HOME - 2020-06-05  Budapest,  Magyarország  
A kormánypárti többség elfogadta a felhatalmazási törvényt, éjféltől nem lesz időkorlát Orbánék rendeleteinek
Nem lesz Orbán Viktor és kormánya számára időkorlát, lesöpörték az ellenzéki módosítókat. Így holnaptól jön a “rendeleti kormányzás”: a koronavírus járvány következményeinek a kivédésére akár zsinórban alkothat rendeleteket a kormány.

Az Országgyűlés 137 igen szavazattal, 53 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a koronavírus, illetve “felhatalmazási” törvény kétharmadot igénylő rendelkezéseit. Az egyzerű többséget igénylő részeket eggyel több, 138 szavazattal fogadták el. Így - ha Kövér László házelnök és Áder János államfő kivételes gyorsasággal, még ma ellenjegyzi a jogszabályt, akkor éjféltől Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a kormánya a koronavírus járvány következményeinek a kivédésére időkorlát nélkül akár zsinórban alkothat rendeleteket a koronavírus-járvány idejére meghirdetett veszélyhelyzet alatt.

Ezzel lesöpörték az ellenzék által benyújtott módosítókat a 60, 90, 120, vagy 150 napos időkorlátról. Az elutasítást azzal indokolják a kormányoldalon, hogy nem biztos, hogy a járvány tetőzése miatt működőképes lesz a parlament később, júniusban. Az online parlamenthez pedig alkotmánymódosítás kellene, ami legkevesebb egy hónap lenne.

A demokrácián túli állapot

Orbán Viktor a különleges jogrendről, a veszélyhelyzetről azt mondta korábban az egyik rádióinterjújában, hogy “ez valahol a békebeli demokrácia és a háborús állapot közötti állapot, fázis”, “óvatosan is kell vele bánni, nem véletlen, hogy civilizált országok nem nagyon szokták alkalmazni”.

Varga Judit igazságügyminiszter március 21-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a koronavírus járvány miatt elrendelt 15 napos veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot. Eszerint jön a “rendeleti kormányzás”: a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat a március 11-én kihirdetett jogrend, a veszélyhelyzet "meghosszabbításáról" ( is ) szól.

A parlament ad felhatalmazást, de ...

A jövőben az Országgyűlést hatalmazza fel a törvény, hogy megerősítheti és hosszabbíthatja a veszélyhelyzetben már meghozott rendeleteket. Ezen túlmenően pedig előzetes felhatalmazást ad a kormánynak - a veszélyhelyzet fennállásáig - határozatlan idejű rendeletek meghozatalára.

Viszont, mivel a parlamentben a Fidesz-KDNP-nek kétharmada van, végül is a kormánypártok döntése hatalmazza fel a kormányt.

A kormány a jövőben „az állampolgárok élet-, egészség-, személyi-, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat” - mondja ki a felhatalmazási törvény. Ezt a jogkört csak „a szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan” gyakorolhatja „a járvány megelőzése, kezelése, felszámolása, továbbá káros hatásainak megelőzése, illetve elhárítása céljából” a kormány - hangoztatták a fideszes és KDNP képviselők.

Az Alkotmánybíróság folyamatosan működik

Az Alkotmánybíróság a veszélyhelyzet során folyamatosan működik, "a tanács ülése a veszélyhelyzet megszűnéséig az elnök döntése alapján elektronikus kommunikációs eszköz igénybevételével is megtartható" - tartalmazza a törvényjavaslat.

A törvény azt is kimondja: “a veszélyhelyzet megszűnését követő napig időközi választás nem tűzhető ki, a már kitűzött választások elmaradnak”. “A veszélyhelyzet megszűnését követő napig országos és helyi népszavazás nem kezdeményezhető, a már kitűzött országos és helyi népszavazások elmaradnak” - szólnak a rendelkezések.

Szájzár ? Akár 5 év börtön a rémhírterjesztőknek

Új elem, hogy a Büntető Törvénykönyvet kiegészítik a „járványügyi védekezés akadályozása” paragrafussal.

Eszerint alapesetben 3 év, de ha a cselekmény halált okoz, akár nyolc év szabadságvesztéssel büntethető, aki az elrendelt járványügyi elkülönítés, megfigyelés, zárlat, vagy ellenőrzés végrehajtását akadályozza. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt csoportosan követik el.

Aki pedig különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - mondja ki a törvény.

A kormánypártok nem fogadták el az ellenzék javaslatát, hogy a “bizonyíthatóan“ szó szerepeljen a törvényben. Ez lett volna az ellenzék számára, hogy a törvényt ne a független, ellenzéki média elhallgattatására használja a kormány. Így szerintük ez “szájzár törvény” lett.

Parlamenti vita: végtelenített hatalom, kontra “gy
omorforgató”...

A zárószavazás előtt az ellenzéki képviselők azt bizonygatták, hogy a törvény Orbán Viktor “végtelenített” hatalmának a bebetonozása. A jobbikos Lukács László György arra emlékeztetett, hogy már a hétpártin felvetették a 60, 90, 150 napos időkorlátot a felhatalmazásra, és ha bármilyen határnap szerepelne a törvényben- ők megszavaznák.

De az ellenzéki képviselők azt is szóvá tették: a kormány a “felhatalmazási törvény” nélkül is megoldotta a 15 nap alatt lejáró rendeletek hatályának a meghosszabbítását.

A fideszes Balla György a vitában “gyomoforgatónak” nevezte a DK prominens politikusának a megnyilvánulásait, a Gyurcsány-kormány 2008-as gazdasági válság utáni intézkedéseire hivatkozva. A frakcióvezető-helyettes szerint be fog bizonyosodni, hogy “semmi, se semmi” alapja nem volt az ellenzék diktatúrátásának. Mert a járvány miatti veszélyhelyzet addig tart, amíg a veszély fennáll. Balla György arra kérte az ellenzéket, hogy ne a “naftalinszagú” volt SZDSZ-sekre hallgassanak, Kaltenbach Jenőre, Majtényi Lászlóra és másokra.

Keresztes Lóránt László ( LMP ) is az időkorlát fontosságáról beszélt, és arra utalt, hogy nem biztos, hogy a “diktatúrázás” a célravezető.

A jobbikos Balczó Zoltán szóvá tette, hogy a fideszes Hargitai János “ellenségnek” szólította őket, utóbb pontosított ellenfélre.

Varga-Damm Andrea azt mondta, semmi szükség a tönyvényre. Szerinte csak arra jó, hogy a járvány elleni védekezésben az ellenzékre mutassanak az esetleges hiányosságok miatt, ha viszont sikeres lesz, “királlyá koronázzák magukat”.

Kocsis Máté és Gulyás Gergely a szavazás előtt kiállt a sajtó elé

Egy órán belül szavazunk a koronavírus-törvényről, azt az ellenzék továbbra sem támogatja. Pedig a járványveszély miatt és az emberek egészségének a védelme érdekében arra lenne szükség, hogy az emberek a pártok közötti egységet érezzék - erről beszélt Kossuth téren Gulyás Gergellyel tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Azt mondta, világosan látszik, hogy “az ellenzék minden kifogást megtalál”, hogy ellenezze a koronavírus-törvényt, hiába a józan ész - fogalmazott.


Higgyék el, hogy minden verziót megvizsgáltunk - válaszolta arra, hogy miért nem fogadták be az ellenzéki módosítókat.

Kocsis Máté szomorúnak nevezte az ellenzéki elutasító hozzáállást, de mégis bizakodott, hogy az ellenzéki honatyák meggondolják magukat és nemcsak a miniszterelnök „gyalázásában merül ki a retorikájuk”.

Gulyás Gergely miniszter Kocsis Mátéhoz hasonlóan egyértelművé tette: nem látják értelmét, hogy a vészhelyzetben a kormánynak adott felhatalmazáshoz határnapot rendeljenek, sem a 60, sem a 90, sem a 120 napos időkorlátot nem veszik be a törvénybe, hiszen a veszélyhelyzetnek akkor van vége, amikor a járványveszély végét kihirdetik - ismételte meg.

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a mai szavazás lehetőséget ad majd a parlamenti felhatalmazás alapján a kormánynak, hogy a koronavírus-veszély esetén szükségessé vált kormányrendeleteket megalkossa és azok ne csak 15 napig maradhassanak hatályban.

Nincs szó arról, hogy Orbán Viktor teljhatalmat kapna, ahogy az sem igaz, hogy a törvény adta felhatalmazás miatt elmaradhat választás. Gulyás Gergely hangsúlyozta: az Alkotmányt nem írhatja felül a kormány, abban pedig a parlamenti és az önkormányzati választás időpontja rögzítve van. A veszélyhelyzet végét a parlament mondja ki, ami a kormány szerint garancia. Veszélyhelyzet is addig van, míg a járvány, illetve annak veszélye fennáll, ez nem ad teljhatalmat. Aki mást mond, félreérti a helyzetet, vagy tudatosan állít valótlanságot - fogalmazott a miniszter.

A parlament a veszélyhelyzet alatt is ülésezhet, a kormány tervez is törvényjavaslatokat benyújtani, csak most a gyors döntések meghozatalára kérik a felhatalmazást - mondta a kancelláriaminiszter.

Az ATV kérdésére Gulyás Gergely megerősítette, hogy lesznek olyan, a veszélyhelyzet ideje alatt megalkotott és kihirdetett kormányrendeletek, amelyek a veszélyhelyzet vége után is hatályban maradnak.

Ezek nem szorosan a járványveszély elleni védekezéshez kapcsolódnak majd, hanem várhatóan gazdaságvédelmi intézkedések lesznek - derült ki a szavaiból.

Arra, hogy ellenzéki képviselők felvetették, hogy a veszélyhelyzet, a különleges jogrend ideje alatt is folyamatosan működő Alkotmánybírósághoz a parlamenti frakcióvezetőknek is joguk legyen fordulni, mind Gulyás Gergely, mind Kocsis Máté azt válaszolta: az Alaptörvény erről rendelkezik, azt nem szándékoznak módosítani.

Arra, hogy Soros György támogatást ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez, Gulyás Gergely annyit mondott, hogy minden támogatást jó néven vesznek, minden ilyen adakozásnak örülnek.

Forrás: ATV
A kormánypárti többség elfogadta a felhatalmazási törvényt, éjféltől nem lesz időkorlát Orbánék rendeleteinek
Nem lesz Orbán Viktor és kormánya számára időkorlát, lesöpörték az ellenzéki módosítókat. Így holnaptól jön a “rendeleti kormányzás”: a koronavírus járvány következményeinek a kivédésére akár zsinórban alkothat rendeleteket a kormány.

Az Országgyűlés 137 igen szavazattal, 53 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a koronavírus, illetve “felhatalmazási” törvény kétharmadot igénylő rendelkezéseit. Az egyzerű többséget igénylő részeket eggyel több, 138 szavazattal fogadták el. Így - ha Kövér László házelnök és Áder János államfő kivételes gyorsasággal, még ma ellenjegyzi a jogszabályt, akkor éjféltől Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a kormánya a koronavírus járvány következményeinek a kivédésére időkorlát nélkül akár zsinórban alkothat rendeleteket a koronavírus-járvány idejére meghirdetett veszélyhelyzet alatt.

Ezzel lesöpörték az ellenzék által benyújtott módosítókat a 60, 90, 120, vagy 150 napos időkorlátról. Az elutasítást azzal indokolják a kormányoldalon, hogy nem biztos, hogy a járvány tetőzése miatt működőképes lesz a parlament később, júniusban. Az online parlamenthez pedig alkotmánymódosítás kellene, ami legkevesebb egy hónap lenne.

A demokrácián túli állapot

Orbán Viktor a különleges jogrendről, a veszélyhelyzetről azt mondta korábban az egyik rádióinterjújában, hogy “ez valahol a békebeli demokrácia és a háborús állapot közötti állapot, fázis”, “óvatosan is kell vele bánni, nem véletlen, hogy civilizált országok nem nagyon szokták alkalmazni”.

Varga Judit igazságügyminiszter március 21-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a koronavírus járvány miatt elrendelt 15 napos veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot. Eszerint jön a “rendeleti kormányzás”: a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat a március 11-én kihirdetett jogrend, a veszélyhelyzet "meghosszabbításáról" ( is ) szól.

A parlament ad felhatalmazást, de ...

A jövőben az Országgyűlést hatalmazza fel a törvény, hogy megerősítheti és hosszabbíthatja a veszélyhelyzetben már meghozott rendeleteket. Ezen túlmenően pedig előzetes felhatalmazást ad a kormánynak - a veszélyhelyzet fennállásáig - határozatlan idejű rendeletek meghozatalára.

Viszont, mivel a parlamentben a Fidesz-KDNP-nek kétharmada van, végül is a kormánypártok döntése hatalmazza fel a kormányt.

A kormány a jövőben „az állampolgárok élet-, egészség-, személyi-, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében rendeletével egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat” - mondja ki a felhatalmazási törvény. Ezt a jogkört csak „a szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan” gyakorolhatja „a járvány megelőzése, kezelése, felszámolása, továbbá káros hatásainak megelőzése, illetve elhárítása céljából” a kormány - hangoztatták a fideszes és KDNP képviselők.

Az Alkotmánybíróság folyamatosan működik

Az Alkotmánybíróság a veszélyhelyzet során folyamatosan működik, "a tanács ülése a veszélyhelyzet megszűnéséig az elnök döntése alapján elektronikus kommunikációs eszköz igénybevételével is megtartható" - tartalmazza a törvényjavaslat.

A törvény azt is kimondja: “a veszélyhelyzet megszűnését követő napig időközi választás nem tűzhető ki, a már kitűzött választások elmaradnak”. “A veszélyhelyzet megszűnését követő napig országos és helyi népszavazás nem kezdeményezhető, a már kitűzött országos és helyi népszavazások elmaradnak” - szólnak a rendelkezések.

Szájzár ? Akár 5 év börtön a rémhírterjesztőknek

Új elem, hogy a Büntető Törvénykönyvet kiegészítik a „járványügyi védekezés akadályozása” paragrafussal.

Eszerint alapesetben 3 év, de ha a cselekmény halált okoz, akár nyolc év szabadságvesztéssel büntethető, aki az elrendelt járványügyi elkülönítés, megfigyelés, zárlat, vagy ellenőrzés végrehajtását akadályozza. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt csoportosan követik el.

Aki pedig különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - mondja ki a törvény.

A kormánypártok nem fogadták el az ellenzék javaslatát, hogy a “bizonyíthatóan“ szó szerepeljen a törvényben. Ez lett volna az ellenzék számára, hogy a törvényt ne a független, ellenzéki média elhallgattatására használja a kormány. Így szerintük ez “szájzár törvény” lett.

Parlamenti vita: végtelenített hatalom, kontra “gy
omorforgató”...

A zárószavazás előtt az ellenzéki képviselők azt bizonygatták, hogy a törvény Orbán Viktor “végtelenített” hatalmának a bebetonozása. A jobbikos Lukács László György arra emlékeztetett, hogy már a hétpártin felvetették a 60, 90, 150 napos időkorlátot a felhatalmazásra, és ha bármilyen határnap szerepelne a törvényben- ők megszavaznák.

De az ellenzéki képviselők azt is szóvá tették: a kormány a “felhatalmazási törvény” nélkül is megoldotta a 15 nap alatt lejáró rendeletek hatályának a meghosszabbítását.

A fideszes Balla György a vitában “gyomoforgatónak” nevezte a DK prominens politikusának a megnyilvánulásait, a Gyurcsány-kormány 2008-as gazdasági válság utáni intézkedéseire hivatkozva. A frakcióvezető-helyettes szerint be fog bizonyosodni, hogy “semmi, se semmi” alapja nem volt az ellenzék diktatúrátásának. Mert a járvány miatti veszélyhelyzet addig tart, amíg a veszély fennáll. Balla György arra kérte az ellenzéket, hogy ne a “naftalinszagú” volt SZDSZ-sekre hallgassanak, Kaltenbach Jenőre, Majtényi Lászlóra és másokra.

Keresztes Lóránt László ( LMP ) is az időkorlát fontosságáról beszélt, és arra utalt, hogy nem biztos, hogy a “diktatúrázás” a célravezető.

A jobbikos Balczó Zoltán szóvá tette, hogy a fideszes Hargitai János “ellenségnek” szólította őket, utóbb pontosított ellenfélre.

Varga-Damm Andrea azt mondta, semmi szükség a tönyvényre. Szerinte csak arra jó, hogy a járvány elleni védekezésben az ellenzékre mutassanak az esetleges hiányosságok miatt, ha viszont sikeres lesz, “királlyá koronázzák magukat”.

Kocsis Máté és Gulyás Gergely a szavazás előtt kiállt a sajtó elé

Egy órán belül szavazunk a koronavírus-törvényről, azt az ellenzék továbbra sem támogatja. Pedig a járványveszély miatt és az emberek egészségének a védelme érdekében arra lenne szükség, hogy az emberek a pártok közötti egységet érezzék - erről beszélt Kossuth téren Gulyás Gergellyel tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Azt mondta, világosan látszik, hogy “az ellenzék minden kifogást megtalál”, hogy ellenezze a koronavírus-törvényt, hiába a józan ész - fogalmazott.


Higgyék el, hogy minden verziót megvizsgáltunk - válaszolta arra, hogy miért nem fogadták be az ellenzéki módosítókat.

Kocsis Máté szomorúnak nevezte az ellenzéki elutasító hozzáállást, de mégis bizakodott, hogy az ellenzéki honatyák meggondolják magukat és nemcsak a miniszterelnök „gyalázásában merül ki a retorikájuk”.

Gulyás Gergely miniszter Kocsis Mátéhoz hasonlóan egyértelművé tette: nem látják értelmét, hogy a vészhelyzetben a kormánynak adott felhatalmazáshoz határnapot rendeljenek, sem a 60, sem a 90, sem a 120 napos időkorlátot nem veszik be a törvénybe, hiszen a veszélyhelyzetnek akkor van vége, amikor a járványveszély végét kihirdetik - ismételte meg.

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a mai szavazás lehetőséget ad majd a parlamenti felhatalmazás alapján a kormánynak, hogy a koronavírus-veszély esetén szükségessé vált kormányrendeleteket megalkossa és azok ne csak 15 napig maradhassanak hatályban.

Nincs szó arról, hogy Orbán Viktor teljhatalmat kapna, ahogy az sem igaz, hogy a törvény adta felhatalmazás miatt elmaradhat választás. Gulyás Gergely hangsúlyozta: az Alkotmányt nem írhatja felül a kormány, abban pedig a parlamenti és az önkormányzati választás időpontja rögzítve van. A veszélyhelyzet végét a parlament mondja ki, ami a kormány szerint garancia. Veszélyhelyzet is addig van, míg a járvány, illetve annak veszélye fennáll, ez nem ad teljhatalmat. Aki mást mond, félreérti a helyzetet, vagy tudatosan állít valótlanságot - fogalmazott a miniszter.

A parlament a veszélyhelyzet alatt is ülésezhet, a kormány tervez is törvényjavaslatokat benyújtani, csak most a gyors döntések meghozatalára kérik a felhatalmazást - mondta a kancelláriaminiszter.

Az ATV kérdésére Gulyás Gergely megerősítette, hogy lesznek olyan, a veszélyhelyzet ideje alatt megalkotott és kihirdetett kormányrendeletek, amelyek a veszélyhelyzet vége után is hatályban maradnak.

Ezek nem szorosan a járványveszély elleni védekezéshez kapcsolódnak majd, hanem várhatóan gazdaságvédelmi intézkedések lesznek - derült ki a szavaiból.

Arra, hogy ellenzéki képviselők felvetették, hogy a veszélyhelyzet, a különleges jogrend ideje alatt is folyamatosan működő Alkotmánybírósághoz a parlamenti frakcióvezetőknek is joguk legyen fordulni, mind Gulyás Gergely, mind Kocsis Máté azt válaszolta: az Alaptörvény erről rendelkezik, azt nem szándékoznak módosítani.

Arra, hogy Soros György támogatást ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez, Gulyás Gergely annyit mondott, hogy minden támogatást jó néven vesznek, minden ilyen adakozásnak örülnek.

Forrás: ATV
30 évvel ezelőtt vonult ki a Fidesz-frakció a trianoni megemlékezésről
Hamvakat találtak a töki önkormányzat páncélszekrényében, "nem keresték a miérteket", csak eltemették (fotó)
Kásler 12 milliót adott az Ismerős Arcoknak, a Kárpátia 4 milliót kapott a miniszteri keretből
Gulyás: Marad a vásárlási idősáv
Ez történt a június 4-i kormányinfón. Az elmúlt 100 évben a magyar nemzet egy sikeres és befejezett gyilkossági kísérlet ellenére életbe...
Több mint 21 milliárd Ft-ért újítják fel Mészáros Lőrincék az Erzsébet-táborokat
A zánkai és fonyódligeti üdülőkomplexumot korábban maga az állam ajándékozta el. Összesen 21,58 milliárd forintért újítja fel a zánka...
Fegyvert is használhatna a katonaság az egészségügyi válsághelyzetben
A kormánynak szélesebb jogköre lesz a jövőben egy egészségügyi válsághelyzetben, mint háború idején – hangzott el a veszélyhelyzet fel...
9,3 milliárdért ad tanácsokat Palkovicséknak a Századvég
A 24.hu ír arról, hogy a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és Századvég Konjunktúrakutató Zrt. közösen nyerte el az Innovációs és ...
Újabb törvénnyel tekernek még egyet az önkormányzatok nyakán
Benyújtotta a kormány a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslatot, amellyel több tucat törvényt írnak át, többek között az ö...
10 év után csökkentették Orbán Viktor bérét, 50 Ft-tal
Tíz év után visz haza először kevesebbet a miniszterelnök. A Blikk vette észre, hogy Orbán Viktor márciustól 50 forinttal kevesebb fizetés...
Szabadstrandnak ígérték, de fizetősek lesznek az állami pénzből felújított strandok
Fizetőssé teszik a felújított strandokat Fonyódon és Bélatelepen. A település tavaly és idén összesen 450 millió forintot nyert strand-fe...
Varga Mihály: Erősebb nemzet vagyunk, mint az elmúlt száz évben bármikor
A sok millió értékőrző magyarnak köszönhetően most erősebb nemzet vagyunk, mint az elmúlt száz évben bármikor - mondta Varga Mihály pén...
Donáth: Kövér László csak gyűlölni tud
Donáth Anna közösségi oldalán reagált arra, hogy Kövér László egy interjúban „megveszekedett nemzetgyűlölőknek”, és „az 1919-es b...
Mesterházy: Felháborító, hogy Mészáros családjának még így se kelljen adót fizetni
A Parlamentben vitáztak arról a törvényjavaslatról, amit két Fidesz-alelnök, Kósa Lajos és Novák Katalin nyújtott be, és ami szerint a jö...
Központi Statisztikai Hivatal: Szabolcsban átlagosan 176 ezret, a fővárosban 317 ezret keresnek
Az ország keleti felében most keresnek annyit, mint Budapesten tíz éve. A KSH közölte az átlagos nettó béreket. Hagyományosan Szabolcs-Szat...
Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye
A néhai köztársasági elnök felesége 97 évet élt. Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye életének 97. évében ...
161 milliárdot vett el a kormány a gazdaságvédelmi alapból
161 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésen belül egy határozattal a kormány tegnap este. A pénz legnagyobb részét, 154 milli...
Kövér szerint a magyar baloldal tehet Trianonról, ők árulták el a nemzetet
A Magyar Nemzetben mutat utat a magyar nemzetnek a fideszes házelnök. Békülékenyebb az utódállamokkal, mint az EU-val és az ellenzékkel. A g...
Bakondi: Visszatért a korábbi, "aktív szakaszába" a tömeges jogellenes határátlépés
A koronavírus-járvány előtti időszakra jellemző tömeges jogellenes határátlépés visszatért a korábbi, "aktív szakaszába" - közölte a ...
Szíjjártó: A kormány a munkaközpontú gazdaságpolitikában hisz és megvédi a munkahelyeket
Ha 2010-ben a legyengült magyar gazdaság le tudta győzni a nehézségeket, akkor most is jogosan bízhat ebben - erről beszélt a külgazdasági ...
161 milliárd Ft-ot vett el a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból stadion- és vasútépítésre, turizmusra
161 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésen belül egy határozattal a kormány. A pénz legnagyobb részét, 154 milliárd forinto...
5,3 milliárdos osztalékot vesznek ki Orbán kötélbarátjának cégéből
A magát egy ízben Orbán Viktor kötélbarátjaként bemutató Garancsi István cége, a Market Zrt. 36 százalékkal növelte tovább az árbevéte...
Nagyon úgy tűnik, hogy a felcsúti Puskás Akadémia Magyarország legutáltabb csapata
Online szavazással keresi a választ a sokakat izgató kérdésre a Hatharom.com: melyik klubot övezi a legnagyobb ellenszenv hazánkban? Az ...
Politikai elemző: A tájékozatlan választók döntenek, mert ők vannak többségben
Orbán Viktor ugyan most visszaadja a rendkívüli felhatalmazást, de csak azért, mert nincs rá szüksége. Nélküle is megcsinál mindent, amit a...
Gigantikus szobrokat rendelt a Magyar Nemzeti Bank
Monumentális, harcoló medve-bika szobrorra írt ki pályázatot a Magyar Nemzeti Bank MNB-Ingatlan Kft-je. A küzdők egy majdnem 10 méteres talapz...
Kendernay: A kormány egy mesterséges lavórrá akarja alakítani a Balatont
A kormány téved abban, hogy a Balaton az éghajlatváltozásra és hatásaira fittyet hányva úgy fog viselkedni, ahogy azt ők szeretnék, mert a ...
Mészáros lehet az ország legnagyobb munkaadója az állam után
A Mészáros-csoport vállalatai összesen mintegy 25 ezer munkavállalót foglalkoztatnak. A Mészáros-csoport vállalatai közül egyedül a Wamsl...
Orbán Viktor azt szeretné, hogy az Unió gazságosan ossza el a pénzt
Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel,...
Belügyi államtitkár: A Deák téren erőszakmentes kegyeleti megemlékezés zajlott
“A BRFK szerint a Deák téren a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó esemény nem történt” múlt csütörtökön. Ott kegyeleti megem...
Matolcsy György: Most átmenetileg megszűnik néhány százezer munkahely, de Magyarországon nincs válság
Matolcsy György jegybankelnök megint megosztotta véleményét a Növekedés.hu-n, ahol rendszeresen publikál az MNB által támogatott rovatban. E...
Ujhelyi István: Van egy konzultáció, amit a kormány elhallgat
Ujhelyi István az MSZP Facebook-oldalán írt egy hosszabb posztot, amiben az Európai Bizottság konzultációjáról beszél. Ujhelyi István azt ...
Közel 18 milliárd Ft-tal támogatják a magyar adófizetők Mészáros szállodaláncát
Mészáros Lőrinc cégcsoportjára, Az Opus Global Nyrt. működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak...
Szabó Tímea szerint Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a kormány a járványhelyzet alatt benyújtott egy ...
Megrovást kapott a Fradi labdarúgója, aki a pólóján üzente: Igazságot George Floydnak
A mezőkövesdi Berecz Zsombort három, míg az újpesti Andreias-Cristian Calcant két mérkőzésre tiltotta el a Magyar Labdarúgó Szövetség (ML...
A NER erős emberei elfoglalták a Balatont, íme a 42 óriásprojekt
A balatoni vitorláskikötők közelgő privatizációja előtt megnéztük, milyen érdekcsoportok mozdulhatnak rá az új tóparti lehetőségekre. ...
A becsült 2,5 milliárd helyett 9 milliárdba kerül a Nyugati pályaudvar új tetőzete
2,5 milliárdra becsülték, a valóságban 9 milliárdba fog kerülni. A nyílt tender uniós közbeszerzési közlönyben megjelent eredménye ért...
Ilyen szép köszöntéseket kapott Orbán a születésnapjára a fideszes képviselőktől
Miután megünnepelte saját kormányzásának 10 éves évfordulóját, máris jött a születésnapja: 57 éves lett Orbán Viktor, a köszöntések...
Három járőrautónyi rendőr ment a kutyapárt tagjaiért, mert kifestettek egy szellőzőaknát
Három járőrautóval érkeztek az egyenruhások, eljárás is indult a festegetés miatt. Egy készenlétis különítmény, több rendőr és lega...
Fokozott rendőrségi ellenőrzés nyár végéig: Bárkit megállíthatnak a rendőrök
Nem kell különösebb indok az igazoltatásra, mert bárhol, bárkit és jóformán bármiért ellenőrizhetnek a rendőrök a nyáron - derül...
Kétszer tüntetett dudálva, így összesen 1,2 millió Ft-os bírságot kapott egy 71 éves nyugdíjas
A véleménynyilvánítás szabadsága „mindkét fél” érdeke; nemcsak a tüntetőké, hanem végül is a kormányé is. Levezeti a társadalomba...
Nem találta a Posta az Origo hivatalos címét, visszaküldték Hadházy levelét
Kézbesíthetetlenek a helyreigazítási kérelmek és az idézések. Lényegében eltűnt az az eddig is jelképes határvonal, ami elválasztotta a...
Jön az újabb nemzeti konzultáció, Sorost sem sikerült kihagyni belőle
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, a következő napokban pedig témakörönként bemutatja a kérdéseket. A kérdő...
Még több katonaiskolát akar a kormány
A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Né...
Gulyás: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
A koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes, sikeres volt, ezért lehet megszüntetni a rendkívüli jogrendet, az egészségügyben azonb...
Jogvédő szervezetek: Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
Miután a kormány kedd éjjel benyújtotta a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslatot és a veszélyhelyzet megszűnés...
800 alkalmazottat rúgott ki Mészáros szállodalánca, miközben 17 milliárdos támogatást kapott
Nem mindenkire érvényes a létszámstop. Mészárosék Lőrincék a krízisre hivatkozva előbb kirúgtak 850 embert, majd a járvány miatt megnöv...
A rendőrség egy hete nem ad választ Dzsudzsák karanténszegésére
A rendőrség egy hete nem árulja el, vizsgálják-e, hogy Dzsudzsák Balázs megsértette a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályokat. A ...
Fertőtlenítővel mostak ki egy beteget a szigetvári kórházban műtét előtt, most válságos állapotban kezelik
Válságos állapotban kezelnek egy asszonyt Pécsett, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat ...
Milliárdokat kap Áder János alapítványa a kormánytól
A Demokratikus Koalíció annak kapcsán reagált honlapján, hogy kiderült, 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder János alapítvány...
Központi Statisztikai Hivatal: 400 ezret keres egy átlagos magyar
Márciusban a bruttó átlagkereset 400 400 forint volt, 9,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az első negyedévben a bruttó és a...
Ujhelyi István: A kormány "átvágja a nyugdíjastársadalmat"
A magyar kormány a cserbenhagyás költségvetését nyújtotta be, mert mindennel foglalkoznak, csak a magyar emberekkel nem - állítja Ujhelyi Ist...
Rogán exfelesége előre tör a teniszszövetségben
Az elnöki posztra fideszes politikust keresnek, hogy eltüntesse a 3,8 milliárdos tartozást, de szerephez juthat a kabinetirodát vezető miniszte...
"Rekord": kilenc hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
A „végre” és az „ideje volt” a két legjellemzőbb reakció a bicskei és mányi lakosok részéről arra, hogy visszakapták használatra a...
Orbán új felhatalmazása lényegében „teret ad az önkénynek”
A kormány szerint a járvány második hullámakor nem lesz szükség újra a rendkívüli jogrend kihirdetésére, de ha a parlament elfogadja a ves...
Az újságírók kitiltása miatt bizottság figyeli Kövér Lászlót
Bizottságot kap a nyakába Kövér László, az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága figyeli majd, hogy az Országgyűlés miként változtat ...
Varga: Magyarországon biztosított a jogállam
Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptal...
Videón, ahogy Szikora Róberték pezsgővel köszöntik fel Orbánt
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóm...
2021-es költségvetés terve: Dráguló állam, csökkenő egészségügyi- és növekvő nyugdíjkiadások
Dráguló állam, csökkenő egészségügyi-, stagnáló oktatási-, és növekvő nyugdíjkiadások, az önkormányzatok ellehetetlenítése, megugr...
Igazi aranybányát túrt ki magának Mészáros Lőrinc a szemétdombon
Szerdára virradóra tette közzé a CRCB (Corruption Research Center Budapest) legfrissebb jelentését, amelyben 2005 januárjától 2020 április v...
Szél Bernadett: 16-24 ezerrel kevesebb beteget ápoltak a február utáni két hónapban
A koronavírusos betegek fogadására kialakított 32 917 kórházi ágy döntő részén korábban betegápolás folyt – írja Szél Bernadett kö...
Kásler egy senki - mondta az egészségügy egyik meghatározó szereplője
Kásler Miklós azt mondta, hogy kivételesen néminemű alapja van azoknak a híreknek, hogy Pintér Sándor végzi az egészségügy átvilágítás...
Semjén benyújtotta a javaslatot: Meglepően széles jogkört kapna a kormány
Jön az “egészségügyi válsághelyzet”: ezt hivatalosan Müller Cecília javasolhatja. De a kormány meglepően széles felhatalmazást kap, re...
Kovács Zoltán szerint a koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, sok magya...
Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt a Puskásban a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn
„Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre?” Csak a Kispest! Ezzel tette egyértelművé maga S...
Teljesen ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a kormány
A járvány elleni védekezés alapjába megy a gépjárműadóból várt teljes 87 milliárd forint, az önkormányzatok nem tarthatják meg a bevét...
Ember Jogok Európai Bírósága: Kövér megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
Ítéletet hozott a strasbourgi székhelyű Ember Jogok Európai Bírósága (EJEB): az Országgyűlés elnöke megsértette hat magyar újságíró s...
Közpénzből finanszírozták, de egyelőre kudarc a kormány luxushajó-programja
Nem indul biztatóan az összesen 4,6 milliárd forint közpénzből útnak indított állami nyaralóhajó-program: a tavaly és az idén beszerzett ...
Elég volt: Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek
Az Orvosi Kamara felszólította a döntéshozókat és minisztereket – „akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást” –: váll...
Szijjártó Péter: A magyar Európa egyik legjobb gazdasága
A magyar gazdaság szereplőinek új világgazdasági versenyben kell helyt állniuk a koronavírus-járvány után - jelentette ki Szijjártó Péter...
Nézőpont felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
A felmérések szerint elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel - mondta Nagy Dániel...
Új iskola Felcsúton: Csak a tervek kerültek több száz millióba
Azt nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás, de az Orbán Viktor miniszterelnök falujába tervezett új iskolának csak a tervei több sz...
Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása
"A mai nap híradós kérdésre elmondtam, hogy a Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államo...
Kásler továbbra is az orvosokat tette felelőssé azért, hogy betegeket küldtek haza a kórházból
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a le...
Kásler utasított: hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler...
A magas bírságok miatt nem lesz több dudálós tüntetés
Nem szerveznek újabb dudálós tüntetést a Lánchídhoz a kórházi ágyak kiürítése miatt, jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos a 444...
Halász János: a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket
A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóv...
"A Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatást..."
A párt közösségi oldalán azt írja, a Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatás...
Tállai: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk
A Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, Tállai András adott tájékoztatást Magyarország gazdasági helyzetét illetően, az operatív törz...
287 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügym...
Megfigyelési törvény: Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését. Ves...
Tiborcz rekordprofit után 2,3 milliárdos osztalékkal lett gazdagabb
Jelentős profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott ...
25 milliárdot küld az Orbán-kormány sportcsarnokra és határon túli programokra
A szerda esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Modern Városok Program keretében 11,28 milliárd forintot különítettek el a szegedi kézila...
Németh Szilárd: A migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
Járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda...
"Az Orbán-kormány a magyarok megsegítése helyett 36 milliárd Ft-ot költ határon túli gazdaságélénkítésre"
A Demokratikus Koalíció közleményében ma arról beszélt, hogy a kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközb...
"A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete"
Pintér Sándor belügyminiszter a "logisztikai" felelőse lehet az egészségügynek, egy államilag központosított készletgazdálkodás terén ő...
25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a szegedi kézilabdacsarnokra 11,3 milliárd, a tatabányai multifunkciós csarnokra pedig 13,4 ...
Orbán új stadiont ígért Pécsnek
Fontos és sikeres egyeztetés zajlott kedden a Parlamentben. Hargitai János, Baranya országgyűlési képviselője árulta el a Pécsi Újságnak, ...
Munkahelyteremtés: Bruttó 161 ezer forintos fizetéssel várja a munkanélkülieket a Magyar Honvédség
Nem kell fizikai szintfelmérőt teljesíteniük, hanem egy „sima” orvosi alkalmassági vizsgálat és erkölcsi bizonyítvány birtokában már m...
Az elmúlt pár napban a gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
Két nap alatt 166 milliárd forint ment el a gazdaságvédelmi alapól vitatható célokra. A kormány a válság elején hozott intézkedéssel lé...
Újabb 150 milliárd Ft jut turisztikai fejlesztésekre
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre úja...
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás
A Demokrata közölt interjút Kásler Miklóssal. Ebben úgy fogalmazott, hogy soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni...
Két hét alatt 336 millió forintot kommunikált el a kormány
Május első felében 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi...
Belgrád–Budapest vasútvonal: 10 évre titkosították a felújításról szóló szerződés dokumentumait
A parlament kedden elfogadta, hogy a kulturális dolgozók a jövőben nem lesznek közalkalmazottak. Híradónk a döntés után megtudta: A Közgyű...
Megszavazták: minden adatunkra ráláthatnak a nemzetbiztonsági szervek
Az Országgyűlés 156 igen, 38 nem szavazattal jóváhagyta az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosítását, amelyben t...
Elképesztő lépés: Orbánék visszavonták a saját javaslatukat az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
Az Európai Unió 2021-től betiltja az olyan könnyen és olcsón helyettesíthető, egyszer használatos műanyagokat mint például a műanyag fül...
100 milliós számlát küldött a kormánynak László Imre, hogy fizessek ki a járványra költött költségeket
A DK azt mondja, hogy csökkent a COVID-osztályokon dolgozók bére. A párt szerint viszont nem csökkenteni, hanem megduplázni kellene az egészs...
Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat
A miniszter a Demokratának adott interjúban elmondta, hogy szerinte az ellenzék csak azért támadja, mert komoly érdeksérelmeket okozó átalak...
Az Orbán-kormány haláltánca
Egy településtől csak akkor lehet elvenni területet, ha azt a lakosság helyi népszavazáson jóváhagyta – indokolja Bajor Tibor egyetemi okta...
Újabb elvándorlási hullám érheti el Magyarországot
Bár a tendencia javul, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente még mindig mintegy húszezer magyar dönt úgy, hogy külföldön fog...
Semjén törvényjavaslata: Gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról…
Egy kormánypárti törvényjavaslat felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárít...
Osztrák lap: Orbán nem rendeletekkel, hanem parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
A bécsi Der Standard röviden kommentárjálta a hétvégi bejelentéssel kapcsolatban, hogy Budapesten is újraindult az élet, és hogy a magyar ve...
A járvány miatt 20-30 %-kal is csökkenhetett az ápolók bére, az 1000 Ft-ot sem éri el az egy órára jutó nettó bérük
Apasztja a járvány az ápolói béreket - írja a Népszava. A lap szerint sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése a járvány elleni ...
Támogatják Orbánék, hogy új sportcsarnok épüljön Székesfehérváron
A hétfő esti Magyar Közlöny egyik kormányhatározatából kiderül, hogy a kabinet a gazdaságvédelmi akcióterv keretében – összhangban a M...
36,5 milliárdot költ a kormány határon túli gazdaságfejlesztésre
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján jelentős pénzeket, összesen 83 milliárd forintot mozgatott át a kabinet a ga...
30 évvel ezelőtt vonult ki a Fidesz-frakció a trianoni megemlékezésről
 
Hamvakat találtak a töki önkormányzat páncélszekrényében, "nem keresték a miérteket", csak eltemették (fotó)
 
Kásler 12 milliót adott az Ismerős Arcoknak, a Kárpátia 4 milliót kapott a miniszteri keretből
 
Gulyás: Marad a vásárlási idősáv
 
Több mint 21 milliárd Ft-ért újítják fel Mészáros Lőrincék az Erzsébet-táborokat
 
Fegyvert is használhatna a katonaság az egészségügyi válsághelyzetben
 
9,3 milliárdért ad tanácsokat Palkovicséknak a Századvég
 
Újabb törvénnyel tekernek még egyet az önkormányzatok nyakán
 
10 év után csökkentették Orbán Viktor bérét, 50 Ft-tal
 
Szabadstrandnak ígérték, de fizetősek lesznek az állami pénzből felújított strandok
 
Varga Mihály: Erősebb nemzet vagyunk, mint az elmúlt száz évben bármikor
 
Donáth: Kövér László csak gyűlölni tud
 
Mesterházy: Felháborító, hogy Mészáros családjának még így se kelljen adót fizetni
 
Központi Statisztikai Hivatal: Szabolcsban átlagosan 176 ezret, a fővárosban 317 ezret keresnek
 
Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye
 
161 milliárdot vett el a kormány a gazdaságvédelmi alapból
 
Kövér szerint a magyar baloldal tehet Trianonról, ők árulták el a nemzetet
 
Bakondi: Visszatért a korábbi, "aktív szakaszába" a tömeges jogellenes határátlépés
 
Szíjjártó: A kormány a munkaközpontú gazdaságpolitikában hisz és megvédi a munkahelyeket
 
161 milliárd Ft-ot vett el a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból stadion- és vasútépítésre, turizmusra
 
5,3 milliárdos osztalékot vesznek ki Orbán kötélbarátjának cégéből
 
Nagyon úgy tűnik, hogy a felcsúti Puskás Akadémia Magyarország legutáltabb csapata
 
Politikai elemző: A tájékozatlan választók döntenek, mert ők vannak többségben
 
Gigantikus szobrokat rendelt a Magyar Nemzeti Bank
 
Kendernay: A kormány egy mesterséges lavórrá akarja alakítani a Balatont
 
Mészáros lehet az ország legnagyobb munkaadója az állam után
 
Orbán Viktor azt szeretné, hogy az Unió gazságosan ossza el a pénzt
 
Belügyi államtitkár: A Deák téren erőszakmentes kegyeleti megemlékezés zajlott
 
Matolcsy György: Most átmenetileg megszűnik néhány százezer munkahely, de Magyarországon nincs válság
 
Ujhelyi István: Van egy konzultáció, amit a kormány elhallgat
 
Közel 18 milliárd Ft-tal támogatják a magyar adófizetők Mészáros szállodaláncát
 
Szabó Tímea szerint Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie
 
Megrovást kapott a Fradi labdarúgója, aki a pólóján üzente: Igazságot George Floydnak
 
A NER erős emberei elfoglalták a Balatont, íme a 42 óriásprojekt
 
A becsült 2,5 milliárd helyett 9 milliárdba kerül a Nyugati pályaudvar új tetőzete
 
Ilyen szép köszöntéseket kapott Orbán a születésnapjára a fideszes képviselőktől
 
Három járőrautónyi rendőr ment a kutyapárt tagjaiért, mert kifestettek egy szellőzőaknát
 
Fokozott rendőrségi ellenőrzés nyár végéig: Bárkit megállíthatnak a rendőrök
 
Kétszer tüntetett dudálva, így összesen 1,2 millió Ft-os bírságot kapott egy 71 éves nyugdíjas
 
Nem találta a Posta az Origo hivatalos címét, visszaküldték Hadházy levelét
 
Jön az újabb nemzeti konzultáció, Sorost sem sikerült kihagyni belőle
 
Még több katonaiskolát akar a kormány
 
Gulyás: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
 
Jogvédő szervezetek: Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
 
800 alkalmazottat rúgott ki Mészáros szállodalánca, miközben 17 milliárdos támogatást kapott
 
A rendőrség egy hete nem ad választ Dzsudzsák karanténszegésére
 
Fertőtlenítővel mostak ki egy beteget a szigetvári kórházban műtét előtt, most válságos állapotban kezelik
 
Milliárdokat kap Áder János alapítványa a kormánytól
 
Központi Statisztikai Hivatal: 400 ezret keres egy átlagos magyar
 
Ujhelyi István: A kormány "átvágja a nyugdíjastársadalmat"
 
Rogán exfelesége előre tör a teniszszövetségben
 
"Rekord": kilenc hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
 
Orbán új felhatalmazása lényegében „teret ad az önkénynek”
 
Az újságírók kitiltása miatt bizottság figyeli Kövér Lászlót
 
Varga: Magyarországon biztosított a jogállam
 
Videón, ahogy Szikora Róberték pezsgővel köszöntik fel Orbánt
 
2021-es költségvetés terve: Dráguló állam, csökkenő egészségügyi- és növekvő nyugdíjkiadások
 
Igazi aranybányát túrt ki magának Mészáros Lőrinc a szemétdombon
 
Szél Bernadett: 16-24 ezerrel kevesebb beteget ápoltak a február utáni két hónapban
 
Kásler egy senki - mondta az egészségügy egyik meghatározó szereplője
 
Semjén benyújtotta a javaslatot: Meglepően széles jogkört kapna a kormány
 
Kovács Zoltán szerint a koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
 
Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt a Puskásban a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn
 
Teljesen ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a kormány
 
Ember Jogok Európai Bírósága: Kövér megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
 
Közpénzből finanszírozták, de egyelőre kudarc a kormány luxushajó-programja
 
Elég volt: Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek
 
Szijjártó Péter: A magyar Európa egyik legjobb gazdasága
 
Nézőpont felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
 
Új iskola Felcsúton: Csak a tervek kerültek több száz millióba
 
Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása
 
Kásler továbbra is az orvosokat tette felelőssé azért, hogy betegeket küldtek haza a kórházból
 
Kásler utasított: hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
 
A magas bírságok miatt nem lesz több dudálós tüntetés
 
Halász János: a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket
 
"A Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatást..."
 
Tállai: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk
 
287 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
 
Megfigyelési törvény: Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
 
Tiborcz rekordprofit után 2,3 milliárdos osztalékkal lett gazdagabb
 
25 milliárdot küld az Orbán-kormány sportcsarnokra és határon túli programokra
 
Németh Szilárd: A migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
 
"Az Orbán-kormány a magyarok megsegítése helyett 36 milliárd Ft-ot költ határon túli gazdaságélénkítésre"
 
"A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete"
 
25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
 
Orbán új stadiont ígért Pécsnek
 
Munkahelyteremtés: Bruttó 161 ezer forintos fizetéssel várja a munkanélkülieket a Magyar Honvédség
 
Az elmúlt pár napban a gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
 
Újabb 150 milliárd Ft jut turisztikai fejlesztésekre
 
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás
 
Két hét alatt 336 millió forintot kommunikált el a kormány
 
Belgrád–Budapest vasútvonal: 10 évre titkosították a felújításról szóló szerződés dokumentumait
 
Megszavazták: minden adatunkra ráláthatnak a nemzetbiztonsági szervek
 
Elképesztő lépés: Orbánék visszavonták a saját javaslatukat az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
 
100 milliós számlát küldött a kormánynak László Imre, hogy fizessek ki a járványra költött költségeket
 
Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat
 
Az Orbán-kormány haláltánca
 
Újabb elvándorlási hullám érheti el Magyarországot
 
Semjén törvényjavaslata: Gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról…
 
Osztrák lap: Orbán nem rendeletekkel, hanem parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
 
2019-2020 - minden jog fenntartva - Impresszum / adatkezelés