HOME - 2020-04-06  Budapest,  Magyarország  
Falus Ferenc: a hivatalos adatok semmiképpen sem tükrözik a fertőzöttek számát
Számos becslés van arról, hogy valójában mennyi lehet a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Miközben a miniszterelnök szinte naponta jelentett be egyre szigorúbb intézkedéseket, azt is mondta, eddig az egyedi megbetegedések voltak jellemzők, de ez át fog lépni a csoportos megbetegedések időszakába. A Magyar Orvosi Kamara már ezer fertőzöttel számol, ebből pedig a statisztikai modellek szerint egy hét múlva hét-nyolcezer, két hét múlva pedig ötven-hatvanezer is lehet, ha az ország nem teszi meg a szükséges lépéseket. Hétfői lazártáinkig itthon 1436 tesztet végeztek el, ami jóval kevesebb, mint az uniós országok többségében, Ausztriában például 8167 tesztet végeztek el. Dél-Korea példája különösen figyelemre méltó, hiszen az 51 milliós lakosságú országban több mint kétszázezer teszt készült és naponta tízezer ember fertőzöttségét vizsgálják saját kérésre.

„Elhibázottnak és felelőtlennek tartom azt az esetdefiníciót, amelyet a még mindig érvényes tisztifőorvosi utasítás tartalmaz a koronavírusteszt elvégzésének feltételeként.” Így nyilatkozott a 168 Órának hétfőn délben Falus Ferenc, aki 2007 és 2010 között vezette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot (ÁNTSZ). Szerinte az esetdefiníciónak már nem szabadna tartalmaznia azt a feltételt, hogy az adott beteg járt-e külföldön vagy találkozott-e olyan beteggel, akinek igazolták a betegségét. Ha valakinek a tünetei azt jelzik, hogy valószínűleg fertőzött, vagy a környezetében van sok beteg, akkor ez önmagában is elég indok kellene hogy legyen a tesztek elvégzésére. A volt tisztifőorvos szerint már az is műhiba, ha valaki kórházba kerül tüdőgyulladással, de elmulasztják nála a koronavírustesztet. Részben ez áll annak hátterében, hogy már hat egészségügyi intézmény dolgozóit kellett karanténba zárni, mert védőfelszerelés nélkül vizsgáltak tüdőgyulladásos betegeket.

Falus szerint a hivatalos adatok semmiképpen sem tükrözik a fertőzöttek számát, hiszen a vírushordozók többsége egyelőre alighanem tünetmentes, így nem kerül az egészségügyi hatóság látókörébe. A volt tisztifőorvos és kórházigazgató tízszeres szorzóval számol, de szerinte azoknak is vannak méltányolható érveik, akik inkább százszoros arányra gyanakszanak. Falus Ferenc úgy gondolja: jó lenne, ha sokkal nagyobb számban tesztelnék az embereket, hiszen így pontosabb adatokhoz lehetne jutni, és a dél-koreai példa azt bizonyíthatja, hogy a lakosság sokkal tudatosabban viselkedik, saját higiénés magatartását is képes felülvizsgálni, ha mód van a tesztek elvégzésére.

Hasonlóan vélekedik Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter, egyetemi oktató, korábban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Végrehajtó Bizottságának elnöke, ma a WHO szakértője. Ő természetesnek tartja, hogy az egyes országok eljárásrendje különbözik egymástól, de ez nem magyarázhatja a Magyarországon elvégzett tesztek alacsony számát. Nem tartja indokoltnak azt sem, hogy a tesztelést a Népegészségügyi Központ monopolizálta, és csak egy specializált laboratóriumot jogosított fel erre. A vizsgálat elvégzésére ugyanis magánszolgáltatók is felkészültek, annak ára – Kökény Mihály információi szerint – tisztes haszonnal sem haladja meg a hat-nyolcezer forintot. Úgy véli, hogy a tesztek többsége várhatóan egyelőre negatív lenne, de azok eredménye hozzájárulhatna ahhoz, hogy az emberek biztonságérzete növekedjen, higgadtabban viseljék a nehéz időszakot.

A WHO szakértője szerint az egyes ember magatartásának kulcsszerepe van abban, mennyire gyorsan terjed a járvány. Ezt bizonyítja, hogy Svájcban, ahol hétfőn 2200 fertőzéses esetet tartottak számon, mindössze 14-en haltak meg, ami arányaiban mélyen a mortalitás 3,8 százalékos nemzetközi átlaga alatt maradt. A határok közben nem voltak lezárva, nem vezettek be utazási korlátozásokat, mint Olaszországban, ahol kimagaslóan magas a halottak száma.

A volt miniszter azt is helytelennek tartja, hogy Magyarországon március első felében nemcsak a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásban, hanem az intézkedések között is a rendészeti szempontok álltak előtérben. Ezt bizonyítja, hogy a belügyminiszter vezeti a válságstábot, a sajtótájékoztatókon olyan egyenruhás rendőrök viszik a prímet, akik nyilvánvalóan tájékozatlanok orvosszakmai kérdésekben. A teljes egészségügyi szakma irányítója, az ágazatért felelős államtitkár asszony pedig meg sem jelent a nyilvánosság előtt.

Kökény Mihály szerint az egészségügyi válsághelyzet meghirdetése rendjén való, de a rendkívüli jogrend bevezetése – amiről az emberek nem is tudják, hogy mi fán terem – már abba a kategóriába tartozik, mint amikor a Vesztegzár a Grand Hotelben című Rejtő Jenő-könyvben a pánik éppen attól tör ki, hogy egy hivatalos személy közli: fenntartják a rendet. Nem véletlen, hogy az emberek megrohamozták a boltokat. Különösen káros hatású minden következetlenség. Meghirdetik például, hogy a repülőtereken mérik az érkezők hőmérsékletét, de még március 15-én is minden vizsgálat nélkül jöhettek át az emberek az érkezési oldalon, és a karanténszabályokra sem figyelmeztette őket senki. A volt miniszter az állami következetlensé
g kategóriába sorolta azt is, hogy pénteken reggel a miniszterelnök még azt mondta, a közoktatás tovább működik, estére viszont ennek ellenkezőjéről határoztak. De azt senki sem közölte, mi lesz a kényszerűségből otthon maradó szülők munkájával és megélhetésével, miközben maga Orbán Viktor kérte, hogy a gyerekeket ne bízzák a nagyszülőkre.

A volt miniszter különösen azt nehezményezte, hogy az egyik sajtótájékoztatón felmerült, hogy a közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény, majd az Emmi nyilatkozatában éppen ezzel vádolta meg a Magyar Orvosi Kamarát a járvánnyal kapcsolatos nyilatkozata miatt. A szervezet egyébként valójában önmérsékletet tanúsított, amikor kinyilvánította: a járványhelyzet miatt egyelőre visszatartja az önkéntes túlmunka felmondását. A MOK jogosan kifogásolta azt is, hogy nincs elegendő és megfelelő védőfelszerelés, valamint az anyagi forrásokkal is gondok vannak. Kökény Mihály a 168 Órának úgy nyilatkozott: a kormányt még a jelenlegi, rendkívüli helyzet sem jogosítja fel arra, hogy korlátozni próbálja a szabad véleménnyilvánítás jogát, ez már régen letűnt időkre emlékeztet.

Falus Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy nem vált be az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi szolgálat megszüntetése és feladatainak betagolása a kormányhivatalokba. Amikor őt 2007-ben kinevezték, első nyilatkozatában azt mondta, hogy Magyarországot egy járvány jobban fenyegeti, mint egy háború, és erre kell felkészülni. Ma pedig egy miniszteri sajtótájékoztatón azt hallottuk, hogy az országban azért nincs megfelelő mennyiségű, az egészségügyi személyzet védelmére alkalmas félálarc és védőruha, mert Németországban leállították a szállításokat. Ezeket a felszereléseket azonban legkésőbb januárban be kellett volna már szerezni. Jól látszik, hogy megfelelő szakemberek és eszközök hiányában a kontaktkutatás is akadozik. A pandémiás terv mindig előír olyan feladatokat, amelyeket akkor kell teljesíteni, amikor még nincs járvány, ez azonban az elmúlt években nyilvánvalóan nem történt meg.

Az államnak tehát sürgősen pótolnia kell az elmaradt lépéseit. Most a védőfelszerelések beszerzése a legsürgősebb feladat, és Falus Ferenc szerint abban bízhatunk, hogy a kínai gyárak hamarosan tömegével exportálják majd a megfelelő szűrővel ellátott maszkokat és védőruhákat. Addig azonban szó szerint életfontosságú, hogy míg nagyon kevés van ezekből az eszközökből, sikerüljön visszaszorítani a tömeges megbetegedéseket. A másik alapvető feladat az intenzív ellátóhelyek átszervezése, és ezt – mint a volt tisztifőorvos is megerősíti – már megkezdték az állami szervek.

Falus Ferenc jelentős átalakításokat tartana szükségesnek, hiszen az intenzív kórtermek gyakran 6–12 beteg fogadására alkalmasak, de egy balesetes vagy újraélesztett infarktusos beteg mellé természetesen nem lehet betenni fertőzőket. Elkülönített kórtermekre lesz tehát szükség. Lélegeztetőgépből pedig előreláthatólag nagyon sok kell majd, mert a koronavírusos betegeknek hosszú ideig szükségük van oxigénre. Betegenként egy hét és negyven nap közötti lélegeztetőgép-használatra kell számítani. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg rendelkezésre álló mennyiségnél sokkal több kell majd.

Most, amikor Magyarországon a gócpontok kialakulását kellene megakadályozni, különösen fontos volna az olaszországi tapasztalatok értékelése. Sajnos egyelőre csak feltételezéseink vannak arról, hogy ott miért vált hamar tömegessé a járvány és miért alakult ki szomorú rekord: hét százalék feletti halálozás. Az egyik lehetőség, hogy Olaszországba sokkal hamarabb érkeztek meg fertőzött emberek, mint más európai államokba, de ezt nem vették észre, így mire észbe kaptak, nagyon sok rossz állapotú idős ember fertőződhetett meg. Németországban a behurcolt eseteket hamarabb és hatékonyabban különítethették el. Nem kizárható az sem, hogy Olaszországban egy virulensebb és pusztítóbb törzs terjedt el, mint Európának azokban az országaiban, ahol kevesebb az áldozat. Előfordulhat statisztikai tévedés is, az, hogy Olaszországnak azokon a területein, ahol a csúcson van a járvány, minden halálesetet kapcsolatba hoznak a vírussal.

Hogyan tovább ebben a mostani helyzetben, amihez hasonló emberemlékezet óta nem volt Magyarországon? Ezt kérdeztük a volt egészségügyi minisztertől. Kökény Mihály, az Egészségügyi Világszervezet szakértője szerint teljesen nem érdemes bezárkózni. Bár alighanem több a fertőzött, mint amiről a hivatalos adatok tanúskodnak, a teljes kijárási tilalom aligha lehet indokolt. Ha meg tudjuk tartani másoktól a kellő távolságot, a szabad levegőn tett séták hasznosak lehetnek, különösen ha valaki a tömegközlekedés igénybevétele nélkül tud eljutni a kirándulóhelyekre. Ismerősökkel, barátokkal akár szóba is lehet elegyedni, ha meg tudjuk tartani az egyméteres távolságot, és elkerüljük a puszilkodást, a kézfogást.

Az viszont fontos, hogy az idősek ne menjenek élelmiszerüzletekbe, általában is kerüljék a zsúfoltságot, különösen a cukorbetegek, szívbetegek vagy más krónikus betegségben szenvedők, akiknek az átlagosnál gyengébb lehet az immunrendszerük.

Forrás: 168 Óra
Falus Ferenc: a hivatalos adatok semmiképpen sem tükrözik a fertőzöttek számát
Számos becslés van arról, hogy valójában mennyi lehet a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Miközben a miniszterelnök szinte naponta jelentett be egyre szigorúbb intézkedéseket, azt is mondta, eddig az egyedi megbetegedések voltak jellemzők, de ez át fog lépni a csoportos megbetegedések időszakába. A Magyar Orvosi Kamara már ezer fertőzöttel számol, ebből pedig a statisztikai modellek szerint egy hét múlva hét-nyolcezer, két hét múlva pedig ötven-hatvanezer is lehet, ha az ország nem teszi meg a szükséges lépéseket. Hétfői lazártáinkig itthon 1436 tesztet végeztek el, ami jóval kevesebb, mint az uniós országok többségében, Ausztriában például 8167 tesztet végeztek el. Dél-Korea példája különösen figyelemre méltó, hiszen az 51 milliós lakosságú országban több mint kétszázezer teszt készült és naponta tízezer ember fertőzöttségét vizsgálják saját kérésre.

„Elhibázottnak és felelőtlennek tartom azt az esetdefiníciót, amelyet a még mindig érvényes tisztifőorvosi utasítás tartalmaz a koronavírusteszt elvégzésének feltételeként.” Így nyilatkozott a 168 Órának hétfőn délben Falus Ferenc, aki 2007 és 2010 között vezette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot (ÁNTSZ). Szerinte az esetdefiníciónak már nem szabadna tartalmaznia azt a feltételt, hogy az adott beteg járt-e külföldön vagy találkozott-e olyan beteggel, akinek igazolták a betegségét. Ha valakinek a tünetei azt jelzik, hogy valószínűleg fertőzött, vagy a környezetében van sok beteg, akkor ez önmagában is elég indok kellene hogy legyen a tesztek elvégzésére. A volt tisztifőorvos szerint már az is műhiba, ha valaki kórházba kerül tüdőgyulladással, de elmulasztják nála a koronavírustesztet. Részben ez áll annak hátterében, hogy már hat egészségügyi intézmény dolgozóit kellett karanténba zárni, mert védőfelszerelés nélkül vizsgáltak tüdőgyulladásos betegeket.

Falus szerint a hivatalos adatok semmiképpen sem tükrözik a fertőzöttek számát, hiszen a vírushordozók többsége egyelőre alighanem tünetmentes, így nem kerül az egészségügyi hatóság látókörébe. A volt tisztifőorvos és kórházigazgató tízszeres szorzóval számol, de szerinte azoknak is vannak méltányolható érveik, akik inkább százszoros arányra gyanakszanak. Falus Ferenc úgy gondolja: jó lenne, ha sokkal nagyobb számban tesztelnék az embereket, hiszen így pontosabb adatokhoz lehetne jutni, és a dél-koreai példa azt bizonyíthatja, hogy a lakosság sokkal tudatosabban viselkedik, saját higiénés magatartását is képes felülvizsgálni, ha mód van a tesztek elvégzésére.

Hasonlóan vélekedik Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter, egyetemi oktató, korábban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Végrehajtó Bizottságának elnöke, ma a WHO szakértője. Ő természetesnek tartja, hogy az egyes országok eljárásrendje különbözik egymástól, de ez nem magyarázhatja a Magyarországon elvégzett tesztek alacsony számát. Nem tartja indokoltnak azt sem, hogy a tesztelést a Népegészségügyi Központ monopolizálta, és csak egy specializált laboratóriumot jogosított fel erre. A vizsgálat elvégzésére ugyanis magánszolgáltatók is felkészültek, annak ára – Kökény Mihály információi szerint – tisztes haszonnal sem haladja meg a hat-nyolcezer forintot. Úgy véli, hogy a tesztek többsége várhatóan egyelőre negatív lenne, de azok eredménye hozzájárulhatna ahhoz, hogy az emberek biztonságérzete növekedjen, higgadtabban viseljék a nehéz időszakot.

A WHO szakértője szerint az egyes ember magatartásának kulcsszerepe van abban, mennyire gyorsan terjed a járvány. Ezt bizonyítja, hogy Svájcban, ahol hétfőn 2200 fertőzéses esetet tartottak számon, mindössze 14-en haltak meg, ami arányaiban mélyen a mortalitás 3,8 százalékos nemzetközi átlaga alatt maradt. A határok közben nem voltak lezárva, nem vezettek be utazási korlátozásokat, mint Olaszországban, ahol kimagaslóan magas a halottak száma.

A volt miniszter azt is helytelennek tartja, hogy Magyarországon március első felében nemcsak a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásban, hanem az intézkedések között is a rendészeti szempontok álltak előtérben. Ezt bizonyítja, hogy a belügyminiszter vezeti a válságstábot, a sajtótájékoztatókon olyan egyenruhás rendőrök viszik a prímet, akik nyilvánvalóan tájékozatlanok orvosszakmai kérdésekben. A teljes egészségügyi szakma irányítója, az ágazatért felelős államtitkár asszony pedig meg sem jelent a nyilvánosság előtt.

Kökény Mihály szerint az egészségügyi válsághelyzet meghirdetése rendjén való, de a rendkívüli jogrend bevezetése – amiről az emberek nem is tudják, hogy mi fán terem – már abba a kategóriába tartozik, mint amikor a Vesztegzár a Grand Hotelben című Rejtő Jenő-könyvben a pánik éppen attól tör ki, hogy egy hivatalos személy közli: fenntartják a rendet. Nem véletlen, hogy az emberek megrohamozták a boltokat. Különösen káros hatású minden következetlenség. Meghirdetik például, hogy a repülőtereken mérik az érkezők hőmérsékletét, de még március 15-én is minden vizsgálat nélkül jöhettek át az emberek az érkezési oldalon, és a karanténszabályokra sem figyelmeztette őket senki. A volt miniszter az állami következetlensé
g kategóriába sorolta azt is, hogy pénteken reggel a miniszterelnök még azt mondta, a közoktatás tovább működik, estére viszont ennek ellenkezőjéről határoztak. De azt senki sem közölte, mi lesz a kényszerűségből otthon maradó szülők munkájával és megélhetésével, miközben maga Orbán Viktor kérte, hogy a gyerekeket ne bízzák a nagyszülőkre.

A volt miniszter különösen azt nehezményezte, hogy az egyik sajtótájékoztatón felmerült, hogy a közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény, majd az Emmi nyilatkozatában éppen ezzel vádolta meg a Magyar Orvosi Kamarát a járvánnyal kapcsolatos nyilatkozata miatt. A szervezet egyébként valójában önmérsékletet tanúsított, amikor kinyilvánította: a járványhelyzet miatt egyelőre visszatartja az önkéntes túlmunka felmondását. A MOK jogosan kifogásolta azt is, hogy nincs elegendő és megfelelő védőfelszerelés, valamint az anyagi forrásokkal is gondok vannak. Kökény Mihály a 168 Órának úgy nyilatkozott: a kormányt még a jelenlegi, rendkívüli helyzet sem jogosítja fel arra, hogy korlátozni próbálja a szabad véleménnyilvánítás jogát, ez már régen letűnt időkre emlékeztet.

Falus Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy nem vált be az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi szolgálat megszüntetése és feladatainak betagolása a kormányhivatalokba. Amikor őt 2007-ben kinevezték, első nyilatkozatában azt mondta, hogy Magyarországot egy járvány jobban fenyegeti, mint egy háború, és erre kell felkészülni. Ma pedig egy miniszteri sajtótájékoztatón azt hallottuk, hogy az országban azért nincs megfelelő mennyiségű, az egészségügyi személyzet védelmére alkalmas félálarc és védőruha, mert Németországban leállították a szállításokat. Ezeket a felszereléseket azonban legkésőbb januárban be kellett volna már szerezni. Jól látszik, hogy megfelelő szakemberek és eszközök hiányában a kontaktkutatás is akadozik. A pandémiás terv mindig előír olyan feladatokat, amelyeket akkor kell teljesíteni, amikor még nincs járvány, ez azonban az elmúlt években nyilvánvalóan nem történt meg.

Az államnak tehát sürgősen pótolnia kell az elmaradt lépéseit. Most a védőfelszerelések beszerzése a legsürgősebb feladat, és Falus Ferenc szerint abban bízhatunk, hogy a kínai gyárak hamarosan tömegével exportálják majd a megfelelő szűrővel ellátott maszkokat és védőruhákat. Addig azonban szó szerint életfontosságú, hogy míg nagyon kevés van ezekből az eszközökből, sikerüljön visszaszorítani a tömeges megbetegedéseket. A másik alapvető feladat az intenzív ellátóhelyek átszervezése, és ezt – mint a volt tisztifőorvos is megerősíti – már megkezdték az állami szervek.

Falus Ferenc jelentős átalakításokat tartana szükségesnek, hiszen az intenzív kórtermek gyakran 6–12 beteg fogadására alkalmasak, de egy balesetes vagy újraélesztett infarktusos beteg mellé természetesen nem lehet betenni fertőzőket. Elkülönített kórtermekre lesz tehát szükség. Lélegeztetőgépből pedig előreláthatólag nagyon sok kell majd, mert a koronavírusos betegeknek hosszú ideig szükségük van oxigénre. Betegenként egy hét és negyven nap közötti lélegeztetőgép-használatra kell számítani. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg rendelkezésre álló mennyiségnél sokkal több kell majd.

Most, amikor Magyarországon a gócpontok kialakulását kellene megakadályozni, különösen fontos volna az olaszországi tapasztalatok értékelése. Sajnos egyelőre csak feltételezéseink vannak arról, hogy ott miért vált hamar tömegessé a járvány és miért alakult ki szomorú rekord: hét százalék feletti halálozás. Az egyik lehetőség, hogy Olaszországba sokkal hamarabb érkeztek meg fertőzött emberek, mint más európai államokba, de ezt nem vették észre, így mire észbe kaptak, nagyon sok rossz állapotú idős ember fertőződhetett meg. Németországban a behurcolt eseteket hamarabb és hatékonyabban különítethették el. Nem kizárható az sem, hogy Olaszországban egy virulensebb és pusztítóbb törzs terjedt el, mint Európának azokban az országaiban, ahol kevesebb az áldozat. Előfordulhat statisztikai tévedés is, az, hogy Olaszországnak azokon a területein, ahol a csúcson van a járvány, minden halálesetet kapcsolatba hoznak a vírussal.

Hogyan tovább ebben a mostani helyzetben, amihez hasonló emberemlékezet óta nem volt Magyarországon? Ezt kérdeztük a volt egészségügyi minisztertől. Kökény Mihály, az Egészségügyi Világszervezet szakértője szerint teljesen nem érdemes bezárkózni. Bár alighanem több a fertőzött, mint amiről a hivatalos adatok tanúskodnak, a teljes kijárási tilalom aligha lehet indokolt. Ha meg tudjuk tartani másoktól a kellő távolságot, a szabad levegőn tett séták hasznosak lehetnek, különösen ha valaki a tömegközlekedés igénybevétele nélkül tud eljutni a kirándulóhelyekre. Ismerősökkel, barátokkal akár szóba is lehet elegyedni, ha meg tudjuk tartani az egyméteres távolságot, és elkerüljük a puszilkodást, a kézfogást.

Az viszont fontos, hogy az idősek ne menjenek élelmiszerüzletekbe, általában is kerüljék a zsúfoltságot, különösen a cukorbetegek, szívbetegek vagy más krónikus betegségben szenvedők, akiknek az átlagosnál gyengébb lehet az immunrendszerük.

Forrás: 168 Óra
Szijjártó beolvasott a kollégáinak: Először olvassanak
Orbán 15 százalékot vett el tíz éve a pártoktól, most több mint egymilliárdot fog
LMP: Újabb földmutyira készül a kormány a vírus árnyékában
A központi kommunikációban valami nagyon félrecsúszott: Az idősek lettek az új migránsok
Ez már nem a generációk háborúja. Jóval több annál. Egy ország fordult az idősekkel szembe. A legnagyobb kockázatú csoportból az elmúlt ...
Gulyás: Naponta 4000 ember veszti el a munkáját
Még a nyár elején megkapják az egyészségügyi dolgozók azt a bruttó félmillió forintot, amelyet Orbán Viktor csütörtökön az állami ád...
Hadházy Ákos: Az új eljárásrend szerint már csak a legsúlyosabb koronavírusos betegeket tesztelik
„A Kásler miniszter által április 1-én aláírt új eljárásrend szerint ezentúl csak a legsúlyosabb, kórházban kezelt koronavírusos beteg...
Orbán szándékosan vérezteti ki az önkormányzatokat
Rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat Orbán Viktor vasárnapi rendelete, amellyel a kormányfő ...
Donald Tusk: Orbán logikája győz, azt az Európai Unió nem éli túl
Az Európai Néppárt elnöke egy a járványhelyzetről készített videón a magyar miniszterelnökön kívül Donald Trumpot és Jaroslaw Kaczyńsk...
Ursula von der Leyen: különösen aggasztanak a magyarországi rendelkezések
Aggodalmát fejezte ki a koronavírus-járvány okán hozott magyar intézkedések miatt az Európai Bizottság elnöke brüsszeli sajtótájékoztat...
Figyelmeztetik a nyugati cégvezetőket: a válságban az áruházak és a bankok kerülhetnek Orbánék célkeresztjébe
Sosem látott mértékben zuhant szerdán a forint, a Magyar Nemzeti Bank szerda délutáni beavatkozása előtt 369,5 forintba került egy euró. A t...
Mégiscsak kivágták a Szentendrei úti fák egy részét
Tavaly júliusban fakivágásra jelöltek 62 idős fát a Szentendrei úton, de úgy nézett ki, ezekből 32 megmenekül. Idén március 24-én végü...
DK: Orbánnak a 2000 milliárdos uniós segítség csak aprópénz
Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban ismét úgy nyilatkozott, hogy nem látja azt a pénzügyi támogatást, amit az Európai Unió biztosít...
Katonai vezénylési akcióterv készült a tömeges megbetegedések időszakára
Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában az úgynevezett egészs...
Varga Judit anyósa is pályázott az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesi posztjára
A jövő héten dönt Áder János a poszt sorsáról. Várhatóan a jövő hét elején Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal (OBH...
Orbánnak nincs ideje vitatkozni a Néppárt tagjaival, levelet írt
Csak a veszélyhelyzet lezárulta után hajlandó vitázni a magyar kormányfő arról, hogy mások mit "fantáziálnak" a szándékairól. Level...
Brit lap: Börtöntől és bírósági eljárásoktól félnek a magyar újságírók
Terjedelmes cikket szentelt a magyar sajtóhelyzetnek a felhatalmazási törvény tükrében a The Guardian. A brit napilap munkatársa magyar újság...
Mostmár minden rendben lesz, Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldotta a vegyszeres fertőtlenítőket Egerben
Mi is beszámoltunk róla, hogy a forró vízzel működő közterület-tisztító berendezések korábbi próbaüzeme után Egerben megkezdődik a v...
Mentős Andreának: Rakjon sok párnát a feje alá, meg ne fulladjon éjszaka a saját nyálától
Hiába kapott nehezen levegőt, szenvedett mellkasfájdalomtól, mivel láza nem volt, a mentős csak jótanáccsal látta el, a kórházba nem vihett...
Íme a kétpárti amerikai testület lesújtó véleménye Orbán felhatalmazási törvényéről
„A további hatalomkoncentráció Magyarországon csupán a korrupció további koncentrációjához vezető utat kövezi ki” - figyelmeztet az Eg...
Orbán törvénye jobban visszaüthet, mint ahogy azt gondolta
Már 17 uniós tagállam, köztük Szlovákia is csatlakozott ahhoz a levélhez, melyben a rendkívüli vészhelyzeti intézkedések miatt aggódnak a...
Az ügyészség felfüggesztette a közúti baleset okozásával gyanúsított KDNP-s képviselő ügyét
Az országgyűlési képviselő még 2018-ban sodort el egy motorost, miután nem adta meg neki az elsőbbséget. Az ügyészség most azért jegelte ...
10-ből 9 magyarnak fél évre sem elég a megtakarítása
Nincs elég pénzügyi vagyontartaléka a magyar társadalomnak 2020-ban, hogy egy tartós jövedelemkiesést kezelni tudjon – erre a megállapítá...
Uniós bíróság: Magyarország nem teljesítette kötelezettségeit
Nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit Lengyelország, Magyarország és Csehország, amikor megtagadta a nemzetközi védelmet...
Magyarországon védelem nélkül hagyják a munkavállalókat az Európai Szakszervezeti Szövetség szerint
Levelet írt Orbán Viktornak Luca Visentini, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) elnöke. Ebben „mély aggodalmát” fejezi ki azokkal a...
Kovács Zoltán: A kormány mindig mindent minden magyar ember érdekében tesz
Kovács Zoltán Skype-kapcsolaton keresztül jelentkezett be szerda este az ATV stúdiójába, ahol arról kérdezték, miért vonta vissza a kormány...
Összegyűlt a Fidesz kizárásának megtárgyalásához szükséges aláírás az EP-ben
A párt statútumának 9. cikkelyével összhangban felszólítunk a Fidesz kizárására az Európai Néppártból. Donald Tusk pártelnöknek írott...
Orbán újabb cégekre fenheti a fogát
A Magyar Nemzeti Bank szerda délutáni beavatkozása előtt 369,5 forintba került egy euró. Tavaly áprilisban átlagosan 320 forint volt, december...
Nem jelentkezett az Orbán-kormány az EU civileket mentő programjára
Miközben Szijjártó Péter a magyarok mentésében erélytelen Uniót emlegette, egy nagyon fontos dologról nem tett említést. Az Európai Unió...
A felhatalmazási törvénnyel Orbánnak egy régi álma teljesült
A kormányt eddig sem gátolta semmi az intézkedéseiben, de a felhatalmazási törvénnyel a miniszterelnök egyik régi álma teljesült. Az időko...
Közmédia: A vírus terjedése elvonja a figyelmet a migrációról
Fontos problémára irányította rá a figyelmet az M1: a vírus terjedése miatt nem kap elég figyelmet a migráció, pedig „az Európába i...
Megszűntek a munkaügyi és közigazgatási bíróságok
A kormányhoz lojális bírákkal megerősített Kúria megkerülhetetlen, döntése pedig megkérdőjelezhetetlen lesz. Bár tavaly ilyenkor még ú...
Orbán a közbeszerzési szabályok alól is felmentést adhat
A miniszterelnök külön engedélyével el lehet térni a normál beszerzési szabályoktól, illetve egyéb könnyítéseket is bevezetett a kormán...
Meggondolták magukat Orbánék, mégsem kötik meg a polgármesterek kezét
Gulyás Gergely miniszter bejelentette, a kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától. Továbbra is az eddigiek szerint le...
A kormány 8,6 milliárdot ad a tömeges bevándorlás kezelésére
Március elején sokadjára hosszabbították meg a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A Magyar Közlönyben most megjelent kormányha...
Közel 2 milliárdot nyert kikötőfejlesztésre Tiborcz és Mészáros cége
A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében két balatoni kikötő fejlesztéséhez nyert el mintegy kétmilliárd forint támogatást az ...
Minisztériumi embereket küld a színházakba a kormány
A jövőben három helyett öttagú lehet a színházak felügyelőbizottsága, és ebből három főt a minisztérium jogosult kinevezni és visszah...
A Fidesz azonnali kizárását kezdeményezik a néppártból
A Fidesz azonnali kizárását kezdeményezi az Európai Néppártból a dán Konzervatív Néppárt – erről a dán tömörülés elnöke és euró...
Térképen, megyénként mutatjuk a koronavírussal fertőzöttek számát
Kedden késő este megjelent egy térkép a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon, amelyről leolvasható, hol hány igazolt fertőzést tartanak ny...
Újabb történelmi mélyponton a forint
Az előző esti árfolyamához képest vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerdára virradóra a nemzetközi devizakeres...
Törvény törölheti el a változtatási tilalmat a Városligetben
Az éjjel Semjén Zsolt által benyújtott törvénytervezet eltörölné a változtatási tilalmat a területre. Ezzel a kormány korábbi ígéret...
Semjén Zsolt megtiltaná a nemváltoztatás lehetőségét
A Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvény-javaslat az anyakönyvi eljárásról szóló törvényt is módosítaná: a születési anyaköny...
DK: Orbánt nem érdekli a járvány elleni védekezés, csak a hatalmának a növelése
A Demokratikus Koalíció úgy értékeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt nem érdekli a koronavírus-járvány elleni védekezés, a kormányf...
Bakondi György: súlyos a járványügyi helyzet a migrációs útvonalakon
Súlyos járványügyi helyzet alakult ki a migrációban érintett, legnagyobb kibocsátó államokban és a migrációs útvonalakon - mondta a mini...
Orbán Viktor: Sikerült befoltozni az ellenzék ütötte léket
Mivel az ellenzék nem szavazta meg a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot, keletkezett egy patthelyzet, "néhány fontos dönt...
Müller Cecília: A tojást érdemes hipós vízben áztatni
A húsvét közeledtével mennyire jelent fertőzésveszélyt az őstermelőtől származó sonka, a kolbász és a tojás? – kapta a kérdést az o...
Amerikában minden irányból bírálják Orbán teljhatalmát
A szenátus és a képviselőház külügyi bizottságának elnökei mást várnának egy NATO- és EU-tagállamtól. Nem is szólva Bernie Sandersrő...
Erről a kormány nem beszél: 101 magyart menekített haza a tehetetlennek beállított EU
Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az Unió szerepvállalása jelentéktelen volt az uniós állampolgárok kimentésében. A hivatalos adat...
Egyre erőteljesebben szűrik a kérdéseket az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin
Egyre nehezebb hivatalos válaszokat szerezni a koronavírusra vonatkozó kérdésekről. Az Operatív törzs napi sajtótjékoztatóin eleinte szem...
Háziorvosok Müller Cecíliának: Nincs elég védőfelszerelés és az állam kötelessége lenne ezeket biztosítani
Hét szakmai ovosszakmai szervezet is cáfolja az országos tisztifőorvos kijelentését, miszerint elegendő védőfelszerelés áll rendelkezésre ...
Die Welt: az Orbán Viktor megfegyelmezésére szánt minden európai uniós terv fogatlan
A londoni székhelyű Reuters hírügynökség a felhatalmazási törvény budapesti elfogadásáról szóló tudósítása élén azt emeli ki, hogy ...
Soros 1 millió eurós adományából tesztelik a budapesti egészségügyi dolgozókat
"Jövő héttől szűrjük Budapesten az egészségügyben és szociális ellátásban dolgozókat," jelentette be Pikó András, Józsefváros polgá...
Bevásárolta magát az Index kiadójának cégébe a kormánymédia kulcsfigurája
Vaszily Miklós, a TV2 csoport elnöke, az Echo TV és az MTVA volt vezérigazgatója 50 százalékos részesedést vásárolt magának az Indamedia C...
Bernie Sanders is elítélte Orbán hatalmi túlterjeszkedését
Bernie Sanders vermonti szenátor Twitter bejegyzésben ítélte el a koronavírus-törvény elfogadását. A demokrata elnökjelölt arról írt, h...
Karácsony: Soros adománya nagyvonalú, nemes gesztus
A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok egymillió eurót adományoznak Budapestnek a koronavírus elleni küzdelemre - í...
Benkő: 51 kórházban katonák lettek a kórházparancsnokok
Száznyolc kórházból 51-ben katonák lettek a kórházparancsnokok - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában, ...
The Washington Post: Orbán Viktor politikai célokra használta fel a koronavírust
Több vezető külföldi lap is értekezik a magyar parlamentben hétfőn megszavazott koronavírus-törvényről. Matteo Renzi szerint ez a döntés ...
Tömegével kerülnek be frissen utcára került emberek a budapesti hajléktalanszállókra
A fővárosi hajléktalan-ellátórendszerben már érzik a koronavírus hatását. Megjelentek a szállókon olyanok, akik korábban elsősorban munk...
Az egészségügyi szakdolgozók nyílt levélben kérnek segítséget, nincs elég védőruha
Az sincs rendben a kamara szerint, hogy az orvosok, ápolók maguknak vesznek védőruhát, amit aztán otthonaikban mosnak ki. A Magyar Egészségü...
Egyetlen defektes karanténszabály óriási káoszt okozott
Megbénította volna a hazai áruszállítást az országos tisztifőorvos elkapkodott határozata, ezért gyorsan kellett helyrehozni a hibát. Szom...
Orbán Viktor 1989: A Fidesz semmiképp sem lesz párt
"Világnézetünk alapját az emberi jogok filozófiája képezi", állította a pártállam végóráiban Orbán Viktor, aki azóta illiberalizmusró...
A legfelsőbb szinteken is megjelennek az egyenruhások, nem hisznek a kórházaknak
Pintér Sándor belügyminiszter, az Operatív Törzs vezetőjének közvetlen irányítása alá került az intézmények készlet- erőforrás- és ...
Sok kicsi sokra megy - Így köszönte meg Deutsch Soros György 1 millió eurós támogatását
Az örökifjú fideszes szerint 357 millió forint nem sok, de azért Budapest nevében is köszöni a Soros-pénzt. Ennyi. Kommentben mondott kösz...
Sértené a rendeltetésszerű működést, ha elárulnák, hány fertőzött beteget kezeltek
Szombaton Müller Cecília országos tisztifőorvos kérte az egészségügyi dolgozókat, hogy „érzékeny egészségügyi adatokat ne tegyenek k...
A miniszterelnök szerint csak azért nem kötelező a maszkviselés, mert nincs elegendő az országban
Két olyan kérdést tett fel, „amikkel magam is nagyon sokat foglalkozom, és sokat is gondolkodok rajta”, kezdte a válaszát a jobbikos Lukács...
Gulyás Gergely: a teljes kijárási tilalom államcsődhöz vezetne
A Hír TV-ben megkérdezték Gulyás Gergely kancelláriaminisztert: előállhat-e olyan helyzet, amikor a kijárási korlátozásból kijárási tila...
Expressz sebességgel írta alá Áder a felhatalmazási törvényt
Kettőt pislogtunk és Áder János már alá is írta azt a törvényt, amely a járványveszély idejére lehetővé teszi a rendeleti kormányzást...
Nézőpont: A felmérés szerint nagyon elégedettek a magyarok a kormánnyal
Sikerült a többséget meggyőznie a kormánynak a koronavírus-törvény hatálya és a járványügyi rémhírterjesztés elleni fellépés kapcsá...
A kormánypárti többség elfogadta a felhatalmazási törvényt, éjféltől nem lesz időkorlát Orbánék rendeleteinek
Nem lesz Orbán Viktor és kormánya számára időkorlát, lesöpörték az ellenzéki módosítókat. Így holnaptól jön a “rendeleti kormányz...
Orbán: 225 milliárdot költöttünk eddig a védekezésre
A miniszterelnök szerint nem a kormány, hanem a parlament fogja megszüntetni a veszélyhelyzetet. 225 milliárd forintot költött eddig az orszá...
Müller Cecília: Készítsünk bevásárlólistát
108 intézmény élén van kórházparancsok, ők a megbízólevelüket átvették – mondta Halmosi Zsolt az operatív törzs tájékoztatóján. Az...
Orbán: egyetlen magyar sincs egyedül
Orbán Viktor kormányfő csatlakozott a DAC futballklub felhívásához, ami a nemzeti összetartozásról szól a koronavírus idején is. Dunaszer...
A kormánypártok a parlamentet hosszú időre jégre tehetik
Az Országgyűlés hétfőn határidő nélkül meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezete...
Havi 1 milliárd euróval segíti a szlovák kormány a cégeket és dolgozókat
Gazdaságmentő gigacsomagot terjeszt a parlament elé a bő egy hete, március 21-én hatalomra került szlovák kormány. A pénzügyminiszter, Edua...
Íme az állítólagos 2000 milliárdos EU-s támogatás rejtélye
Az elmúlt napokban komoly számháború alakult ki ellenzék és kormány, illetve ezek támogatói között abban a kérdésben, hogy kapott-e, és...
A kormány nagyon nem mond igazat az EU-s segítséggel kapcsolatban
Ujhelyi István szerint tucatnyi uniós eszköz van, amit használhatnánk a koronavírus elleni védekezésben. Újabb uniós forrásokról és tám...
Készüljön: Telefonon is felhívja a kormány, hogy maradjon otthon
A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államti...
Öngyilkos lett a hesseni pénzügyminiszter
Az egész német belpolitikát sokkolta Thomas Schäfer, Hessen tartomány kereszténydemokrata pénzügyminiszterének rejtélyes halála. Megdöbbe...
Nyomoz a rendőrség Mohács polgármestere ellen, aki szerint a város járványgócponttá vált
Feljelentés alapján nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt Mohács polgármestere ellen a város rendőrsége, erősítette meg a P...
Online tüntetést szerveztek a felhatalmazási törvény ellen
Az aHang vasárnap este 8 órára szervezett online tüntetést. Mint írják: a “felhatalmazási törvényre” nem a járványhelyzet miatt van s...
Az ápolók is Orbán segítségét kérik
Van olyan intézmény, ahol az ápolók fejenként napi két, egyszer használatos sebészi maszkot kaptak, mellé pedig vasalót, hogy hővel fertőt...
Megdöbbentő riport: A tisztifőorvos szerint ellátják a sürgős eseteket is, de egy kislány vért köpött, mire az orvosig eljutott
Noha azt mondja az országos tisztifőorvos, hogy a daganatos betegeket el kell látni, a valóságban ez nem mindig realizálódik. Az RTL Klub...
Orbán kórházparancsnokokat küld hétfőtől minden magyarországi kórházba
A kórházparancsnok orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot és nem hozhat döntést, de a járványveszéllyel összefüggő szabályok beta...
Orbán nem egyedül fogja megvédeni a gazdaságot
Rengeteg pénz van a járvány gazdasági hatásainak enyhítésére, még akkor is, ha a kormány semmit sem csinál. Kérdés, mire és hogyan költ...
ENSZ emberi jogi biztosa: Korlátlan hatalommal ruházná fel a magyar kormányt a törvényjavaslat
Az ENSZ emberi jogi biztosa is aggodalmát fejezte ki a magyar koronavírus-törvénnyel kapcsolatban. A Rupert Colville szóvivő által jegyzett kö...
CT-vel is kimutatható a koronavírus, de ahhoz itthon több CT kellene
Kézikönyvet adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a koronavírus okozta fertőzések megelőzéséről és terápiájáról. Ebben összef...
A rendőrség ellenőrzi a kijárási korlátozás betartását
Csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat a következő két hétben. A korlátozó rendelet szerint a munkába járás mellett továbbra is lehe...
Müller Cecília javasolja, hogy tartsuk tisztán a billentyűzetünket
Schanda Tamás, az ITM miniszter-helyettese elmondta, hogy csökkent a forgalom a közösségi tereken. Éjféltől kijárási korlátozás lépett é...
Ujhelyi: tucatnyi uniós eszköz van, amit használhatnánk a koronavírus elleni védekezésben
Ujhelyi szerint tucatnyi uniós eszköz van, amit használhatnánk a koronavírus elleni védekezésben - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott k...
A lengyel politikusoknak sikerült, ami itthon nem: Lehet home office-ból parlamenti ülést tartani
Átírták a lengyel parlamenti házszabályt, mostantól rendkívüli helyzetben videókonferencián is lefolytathatják a parlamenti ülést. A len...
Hajdúsági maszkbiznisz: Kissé drágán segítené maszkokkal a fideszes elnök a térség településeit
Sajátos módon és kissé drágán segítené maszkokkal a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat fideszes elnöke a térség településeit. A polgárme...
Száz közgazdász kéri Orbánékat, hogy jóval komolyabb gazdaságpolitikai intézkedéseket vezessenek be
Nyílt levelet tett közzé száz közgazdász, melyben arra kérik a magyar kormányt, hogy hozzon az eddigieknél is komolyabb gazdaságpolitikai d...
Orbán megüzente az EU-s kekeckedőknek, hogy most ne okoskodjanak
Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújának fő eleme a kijárási korlátozás bevezetésének bejelentése volt, de Nagy Katalin kérdezte a...
Varga: 245 milliárdot költöttünk eddig a járvány elleni védekezésre
Mostanáig 245 milliárd forintot költött a kormány a költségvetésből a járvány elleni védekezése - mondta a közösségi oldalára péntek...
MSZP: 520 milliárd forint uniós forrás áll a kormány rendelkezésre
Már most is 520 milliárd forint uniós válságkezelési támogatás áll a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus elleni küzdelemben - h...
Müller Cecília javasolja, hogy legyünk kreatívak az otthonunkban
Újabb részletek a kijárási korlátozásról az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Kovács Zoltán államtitkár, a kommunikáci...
Benkő Tibor: Miért félne a magyar ember a katonáitól?
Európában, világszerte a katonák ott vannak az utcákon, az emberek körében. Miért vetődik fel az a kérdés, hogy a magyar ember fél a katon...
Mától kijárási korlátozás lépett életbe Magyarország egész területére
Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy az operatív törzs ülésén úgy döntöttek, kijárási korlátozást vezetne...
Toroczkai: Hazaárulást követettek el, akik a törvény ellen szavaztak
Támogatta a veszélyhelyzet meghosszabbításától szóló törvényt a Mi Hazánk Mozgalom. A Magyarország élőben vendége Toroczkai László, a...
Mást gondolnak az orvosok a maszkviselés hasznosságáról, mint Müller Cecília
Az utasítást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egy, az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös plakáton kezdte terjeszteni a kö...
Több mint 17 milliárd Ft közpénzt fizet az állami MVM Mészárosnak
Az állami MVM a méltányosnak tartott 3-4 milliárd helyett több mint 17 milliárd forint közpénzért veszi meg Mészáros Lőrincéktől a felcs...
Surányi: Háromszor 100 000 Ft-ot minden munkanélkülinek, kamatmentes hitelt a vállalkozásoknak
Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke (1990–91 és 1995–2001) a Portfolio online gazdasági újságban, hosszú cikkben írta meg j...
Nálunk lebeszélik az egészségeseket, hogy hordják a maszkot, míg több országban kötelező viselni.
Csehországban múlt csütörtök, Szlovákiában kedd óta mindenkit arra köteleznek, aki valamilyen halaszthatatlan dolog miatt elhagyja az otthon...
Pécs polgármestere: Nem kaptunk alapvető információkat a járványról eddig a kormánytól (videó)
Nem tudom, hogy hányan betegek, és hány főt ápolnak Pécsett. Hiába kérdezem, nem kapok választ. Ezért nem tudok róla beszámolni – közö...
Szijjártó beolvasott a kollégáinak: Először olvassanak
 
Orbán 15 százalékot vett el tíz éve a pártoktól, most több mint egymilliárdot fog
 
LMP: Újabb földmutyira készül a kormány a vírus árnyékában
 
A központi kommunikációban valami nagyon félrecsúszott: Az idősek lettek az új migránsok
 
Gulyás: Naponta 4000 ember veszti el a munkáját
 
Hadházy Ákos: Az új eljárásrend szerint már csak a legsúlyosabb koronavírusos betegeket tesztelik
 
Orbán szándékosan vérezteti ki az önkormányzatokat
 
Donald Tusk: Orbán logikája győz, azt az Európai Unió nem éli túl
 
Ursula von der Leyen: különösen aggasztanak a magyarországi rendelkezések
 
Figyelmeztetik a nyugati cégvezetőket: a válságban az áruházak és a bankok kerülhetnek Orbánék célkeresztjébe
 
Mégiscsak kivágták a Szentendrei úti fák egy részét
 
DK: Orbánnak a 2000 milliárdos uniós segítség csak aprópénz
 
Katonai vezénylési akcióterv készült a tömeges megbetegedések időszakára
 
Varga Judit anyósa is pályázott az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesi posztjára
 
Orbánnak nincs ideje vitatkozni a Néppárt tagjaival, levelet írt
 
Brit lap: Börtöntől és bírósági eljárásoktól félnek a magyar újságírók
 
Mostmár minden rendben lesz, Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldotta a vegyszeres fertőtlenítőket Egerben
 
Mentős Andreának: Rakjon sok párnát a feje alá, meg ne fulladjon éjszaka a saját nyálától
 
Íme a kétpárti amerikai testület lesújtó véleménye Orbán felhatalmazási törvényéről
 
Orbán törvénye jobban visszaüthet, mint ahogy azt gondolta
 
Az ügyészség felfüggesztette a közúti baleset okozásával gyanúsított KDNP-s képviselő ügyét
 
10-ből 9 magyarnak fél évre sem elég a megtakarítása
 
Uniós bíróság: Magyarország nem teljesítette kötelezettségeit
 
Magyarországon védelem nélkül hagyják a munkavállalókat az Európai Szakszervezeti Szövetség szerint
 
Kovács Zoltán: A kormány mindig mindent minden magyar ember érdekében tesz
 
Összegyűlt a Fidesz kizárásának megtárgyalásához szükséges aláírás az EP-ben
 
Orbán újabb cégekre fenheti a fogát
 
Nem jelentkezett az Orbán-kormány az EU civileket mentő programjára
 
A felhatalmazási törvénnyel Orbánnak egy régi álma teljesült
 
Közmédia: A vírus terjedése elvonja a figyelmet a migrációról
 
Megszűntek a munkaügyi és közigazgatási bíróságok
 
Orbán a közbeszerzési szabályok alól is felmentést adhat
 
Meggondolták magukat Orbánék, mégsem kötik meg a polgármesterek kezét
 
A kormány 8,6 milliárdot ad a tömeges bevándorlás kezelésére
 
Közel 2 milliárdot nyert kikötőfejlesztésre Tiborcz és Mészáros cége
 
Minisztériumi embereket küld a színházakba a kormány
 
A Fidesz azonnali kizárását kezdeményezik a néppártból
 
Térképen, megyénként mutatjuk a koronavírussal fertőzöttek számát
 
Újabb történelmi mélyponton a forint
 
Törvény törölheti el a változtatási tilalmat a Városligetben
 
Semjén Zsolt megtiltaná a nemváltoztatás lehetőségét
 
DK: Orbánt nem érdekli a járvány elleni védekezés, csak a hatalmának a növelése
 
Bakondi György: súlyos a járványügyi helyzet a migrációs útvonalakon
 
Orbán Viktor: Sikerült befoltozni az ellenzék ütötte léket
 
Müller Cecília: A tojást érdemes hipós vízben áztatni
 
Amerikában minden irányból bírálják Orbán teljhatalmát
 
Erről a kormány nem beszél: 101 magyart menekített haza a tehetetlennek beállított EU
 
Egyre erőteljesebben szűrik a kérdéseket az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin
 
Háziorvosok Müller Cecíliának: Nincs elég védőfelszerelés és az állam kötelessége lenne ezeket biztosítani
 
Die Welt: az Orbán Viktor megfegyelmezésére szánt minden európai uniós terv fogatlan
 
Soros 1 millió eurós adományából tesztelik a budapesti egészségügyi dolgozókat
 
Bevásárolta magát az Index kiadójának cégébe a kormánymédia kulcsfigurája
 
Bernie Sanders is elítélte Orbán hatalmi túlterjeszkedését
 
Karácsony: Soros adománya nagyvonalú, nemes gesztus
 
Benkő: 51 kórházban katonák lettek a kórházparancsnokok
 
The Washington Post: Orbán Viktor politikai célokra használta fel a koronavírust
 
Tömegével kerülnek be frissen utcára került emberek a budapesti hajléktalanszállókra
 
Az egészségügyi szakdolgozók nyílt levélben kérnek segítséget, nincs elég védőruha
 
Egyetlen defektes karanténszabály óriási káoszt okozott
 
Orbán Viktor 1989: A Fidesz semmiképp sem lesz párt
 
A legfelsőbb szinteken is megjelennek az egyenruhások, nem hisznek a kórházaknak
 
Sok kicsi sokra megy - Így köszönte meg Deutsch Soros György 1 millió eurós támogatását
 
Sértené a rendeltetésszerű működést, ha elárulnák, hány fertőzött beteget kezeltek
 
A miniszterelnök szerint csak azért nem kötelező a maszkviselés, mert nincs elegendő az országban
 
Gulyás Gergely: a teljes kijárási tilalom államcsődhöz vezetne
 
Expressz sebességgel írta alá Áder a felhatalmazási törvényt
 
Nézőpont: A felmérés szerint nagyon elégedettek a magyarok a kormánnyal
 
A kormánypárti többség elfogadta a felhatalmazási törvényt, éjféltől nem lesz időkorlát Orbánék rendeleteinek
 
Orbán: 225 milliárdot költöttünk eddig a védekezésre
 
Müller Cecília: Készítsünk bevásárlólistát
 
Orbán: egyetlen magyar sincs egyedül
 
A kormánypártok a parlamentet hosszú időre jégre tehetik
 
Havi 1 milliárd euróval segíti a szlovák kormány a cégeket és dolgozókat
 
Íme az állítólagos 2000 milliárdos EU-s támogatás rejtélye
 
A kormány nagyon nem mond igazat az EU-s segítséggel kapcsolatban
 
Készüljön: Telefonon is felhívja a kormány, hogy maradjon otthon
 
Öngyilkos lett a hesseni pénzügyminiszter
 
Nyomoz a rendőrség Mohács polgármestere ellen, aki szerint a város járványgócponttá vált
 
Online tüntetést szerveztek a felhatalmazási törvény ellen
 
Az ápolók is Orbán segítségét kérik
 
Megdöbbentő riport: A tisztifőorvos szerint ellátják a sürgős eseteket is, de egy kislány vért köpött, mire az orvosig eljutott
 
Orbán kórházparancsnokokat küld hétfőtől minden magyarországi kórházba
 
Orbán nem egyedül fogja megvédeni a gazdaságot
 
ENSZ emberi jogi biztosa: Korlátlan hatalommal ruházná fel a magyar kormányt a törvényjavaslat
 
CT-vel is kimutatható a koronavírus, de ahhoz itthon több CT kellene
 
A rendőrség ellenőrzi a kijárási korlátozás betartását
 
Müller Cecília javasolja, hogy tartsuk tisztán a billentyűzetünket
 
Ujhelyi: tucatnyi uniós eszköz van, amit használhatnánk a koronavírus elleni védekezésben
 
A lengyel politikusoknak sikerült, ami itthon nem: Lehet home office-ból parlamenti ülést tartani
 
Hajdúsági maszkbiznisz: Kissé drágán segítené maszkokkal a fideszes elnök a térség településeit
 
Száz közgazdász kéri Orbánékat, hogy jóval komolyabb gazdaságpolitikai intézkedéseket vezessenek be
 
Orbán megüzente az EU-s kekeckedőknek, hogy most ne okoskodjanak
 
Varga: 245 milliárdot költöttünk eddig a járvány elleni védekezésre
 
MSZP: 520 milliárd forint uniós forrás áll a kormány rendelkezésre
 
Müller Cecília javasolja, hogy legyünk kreatívak az otthonunkban
 
Benkő Tibor: Miért félne a magyar ember a katonáitól?
 
Mától kijárási korlátozás lépett életbe Magyarország egész területére
 
Toroczkai: Hazaárulást követettek el, akik a törvény ellen szavaztak
 
Mást gondolnak az orvosok a maszkviselés hasznosságáról, mint Müller Cecília
 
Több mint 17 milliárd Ft közpénzt fizet az állami MVM Mészárosnak
 
2019-2020 - minden jog fenntartva - Impresszum / adatkezelés