetésekhez és zsíros megbízatásokhoz jutók lelkes üvöltözése, számos értelmiségi, tudós, mûvész asszisztálása, akik mindebbõl jól élnek, s nevüket adják hozzá.
4️⃣️0️⃣️ Szinte minden nyugati befektetõ eladta a tulajdonát a Fidesz strómanjainak, mert megfosztották õket az állami hirdetésektõl, elijesztették tõlük a magánhirdetõket, ráadásul jóval a piaci ár felett vették meg.

A SPORTCSEL

4️⃣️1️⃣️ A világon egyedülálló M4-es állandó migránshírekkel spékelt közvetítései, amely az ország tízedik sportcsatornájaként irtózatos felárért bevásárolta magát a BL-be, a Forma 1-be is. Olyanokat mérgeztek naponta, akik más politikai híreket nem fogyasztottak, ezeket viszont észrevétlenül nyomták le a torkukon.
4️⃣️2️⃣️ A TAO, ami közönséges állami adócsalás, hogy ne lógjon ki a lóláb, nemcsak a foci kapta, az úgynevezett látványsportok is. Köztiszteletben álló sportolók, örülve a sosem látott pénzesõnek vígan fotózkodnak, paroláznak Orbánnal, hirdetik nagyságát, egy kis nemzet sikereit, cseppet se törõdve azzal, hogy egy ország lehetõségeihez képest a világban már csak diktatúrák adnak ennyi pénzt élsportra. Orbán a választások másnapján meg is köszöni az elmúlt hetekben nemzeti ügyekben nyújtott támogatást az FTC-nek, és nagy sztárjának, Bödének, a madocsai Messinek.
4️⃣️3️⃣️ Bár a kongó stadionokra és a reménytelen magyar focira elpazarolt százmilliárdok inkább ellenérzéseket szültek, de a méregdrága vizes vébét és Hosszú Katinka támogatását már kevesebben sokallták. Miként a rengeteg honi világverseny megrendezését, a csak légiós kézilabda sikerek árát. Észre se véve a remek új lopási lehetõségeket.

MIGRÁNS, SOROS, BRÜSSZEL

4️⃣️4️⃣️ Féktelen, uszító, antiszemita gyûlöletkampány egy 86 éves filantróp milliárdos ellen. Mindazon civil szervezetek megfélemlítése, akik külföldi támogatásokat kapnak. Bár az még bizonyításra szorul, hogy Soros norvég is. Élve a régi vicc tanulságával, a faluban nincs antiszemitizmus, de igény lenne rá.
4️⃣️5️⃣️ Miközben százmilliárdok vándorolnak magánzsebekbe gazdag külföldiek beengedésébõl, a moszkvai vízumközpont pedig prostikat és maffiózókat invitál Európába, nem létezõ migránsokkal ijesztgetik sikeresen a vidéket.
4️⃣️6️⃣️ Az Európai Néppárt máig befogadja az Unió legnagyobb házon belüli ellenségét, állítólag azért, mert még mindig jobb, mintha kinn lenne.
4️⃣️7️⃣️ A brüsszeli vezetõk olykor fellépnek a fékek és ellensúlyok elpusztítása, a demokrácia felszámolása, a sajtószabadság korlátozása ellen, de még az ellenük folyó uszítást és szervezkedést is lagymatagon tûrik. Orbán pedig mesterien tágítja az ezer bajával leterhelt Unió tûrõképességét.
4️⃣️8️⃣️ Brüsszel azt is elnézte, hogy a lengyelekkel nem mûködünk együtt az Európai Ügyészséggel. Így szinte lehetetlen a legnagyobb gazemberek felelõsségre vonása.
4️⃣️9️⃣️ Hatalmas pénzbõl tudatos manipulátorok és megtévesztett hívek serege sokakkal elhiteti, hogy Brüsszel fel akarja számolni a magyar önállóságot.
5️⃣️0️⃣️ Orbán Európa páriájából sokak szemében európai államférfivá, a migránsok beáramlása elleni küzdelem legelkötelezettebb harcosává vált, akinek emiatt szinte mindent elnéztek.
5️⃣️1️⃣️ Trump, a Brexit, az Isis, Szíria, Erdogan, Kaczynski, a Putyin elleni bojkott, a migránsok áramlása, az euroszkeptikusok szaporodása mind gyengítette az Uniót, az Orbán elleni fellépést egyszerûen hátrébb sorolták.
5️⃣️2️⃣️ Merkel otthoni gyengülése, a bajorok pártfogása is a nemzetközi kavarásban egyre otthonosabb és tapasztaltabb Orbánnak kedvezett.
5️⃣️3️⃣️ Trump ugyan nem állt még szóba áll azzal, aki már Tusnádfürdõn benyalt neki, de az addigi amerikai szankciók és ultimátumok eltûntek.
5️⃣️4️⃣️ Európa vezetõi közül egyre kevesebben kérték számon a magyar miniszterelnöktõl a kettõs beszédet, hogy otthon folyton Brüsszel ellen beszél, ott meg szemérmetlenül a képükbe mosolyog. Igaz, Washington, Párizs, London, Róma, Berlin nem fogadta, így kárpótolta magát Moszkvával, Pekinggel, Isztambullal, Bakuval, Asztanával, Jakartával Ulan-Batorral.
5️⃣️5️⃣️ Erdélyben, Kárpátalján, a Vajdaságban, a Felvidéken is megették, hogy bár semmilyen komoly eredményt nem ért el a határon túliak érdekében, ám krokodilkönnyeket hullajt értük, a hûségeseket pénzeli is, így boldogan szavaztak rá.

IDEOLÓGIAI FRONTOK NYITÁSA

5️⃣️6️⃣️ A baloldaliság és a liberalizmus szembeállítása a nemzettel, Soros bérencévé nyilvánítanak minden politikai ellenfelet, magyarkodó egyletek, fesztiválok százainak finanszírozása.
5️⃣️7️⃣️ Keresztényüldözés elleni államtitkárság, óriási pénzek, iskolák százai a történelmi egyházaknak, a Hit gyülekezete tévéje és egy Fideszhez húzó zsidó szervezet támogatásával az ellenzék részbeni pacifikálása.
5️⃣️8️⃣️ Fidesz barát intézményi struktúra kiépítése, Veritas Intézet, Nemzeti Emlékezet Bizottsága, Nemzeti Mûvelõdési Intézet, Nemzeti Örökség Intézet, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Migrációs Kutatóintézet, Magyar Mûvészeti Akadémia és társai. A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet Orbán 1989. június 16-i beszédét lassan Jézus hegyi beszédéhez hasonlítja.
5️⃣️9️⃣️ Jólfizetett fõtörténész állami százmilliárdokkal meghamisítja 1956-ot, a Terror Házában a Holocaustot, a Sorsok házával csúfolva meg regényét, rátelepedik Kertész hagyatékára, most az I. világháborúra veti rá magát.

SZÁMTANBÓL FELMENTVE

6️⃣️0️⃣️ A Fidesz média néhány korábbi esetet szajkózott, felnagyított, újakat kreált, hogy a rendszerszintû kormányzati korrupciót döntetlenre hozhassa ki az elõzõ nyolcévivel, az LMP és a Jobbik pedig arra alapozta a politikáját, hogy õk még soha. Orbán megtanulta, ha már lopnak, nagyon sokat lopjanak, mert igaz, hogy megszólják, de korántsem annyira, mint amennyi hasznot hoz családjának és klientúrájának, mert a kis korrupció nagy sajtóval szorozva pont annyi, mint a nagy korrupció kis sajtóval elért hatása.
6️⃣️1️⃣️ Hat legesélyesebb lista keringett, amelyek kioltották egymást, errõl meg kellett volna állapodni win-win alapon, ha pedig a demokratikus ellenzék elõbb eldönti közös indulóit, jóval több helyen lehettek volna a legesélyesebbek a Jobbikkal szemben, ez nem lett perdöntõ, de így is bajt okozott.
6️⃣️2️⃣️ A korrupciós összegek ritkán érik el a kívánt hatást egy olyan országban, ahol még újságírók hada is gyakran összetéveszti a milliót a milliárddal, e számokat mindig le kellett volna fordítani lakásokra, autókra, keresetekre, hogy elképzelhetõvé váljék. Bármilyen nevetséges, az euró bevezetése e téren javulást fog hozni. Kisebb számok, kevesebb Wágner úr.
6️⃣️3️⃣️ A pártok, a média, a Bocskai úti sorban állók még este kilenckor is reménykedtek a nagy részvételben, holott már délután háromkor világos volt, hogy Budapesthez és a százezres városokhoz képest a legnagyobb növekedés a falvaké, vagyis a migránsozás célba ért, ez már nem oka a vereségnek, csak példa rá, milyen az, ha egy ország áll bukásra matekból.
6️⃣️4️⃣️ A Fidesz-KDNP elképesztõ, olykor tízszeres, százszoros pénz- és médiafölényét az emberek zöme el se tudta képzelni, miközben otthonában, a saját életében a legapróbb javulást, romlást észreveszi.
6️⃣️5️⃣️ A közvéleménykutatók, talán egyedül a Mediántól eltekintve az ellenzék számára az utolsó pillanatig se festették az ördögöt a falra, a Fidesz levegõben lógó kétharmadát, ami elsõsorban a pesti visszalépések elmaradása esetén nagyon is elképzelhetõ volt. Az LMP akárhogy ugrál, ezért fõleg õ felel, hiszen öt fõvárosi körzet simán nyerhetõ lett volna, ha teljesen esélytelen jelöltjeiket visszaléptetik, Csárdi Antal, Szél Bernadett és Hadházy Ákos körzetében kaptak érte éppen elég kompenzációt, erre a fõváros és a kerületek önállósága már az õsszel rámehet.

MEDDÕ VITÁK

6️⃣️6️⃣️ Mivel állunk szemben, diktatúra, önkényuralom, maffiaállam, autoriter vezetés, utóbbiról sokan azt hiszik, valami KRESZ vizsgaanyag, pedig ha valakik mondjuk, egy lágerben rohadnak, akkor bármennyi idõ is van rá, ritkán töltik azzal, hogy definiálják állapotukat, inkább azzal, hogyan változtassanak rajta.
6️⃣️7️⃣️ Szabad-e a Jobbikra szavazni? Rossz kérdésfeltevés volt, miért kéne? A szavazás a többségnek nem lelk
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvaósinkat leginkább
Ismét egy világjárvány fenyeget? Új vírust azonosítottak Kínában, nincs ellene vakcina
Megtalálták a 2006-ban eltűnt K. Judit holttestét, aki a 2 éves gyermekét is hátrahagyta egy albérletben
Mészáros kedvenc luxusgépe Rijekába röpült, majd három tikokzatos hölgyvendég szállt fel a NER legismertebb luxusjachtjára
Nagyon figyelnie kell a határidőkre a munkavállalóknak
A munkavállalónak időben jeleznie kell, ha vissza akar térni a fizetés nélküli szabadságról A szülési szabadság 24 hétig jár, ez jellemzően megegyezik az egészségbiztosítási pénzbe...
  
Zűrös ügyek állhatnak a balatonszemesi fideszes polgármester lemondása mögött
A távozó polgármester szerint óriási a feszültség Balatonszemesen, ő azonban nem akar harcolni, ezért inkább lemond. Szerinte egyesek csak le akarták őt járatni. Megpróbáltuk kideríten...
  
Luxemburgi külügyminiszter: Orbánnak semmi keresnivalója az Európai Tanácsban
Tíz év kell ahhoz, feltéve, hogy a magyar miniszterelnök hatalomba marad, amíg kiderül, melyik irányvonal győzedelmeskedik. A luxemburgi külügyminiszter kijelentette, hogy Magyarországnak ...
  
Orbán bejelentette: Magyarország nem teljesíti az Európai Unió kérését
Nem teljesíti az Európai Unió kérését Magyarország, Szerbia kivételével nem nyitjuk meg a határokat 14 EU-n kívüli ország állampolgárai számára – jelentette be Orbán Viktor. Csüt...
  
Tovább dübörög a rabszolgatörvény: Sok cég kihasználja a rabszolgatörvény nyújtotta lehetőségeket
Számos helyen úgy növelték a munkaidőkeretet a cégek, hogy nem egyeztettek a szakszervezetekkel. Mintegy félszáz feldolgozóipari cégnél hosszabbították meg a veszélyhelyzet idején a mu...
  
Magyar Posta: bezárások jönnek július közepén
Zajlik az élet a Magyar Postánál: július közepén végleg bezár egy nagyobb forgalmú budapesti postahely az egyik plázában, és szintén július közepére derülhet ki, hogy mekkora béremel...
  
Megvan mi miatt mondhatott le a fideszes polgármester
A cégvezető a kirúgása után akcióba lendülhetett, és júniusban sorra jelentette a különböző hatóságoknak azokat az eseteket, amiknél szerinte jogsértések történtek Ez vezethetett o...
  
23 milliót lopott fél év alatt a bábolnai takarítónő
Fél éven keresztül, heti rendszerességgel lopta meg munkahelyét egy 65 éves bábolnai takarítónő, írja a Policehu A tájékoztatás szerint abba az irodába is volt bejárása, ahol a cég a...
  
Merkely: akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni
Bár a járvány második hullámának legvalószínűbb időpontja a november, külföldről behurcolt koronavírussal bármikor, akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni Magyarországon,...
  
Osztogatott a kormány: 6 milliárd a Bozsik Stadionra, 3 milliárd a szombathelyi utánpótlásnak
Lényegileg elköltötte a Gazdaságvédelmi Alapban lévő összeget a kormány miután a Magyar Közlöny keddi számában megjelent a kormányrendelet, ami 194 milliárd forint sorsáról rendelkez...
  
Kósa Lajos: Felvetni azt, hogy minek stadion olyan, mintha felvetnék, minek Csokonai Színház
Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Papp László, Debrecen polgármestere szerda délelőtt, hogy bejelentse: új korszakot nyitnak a város profi futballjának életében, önkormányz...
  
5 dolog amit nem tudtál Kósa Lajosról - pl. az év polgármestere lett 2001-ben
Kósa Lajos magyar politikus, országgyűlési képviselő, 2010-től 2015-ig és 2019-től a Fidesz ügyvezető alelnöke, 2015 és 2017 között a Fidesz frakcióvezetője, 1998–2014 között Debr...
  
Jön az iskolaőrség: vegyes a fogadtatás
Sem a Belügyminisztérium, sem az Országos Rendőr-főkapitányság nem kereste meg a Független Rendőr Szakszervezetet az iskolaőri munkakör bevezetése miatt, árulta el a szervezet vezetője a...
  
Szigorítás a gyógyhatású készítmények piacán
Szerdától csak terápiás javallat nélkül forgalmazhatók homeopátiás szerek Magyarországon, mivel a forgalomban lévő készítmények esetében klinikai vizsgálattal nem igazolták az indik...
  
Több mint 150 vírusos beteget ápolnak a magyar kórházakban
A koronavirusgovhu oldalon közzétett legfrissebb beszámoló szerint az elmúlt 24 órában elhunyt egy idős, krónikus beteg, és kilenccel, 4166-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fe...
  
Pekingi fenyegetés: ne adjanak állampolgárságot a menekülő hongkongiaknak
Londonnak viselnie kell majd annak következményeit, hogy zöld utat ad a brit állampolgárság megszerzésére az erre jogosult hongkongiak számára - figyelmeztetett Csao Li-csien kínai külügy...
  
Tihany bajban: ha kell, elhordják a fél hegyet
Tehetetlenül nézzük évek óta, ahogy hazánk egyik legszebb vidékét, a Balaton környékét gyorsan és visszavonhatatlanul bekebelezi a Nemzeti Együttműködés Rendszere Ha kell, átírják a...
  
Megfizethetetlen lehet a zöldség és a gyümölcs egy magyar családnak
A párt arra reagált, hogy előrejelzések szerint nagyot emelkedhetnek a gyümölcs- és zöldségárak Magyarországon. A DK közleményében azt írja, a szokásosnál gyengébb termés miatt a s...
  
Orbán: A futballt a művészet kategóriájába soroljuk
Május végén mutatták be a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem együttműködésében készült Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet. Az eseményről most számolt be a Pu...
  
Negatív rekord: ötvenezer új fertőzött az Egyesült Államokban
A Johns Hopkins egyetem és kórház szerda esti tájékoztatása szerint megdőlt a napi rekord, az elmúlt 24 órában 52 898 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban ...
  
Győzike: Zokogva arra kért Bea, hogy ha bármi történne vele, vigyázzak a gyerekekre
Gáspár Bea az orvosa javaslatára feküdt kés alá, mivel az állapota napról napra romlott. "Szeretném megérni Evelin esküvőjét és Virág ballagását is, ezért bármire hajlandó vagyok...
  
Varga Judit: Alaptalan bírálni a magyar jogállamiságot
Alaptalannak nevezte a koronavírus-járvány kezelése miatt Magyarországot ért jogállamisági bírálatokat az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtti éves meghallgatásán szerdán ...
  
A legnehezebb időszakban hagyta magára két hónapra az Orbán-kormány az állásukat elvesztőket
Komjáthi Imre az MSZP közösségi oldalán arról írt, tömegek várták a járvány alatt az álláskeresési járadékot, a lassú ügyintézés miatt azonban rengetegen 60 napon keresztül marad...
  
Videó: Kigyulladt, majd felrobbant egy autó az M7-esen
Kedden a déli órákban kigyulladt és teljes terjedelmében lángolt egy személyautó az M7-es autópálya leállósávjában, Szabadbattyán térségében. Egy kigyulladt autó miatt alakult ki ...
  
Vadaiék szerint Orbánék 3000 milliárdos titkos honvédelmi beszerzésre készülnek
Harangozó Tamás és Vadai Ágnes az MSZP közösségi oldalán arról számolt be: kivonultak „a Honvédelmi és rendészeti bizottság előre nem tervezett, az utolsó, rendkívüli parlamenti ü...
  
Szijjártó: Közép-Európában a magyar a legversenyképesebb beruházó környezet
A magyar gazdaság sikere nagyban függ attól, hogy milyen új termelési, kutatási kapacitások érkeznek Magyarországra - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a közmédiá...
  
Megtalálták a 2006-ban eltűnt K. Judit holttestét, aki a 2 éves gyermekét is hátrahagyta egy albérletben
Azonosították az emberölés áldozatává vált szentesi édesanya földi maradványait. Korábbi élettársa ellen európai elfogatóparancsot adtak ki. Ahogy a Blikk megírta, a nyomozók ember...
  
Kósa Lajos: Stadiont éppolyan értelmes dolog építeni, mint színházat felújítani
Az országgyűlési képviselő a szerda esti Egyenes beszéd vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, hogy a város veszi át Szima Gábortól az NB I-ből kiesett DVSC-t. Kósa szeri...
  
Saját kollégájuk halálos balesetéhez riasztották a mentőket
Az OMSZ közösségi oldalán osztotta meg a hírt. "SZÖRNYŰ HÍR RÁZTA MEG A KÖZPONTI MENTŐÁLLOMÁS KÖZÖSSÉGÉT" - így kezdi bejegyzését az OMSZ, amelyben arról írnak: tegnap délután...
  
Fidesz: Budapestnek bőven van pénze, ideje lenne munkához látni a Lánchíddal kapcsolatban
Ne költöztesse a budai Várba a Pénzügyminisztériumot a kormány, az arra szánt 50 milliárd forintból legalább 10 milliárd forintot adjon inkább a Lánchíd felújítására – javasolta Z...
  
FÜGGETLEN NEMZET
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum
Választási csalások: Durva listát tett közzé Farkasházy Tivadar!
A baloldali humorista olyan listát tett közzé, aminek az elolvasása sokak számára felérhet egy kijózanító pofonnal.

101 OK, AMELY A KÉTHARMADHOZ VEZETETT!
Se idõm, se kedvem kiérlelni, ezek jutottak eszembe. S nem doktori, tán még Schmitt Pál is gondosabban fogalmazna, minél egyszerûbb, hogy ne váljék érthetetlenné és olvashatatlanná. Tegyék meg mások is, majd kialakul. Írd, olvasd, terjeszd!

VÁLASZTÁSI CSALÁSOK

1️⃣️ Erdõsiné és a kopaszok. Az ügyben „tehetetlen” rendõrség és ügyészség. Az MSZP hosszas szívatása a vasárnapi zárva tartás ügyében. Patyi és Pálffy Ilona hatósága rendre a kormány szája íze szerint dönt.
2️⃣️ Az új választási törvény, a gyõztesnek is járó kompenzációk, a körzetek Fidesz számára kedvezõ megváltoztatása, amit Kövér beismert, földrajzi bûvészkedésnek nevezve.
3️⃣️ A Kubatov lista, a bõvítését és pontosítását szolgáló tízmilliárdos nemzeti konzultációk.

4️⃣️ Százával utaztattak át a szavazás napján a magyarországi kamu lakcímet létesítõ határon túli magyarokat, vajh miért? Németh Szilárd erdélyi „kampányolói”. Hamis szórólapok, például aki listán és egyéniben más pártot jelöl, szavazata érvénytelenné válik.
5️⃣️ A média szerint tévedés és nem szervezett csalás számos körzetben az egyéni és listás szavazatok nagy eltérése. Hogy fél hétig 125 ezerrel többen szavaztak, mint hétig. Tán csak nem volt az országban elég abakusz és kockás füzet. Vagy a számlálóknak valaki kiadta, hogy ne négy, hanem öt pálcikát húzzanak át, hadd érezze magát legalább addig jól az ellenzék a nagy részvételtõl, amíg vissza nem vonják egy részét. Vagy – és ez már tudományos szenzáció lenne – fél hét után protonok helyett kizárólag elektronok, azaz negatív szavazók érkeztek. Az NVI számítógépes rendszere pedig azért dõlt össze, mert csak négyévente sportol és nem volt edzésben. Az viszont már gyanús, hogy 2014-hez hasonlóan még órákig tartott a szavazás, talán azért, hogy legyen idõ kozmetikázni, ha szükséges, csak két tornaterem kellett volna az elkerüléséhez. Miként 400 szavazat, hogy ne legyen kétharmad.

6️⃣️ Miközben a határon túliak levélben is szavazhattak, Angliában és másutt órákig kellett utazni és sorban állni azoknak, akik élni akartak állampolgári jogukkal.
7️⃣️ Kamupártok ismételt létrehozása, most se fogják behajtani a rájuk elszórt 3 milliárdot. Lévai Katalin két hónapos tündöklése és pártjának klónozott ajánlói.
8️⃣️ A közszolgálat négy év alatt szinte soha, a kampány alatt öt percekre engedte be az ellenzéket. A közterületi hirdetések monopolizálása, a Simicska oszlopok elleni támadás, a városképekre hivatkozás, a helyek felvásárlása.
9️⃣️ Az ellenzéki pártokra kirótt borsos és indokolatlan ÁSZ büntetések. Kivéve a Fideszt, holott Simicskától szinte ingyen kapták a plakáthelyeket legutóbb, amúgy a mellényzsebbõl kifizették volna.

1️⃣️0️⃣️ A tízezer forintos Erzsébet utalvány és a 12 ezres gáztámogatás. Számos olyan anyagi juttatás, amely az ellenzéket a külön indulásokban tette érdekeltté. Legyen minél több kis párt, oszd meg és uralkodj, mindezt a demokrácia iránti elkötelezettségnek álcázva.
1️⃣️1️⃣️ Miként az EBESZ is megállapította, nem volt esélyegyenlõség, a döntéshez szükséges információkhoz való hozzáférés nem volt biztosítva, a kormány a kormánypártoknak játszott át hatalmas erõforrásokat.

AZ ÖSSZEFOGÁS HIÁNYA

1️⃣️2️⃣️ E szót számos politikus, politológus, tanácsadó négy év alatt szitokszóvá tette. Mások az összefogósdi ostobaságát terjesztik, mintha ne bizonyította volna be 2014 irtózatos lebõgése, hogy a „teljes összefogást” nyilvánosan mantrázókat vagy konkrétan Orbán Viktor küldi pályára, vagy szimplán elaggott, humorukat és intellektusukat vesztett, lepusztult komcsibácsik, ezerszer újramesélt, ócska sztorikkal – írta Ceglédi Zoltán. Némi halmazelmélettel lenne tippem az illetõre.
1️⃣️3️⃣️ A 2014-es kamu összefogás ellentéte az igazi összefogás és nem a széthúzás. S több foka létezik, tucatnyi más kifejezést is takar, együttmûködés, összehangolás, közös érdek, optimalizálás, legrosszabb a nehezen érthetõ koordinálás, végül csak ezt szajkózták.
1️⃣️4️⃣️ Csak az MSZP volt a közös lista híve. A külön indulás révén a Momentum, a Kutyapárt és az Együtt 270 ezer szavazata eleve elveszett, nem kizárt, hogy a kétfelé szavazás több választót zavart össze, mint amennyit bántott.
1️⃣️5️⃣️ A külön indulók a még bizonytalanokra hajtva a többiek ellen beszéltek, egymástól akartak lecsípni szavazókat, a médiában ez visszhangzott. Az LMP még az utolsó pillanatban is azzal jött ki egy tárgyalásról, hogy Gyurcsány részeg volt.

1️⃣️6️⃣️ A pártok Márki-Zay vásárhelyi sikerébõl semmit se tanulva azt hirdették, hogy ez 106 külön történet. Lehet, de ennyi verziót kommunikálni kissé drága és nem elõtte fél órával kell elkezdeni.
1️⃣️7️⃣️ A listásoknak legalább 27 körzetben kellett egyéni jelölteket indítani, ami már eleve veszteség, sok helyen behozhatatlan hátrány volt ellenzéki gyõzelemre.
1️⃣️8️⃣️ Egy diktatúra, egy túlterjeszkedõ hatalom legyõzéséhez nem a különbségeket, hanem a közös érdeket kell keresni egymásban, a történelem számos esete bizonyítja, hogy a koalíció, az együttmûködés még nem önfeladás, olykor csupán akár egymástól igen távol állók idõleges szövetkezése egyetlen célra.

SZEREPOSZTÁSI TÉVEDÉSEK

1️⃣️9️⃣️ Egy színigazgató tudja, ha nincs Hamletje, akkor a Három nõvért vagy a 12 dühös embert kell elõvenni. Hiába a sok kiváló karakter, ha hat önjelölt Hamlet ágál egymással, ennyi jó koponya nincs.
2️⃣️0️⃣️ Szél Bernadettnek bemesélték, hogy miniszterelnök lehet. Egy 6-7%-os párt élén, amelyik nem szövetkezik senkivel? Csak tönkreteheti a többiek erõfeszítéseit.
2️⃣️1️⃣️ A Jobbik hajthatatlansága bármilyen együttmûködésre, ebben Simicska is benne lehetett. Szereztek rengeteg ezüstöt.
2️⃣️2️⃣️ Többeket felfelé buktattak, például a faluhoz, az agráriumhoz kiválóan értõ Gõgöst elnökhelyettessé, az oktatás anomáliáiban jártas Kunhalmit budapesti elnökké téve, akiknek így olyan kérdésekben is rendre meg kellett szólalniuk, amelyhez alig konyítottak.
2️⃣️3️⃣️ Két ellenzékinek tartott csatorna rendre megszólaltatott számos olyan pártvezért, akiknek szinte csak magából állt a pártja, elhitetve a közvéleménnyel, hogy léteznek. Végül már Fodor is elhitte.
2️⃣️4️⃣️ Gyurcsány túlszerepeltetésének a rajongói biztosan örültek, de lehet, hogy emiatt nem tudtak jobban nõni, pedig ott volt Molnár Csaba, Debreczeni József, Ara Kovács Attila, kampányzárójukon pedig Kuncze és Lendvai Ildikó is felszólalt.

2️⃣️5️⃣️ Juhász Péter igazi utcai harcos, de amikor látta, hogy a karaktergyilkosság ellen rövidtávon tehetetlen, az Új Pólus meg nem jön létre, a vabank helyett még idõben szövetkezhetett volna Karácsonnyal.
2️⃣️6️⃣️ Gulyás Márton tette talán a legtöbbet, de csak idõt fecsérelt a választási törvény megváltoztatására, ami a Fidesz nélkül nem megy és nehezen kommunikálható. Rengeteg energia ment el rá, más célért kellett volna összehoznia az ellenzéket.
2️⃣️7️⃣️ Az utca hõseinek sikertelen landolása a pártpolitikában, például Kónya és Árok, a két bohóc, Pukli István szerencsétlen pártalapítása, Sándor Máriát viszont egyszerûen cserbenhagyták az orvosok és a pártok, majdnem ráment.
2️⃣️8️⃣️ Lattmann Tamás ámokfutása a homályos hátterû Új Magyar Köztársaság élén majd a kisgazdáknál. Miközben remekül indult tüntetések szónokaként.
2️⃣️9️⃣️ A Momentum a sikeres nolimpia után ráhajtott az ügynöktörvényre, amibe már mindenkinek beletörött a bicskája és nem érdekel senkit. Medgyessy múltjával szórakoztak három nappal a választás elõtt, csak azért ússzák most meg, mert kisebb részük van a kétharmadban, mint az LMP-nek, azért az Együttel hármasban Kocsist behozták a Józsefvárosban.

ORBÁN HÁROM MÁZLIJA

3️⃣️0️⃣️ A 2008-as pénzügyi világválság végleg tönkretette ellenfeleit, ami kétharmados gyõzelemhez segítette.
3️⃣️1️⃣️ A migránsok áradása, amit az elsõk között használt ki.
3️⃣️2️⃣️ Az európai konjuktúra, és a Marshall segélynél is nagyobb uniós támogatások, a magyar növekedés két kizárólagos oka.

A MÉDIABIRODALOM VISSZAVÁG

3️⃣️3️⃣️ Egykor a föld volt a hatalom, aztán a tõke, a gépek, majd a tudás, a technológia, az innováció, most az információ. Fõleg a valótlan.
3️⃣️4️⃣️ A Népszabadság beszántása Orbán bécsi strómanja, Pecina segítségével. A megyei lapok felvásárlása közpénzbõl meggazdagodott hûbéresek révén.
3️⃣️5️⃣️ Matolcsy köztörvényes bûne, az Origo megszerzése.
3️⃣️6️⃣️ Az állami Eximbank jogtalan kölcsönével a TV2 átpasszolása Vajnának, s kitömése hirdetésekkel. Az RTL Klub eddig nem sikerült, bár Simicska szíves közlése nyomán megtudtuk, szobatársa azt remélte, majd megveszi neki a Gaszprom.
3️⃣7️⃣️ Az állástalan Habony a Magyar Idõk, a Lokál, a Ripost és más szennylapok, szennyportálok révén pótolja Simicska távozását.
3️⃣️8️⃣️ A közszolgálat megcsúfolásaként az állami tévécsatornák és rádióadók mûködése.
3️⃣️9️⃣️ Mindehhez jólfizetett zugújságírók hada, kitüntetésekhez és zsíros megbízatásokhoz jutók lelkes üvöltözése, számos értelmiségi, tudós, mûvész asszisztálása, akik mindebbõl jól élnek, s nevüket adják hozzá.
4️⃣️0️⃣️ Szinte minden nyugati befektetõ eladta a tulajdonát a Fidesz strómanjainak, mert megfosztották õket az állami hirdetésektõl, elijesztették tõlük a magánhirdetõket, ráadásul jóval a piaci ár felett vették meg.

A SPORTCSEL

4️⃣️1️⃣️ A világon egyedülálló M4-es állandó migránshírekkel spékelt közvetítései, amely az ország tízedik sportcsatornájaként irtózatos felárért bevásárolta magát a BL-be, a Forma 1-be is. Olyanokat mérgeztek naponta, akik más politikai híreket nem fogyasztottak, ezeket viszont észrevétlenül nyomták le a torkukon.
4️⃣️2️⃣️ A TAO, ami közönséges állami adócsalás, hogy ne lógjon ki a lóláb, nemcsak a foci kapta, az úgynevezett látványsportok is. Köztiszteletben álló sportolók, örülve a sosem látott pénzesõnek vígan fotózkodnak, paroláznak Orbánnal, hirdetik nagyságát, egy kis nemzet sikereit, cseppet se törõdve azzal, hogy egy ország lehetõségeihez képest a világban már csak diktatúrák adnak ennyi pénzt élsportra. Orbán a választások másnapján meg is köszöni az elmúlt hetekben nemzeti ügyekben nyújtott támogatást az FTC-nek, és nagy sztárjának, Bödének, a madocsai Messinek.
4️⃣️3️⃣️ Bár a kongó stadionokra és a reménytelen magyar focira elpazarolt százmilliárdok inkább ellenérzéseket szültek, de a méregdrága vizes vébét és Hosszú Katinka támogatását már kevesebben sokallták. Miként a rengeteg honi világverseny megrendezését, a csak légiós kézilabda sikerek árát. Észre se véve a remek új lopási lehetõségeket.

MIGRÁNS, SOROS, BRÜSSZEL

4️⃣️4️⃣️ Féktelen, uszító, antiszemita gyûlöletkampány egy 86 éves filantróp milliárdos ellen. Mindazon civil szervezetek megfélemlítése, akik külföldi támogatásokat kapnak. Bár az még bizonyításra szorul, hogy Soros norvég is. Élve a régi vicc tanulságával, a faluban nincs antiszemitizmus, de igény lenne rá.
4️⃣️5️⃣️ Miközben százmilliárdok vándorolnak magánzsebekbe gazdag külföldiek beengedésébõl, a moszkvai vízumközpont pedig prostikat és maffiózókat invitál Európába, nem létezõ migránsokkal ijesztgetik sikeresen a vidéket.
4️⃣️6️⃣️ Az Európai Néppárt máig befogadja az Unió legnagyobb házon belüli ellenségét, állítólag azért, mert még mindig jobb, mintha kinn lenne.
4️⃣️7️⃣️ A brüsszeli vezetõk olykor fellépnek a fékek és ellensúlyok elpusztítása, a demokrácia felszámolása, a sajtószabadság korlátozása ellen, de még az ellenük folyó uszítást és szervezkedést is lagymatagon tûrik. Orbán pedig mesterien tágítja az ezer bajával leterhelt Unió tûrõképességét.
4️⃣️8️⃣️ Brüsszel azt is elnézte, hogy a lengyelekkel nem mûködünk együtt az Európai Ügyészséggel. Így szinte lehetetlen a legnagyobb gazemberek felelõsségre vonása.
4️⃣️9️⃣️ Hatalmas pénzbõl tudatos manipulátorok és megtévesztett hívek serege sokakkal elhiteti, hogy Brüsszel fel akarja számolni a magyar önállóságot.
5️⃣️0️⃣️ Orbán Európa páriájából sokak szemében európai államférfivá, a migránsok beáramlása elleni küzdelem legelkötelezettebb harcosává vált, akinek emiatt szinte mindent elnéztek.
5️⃣️1️⃣️ Trump, a Brexit, az Isis, Szíria, Erdogan, Kaczynski, a Putyin elleni bojkott, a migránsok áramlása, az euroszkeptikusok szaporodása mind gyengítette az Uniót, az Orbán elleni fellépést egyszerûen hátrébb sorolták.
5️⃣️2️⃣️ Merkel otthoni gyengülése, a bajorok pártfogása is a nemzetközi kavarásban egyre otthonosabb és tapasztaltabb Orbánnak kedvezett.
5️⃣️3️⃣️ Trump ugyan nem állt még szóba áll azzal, aki már Tusnádfürdõn benyalt neki, de az addigi amerikai szankciók és ultimátumok eltûntek.
5️⃣️4️⃣️ Európa vezetõi közül egyre kevesebben kérték számon a magyar miniszterelnöktõl a kettõs beszédet, hogy otthon folyton Brüsszel ellen beszél, ott meg szemérmetlenül a képükbe mosolyog. Igaz, Washington, Párizs, London, Róma, Berlin nem fogadta, így kárpótolta magát Moszkvával, Pekinggel, Isztambullal, Bakuval, Asztanával, Jakartával Ulan-Batorral.
5️⃣️5️⃣️ Erdélyben, Kárpátalján, a Vajdaságban, a Felvidéken is megették, hogy bár semmilyen komoly eredményt nem ért el a határon túliak érdekében, ám krokodilkönnyeket hullajt értük, a hûségeseket pénzeli is, így boldogan szavaztak rá.

IDEOLÓGIAI FRONTOK NYITÁSA

5️⃣️6️⃣️ A baloldaliság és a liberalizmus szembeállítása a nemzettel, Soros bérencévé nyilvánítanak minden politikai ellenfelet, magyarkodó egyletek, fesztiválok százainak finanszírozása.
5️⃣️7️⃣️ Keresztényüldözés elleni államtitkárság, óriási pénzek, iskolák százai a történelmi egyházaknak, a Hit gyülekezete tévéje és egy Fideszhez húzó zsidó szervezet támogatásával az ellenzék részbeni pacifikálása.
5️⃣️8️⃣️ Fidesz barát intézményi struktúra kiépítése, Veritas Intézet, Nemzeti Emlékezet Bizottsága, Nemzeti Mûvelõdési Intézet, Nemzeti Örökség Intézet, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Migrációs Kutatóintézet, Magyar Mûvészeti Akadémia és társai. A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet Orbán 1989. június 16-i beszédét lassan Jézus hegyi beszédéhez hasonlítja.
5️⃣️9️⃣️ Jólfizetett fõtörténész állami százmilliárdokkal meghamisítja 1956-ot, a Terror Házában a Holocaustot, a Sorsok házával csúfolva meg regényét, rátelepedik Kertész hagyatékára, most az I. világháborúra veti rá magát.

SZÁMTANBÓL FELMENTVE

6️⃣️0️⃣️ A Fidesz média néhány korábbi esetet szajkózott, felnagyított, újakat kreált, hogy a rendszerszintû kormányzati korrupciót döntetlenre hozhassa ki az elõzõ nyolcévivel, az LMP és a Jobbik pedig arra alapozta a politikáját, hogy õk még soha. Orbán megtanulta, ha már lopnak, nagyon sokat lopjanak, mert igaz, hogy megszólják, de korántsem annyira, mint amennyi hasznot hoz családjának és klientúrájának, mert a kis korrupció nagy sajtóval szorozva pont annyi, mint a nagy korrupció kis sajtóval elért hatása.
6️⃣️1️⃣️ Hat legesélyesebb lista keringett, amelyek kioltották egymást, errõl meg kellett volna állapodni win-win alapon, ha pedig a demokratikus ellenzék elõbb eldönti közös indulóit, jóval több helyen lehettek volna a legesélyesebbek a Jobbikkal szemben, ez nem lett perdöntõ, de így is bajt okozott.
6️⃣️2️⃣️ A korrupciós összegek ritkán érik el a kívánt hatást egy olyan országban, ahol még újságírók hada is gyakran összetéveszti a milliót a milliárddal, e számokat mindig le kellett volna fordítani lakásokra, autókra, keresetekre, hogy elképzelhetõvé váljék. Bármilyen nevetséges, az euró bevezetése e téren javulást fog hozni. Kisebb számok, kevesebb Wágner úr.
6️⃣️3️⃣️ A pártok, a média, a Bocskai úti sorban állók még este kilenckor is reménykedtek a nagy részvételben, holott már délután háromkor világos volt, hogy Budapesthez és a százezres városokhoz képest a legnagyobb növekedés a falvaké, vagyis a migránsozás célba ért, ez már nem oka a vereségnek, csak példa rá, milyen az, ha egy ország áll bukásra matekból.
6️⃣️4️⃣️ A Fidesz-KDNP elképesztõ, olykor tízszeres, százszoros pénz- és médiafölényét az emberek zöme el se tudta képzelni, miközben otthonában, a saját életében a legapróbb javulást, romlást észreveszi.
6️⃣️5️⃣️ A közvéleménykutatók, talán egyedül a Mediántól eltekintve az ellenzék számára az utolsó pillanatig se festették az ördögöt a falra, a Fidesz levegõben lógó kétharmadát, ami elsõsorban a pesti visszalépések elmaradása esetén nagyon is elképzelhetõ volt. Az LMP akárhogy ugrál, ezért fõleg õ felel, hiszen öt fõvárosi körzet simán nyerhetõ lett volna, ha teljesen esélytelen jelöltjeiket visszaléptetik, Csárdi Antal, Szél Bernadett és Hadházy Ákos körzetében kaptak érte éppen elég kompenzációt, erre a fõváros és a kerületek önállósága már az õsszel rámehet.

MEDDÕ VITÁK

6️⃣️6️⃣️ Mivel állunk szemben, diktatúra, önkényuralom, maffiaállam, autoriter vezetés, utóbbiról sokan azt hiszik, valami KRESZ vizsgaanyag, pedig ha valakik mondjuk, egy lágerben rohadnak, akkor bármennyi idõ is van rá, ritkán töltik azzal, hogy definiálják állapotukat, inkább azzal, hogyan változtassanak rajta.
6️⃣️7️⃣️ Szabad-e a Jobbikra szavazni? Rossz kérdésfeltevés volt, miért kéne? A szavazás a többségnek nem lelk
Ismét egy világjárvány fenyeget? Új vírust azonosítottak Kínában, nincs ellene vakcina
Megtalálták a 2006-ban eltűnt K. Judit holttestét, aki a 2 éves gyermekét is hátrahagyta egy albérletben
Mészáros kedvenc luxusgépe Rijekába röpült, majd három tikokzatos hölgyvendég szállt fel a NER legismertebb luxusjachtjára
Hazardírozás az adófizetők pénzével: Kiesett a csapat, megvette a város közpénzből
Nagyon figyelnie kell a határidőkre a munkavállalóknak
Zűrös ügyek állhatnak a balatonszemesi fideszes polgármester lemondása mögött
Luxemburgi külügyminiszter: Orbánnak semmi keresnivalója az Európai Tanácsban
Orbán bejelentette: Magyarország nem teljesíti az Európai Unió kérését
Tovább dübörög a rabszolgatörvény: Sok cég kihasználja a rabszolgatörvény nyújtotta lehetőségeket
Magyar Posta: bezárások jönnek július közepén
Megvan mi miatt mondhatott le a fideszes polgármester
23 milliót lopott fél év alatt a bábolnai takarítónő
Merkely: akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni
Osztogatott a kormány: 6 milliárd a Bozsik Stadionra, 3 milliárd a szombathelyi utánpótlásnak
Kósa Lajos: Felvetni azt, hogy minek stadion olyan, mintha felvetnék, minek Csokonai Színház
5 dolog amit nem tudtál Kósa Lajosról - pl. az év polgármestere lett 2001-ben
Jön az iskolaőrség: vegyes a fogadtatás
Szigorítás a gyógyhatású készítmények piacán
Több mint 150 vírusos beteget ápolnak a magyar kórházakban
Pekingi fenyegetés: ne adjanak állampolgárságot a menekülő hongkongiaknak
Tihany bajban: ha kell, elhordják a fél hegyet
Megfizethetetlen lehet a zöldség és a gyümölcs egy magyar családnak
Orbán: A futballt a művészet kategóriájába soroljuk
Negatív rekord: ötvenezer új fertőzött az Egyesült Államokban
Győzike: Zokogva arra kért Bea, hogy ha bármi történne vele, vigyázzak a gyerekekre
Varga Judit: Alaptalan bírálni a magyar jogállamiságot
A legnehezebb időszakban hagyta magára két hónapra az Orbán-kormány az állásukat elvesztőket
Videó: Kigyulladt, majd felrobbant egy autó az M7-esen
Vadaiék szerint Orbánék 3000 milliárdos titkos honvédelmi beszerzésre készülnek
Szijjártó: Közép-Európában a magyar a legversenyképesebb beruházó környezet
Megtalálták a 2006-ban eltűnt K. Judit holttestét, aki a 2 éves gyermekét is hátrahagyta egy albérletben
Kósa Lajos: Stadiont éppolyan értelmes dolog építeni, mint színházat felújítani
Saját kollégájuk halálos balesetéhez riasztották a mentőket
Fidesz: Budapestnek bőven van pénze, ideje lenne munkához látni a Lánchíddal kapcsolatban
Korrupciógyanú? Tarlós maga tett feljelentést fővárosi ügyek miatt
Négy fideszes politikus és egy állami cégvezér kellett a 8 km-es bicikliút ünnepélyes átadásához
A kormány 550 millióval támogatja a Kurultáj szervezőit
Hévizi luxuszállóban nyaraltatja dolgozóit majdnem 200 millióért a médiahatóság
Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Donald Trump ellen
210 millióért eladó Gesztesi Károly budakalászi luxusháza
Halász János: A baloldal fél a magyar emberektől, ezért akarja elhallgattatni őket
Novák Katalin: Csaknem kétszázezer családnak segítettünk
Egy év felfüggesztettet kapott a pedofil képekkel lebukott volt magyar nagykövet
Államtitkár: 327 milliárd forinttal jut több nyugdíjra
Megszólalt a Deák téri gyilkos édesanyja
Karácsony Gergely a fideszes képvidelőkről: "Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak"
FÜGGETLEN NEMZET
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum