HOME - 2020-06-05  Budapest,  Magyarország  
Orbán szándékosan vérezteti ki az önkormányzatokat
Rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat Orbán Viktor vasárnapi rendelete, amellyel a kormányfő ingyenessé teszi hétfőtől a közterületi parkolást. Ez különösen nehezen érinti az önkormányzatokat, amelyek komoly bevételtől esnek el, ráadásul az ellenzéki vezetésű önkormányzatok szerint Orbánnak semmi más célja nincs ezzel a rendelettel, mint tönkretenni a nem fideszes vezetésű kerületeket. Megkérdeztük a kerületi vezetőket, hogy mit szólnak az új parkolási rendelethez.

Ferencváros polgármestere szerint a cél inkább az önkormányzatok szisztematikus kivéreztetése, mint a járvány elleni érdemi intézkedés.

„Ez biztosan jelentős problémát fog okozni, a Belső-Ferencvárosban már így is kétszer annyi engedély van kiadva, mint amennyi hely rendelkezésre áll” - mondta Baranyi Krisztina.
QP | Quality Placement

„A belső kerületekben megnő az autós forgalom, ráadásul nagy bevételkiesést is jelent, főleg nálunk, miután január óta már nem lehet lopni" a parkolási bevételekből - mondta Baranyi, utalva az előző, fideszes vezetés parkolásgazdálkodási gyakorlatára.

Szép lassan minden bevételünket elveszik a járványra hivatkozva.

Baranyi szerint ráadásul ez az intézkedés nem is segít érdemben a fertőzés elkerülésében. „Eléggé feldúlt vagyok. Amellett, hogy feladataink megsokszorozódtak, a kormánytól kötelező feladatként megkaptuk az idősek ellátását - 70 felett csaknem nyolcezer ember él a kerületben - és a karanténban lévőkét, emellett jelentősen elvonták a közterület-foglalási engedélyek kiadásával kapocslatos jövedelmet is.

Korábban a gépjárműadótól is elestek az önkormányzatok, ami Ferencváros esetében 210 millió forintot jelent. A gépjárműadó elvonását egyébként problémaként említette Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is.

Eközben az önkormányzat az ott lakók megsegítésére bevezette a pandémiás járadékot, amely azok számára jelent pénzbeli segítséget, akik a járvánnyal összefüggésben veszítették el munkájukat és az önkormányzat eltekintett a bérleti díjaktól is a nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások helyzetének könnyítésére.

Az önkormányzat az eddig a járvánnyal kapcsolatos pluszfeladatokat el is látta, annak ellenére, hogy azokra a központi költségvetésből forrásokat nem kapott. Állami feladat lenne az orvosi alapellátásban, szakellátásban dolgozók védelme is, ez azonban Baranyi szerint egyelőre kimerült egy orvosoknak küldött körlevélben, amelyben maszkokat ígértek.

Így az önkormányzat látja el ezeket a dolgozókat és azt "pótoljuk folyamatosan, sokba is kerül, nehéz is beszerezni. Emellett a ellátjuk védőmaszkkal, kesztyűvel a szociális ágazatban, a hajléktalanellátásban dolgozókat és azt 250 önkéntest, akik idősgondozást vállaltak.

Nem csak, hogy nem kaptak ezekre a feladatokra pluszt forrást az önkormányzatok, és vont el a kormány eddigi forrásokat, de kérdés az is, mi lesz a bölcsődékre, óvodákra adott normatív támogatással, miután az óvodák és bölcsődék jelenleg zárva vannak.

Baranyihoz hasonlóan Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is meglehetősen indulatosan reagált a parkolási rendeletre.Ez már része annak a politikai játszmának, ahogy a 2022-es választásra Orbán ellenséget gyárt az ellenzékből és az önkormányzatokból. Undorító, nincs jobb szó rá.

- reagált megkeresésünkre Soproni, aki felháborodva fogadta a rendeletet azok után, hogy többen több helyen is lenyilatkozták a sajtóban, hogy egyáltalán nem segít a parkolás ingyenessé tétele a helyzeten, cserébe az önkormányzatokat nehéz helyzetbe hozza. Még két fővárosi fideszes polgármester, Pokorni Zoltán (XII. kerület) és Szentgyörgyvölgyi Péter (V. kerület) is ezen a véleményen van. Soproni szerint ezzel a rendelettel épp, hogy motiválják az embereket, hogy hagyják el a lakásukat ebben a helyzetben.

A polgármester azt is elmondta, hogy már most is csak 50%-os a parkolás a csökkentett forgalom mellett, miközben csak a hatodik kerületnek napi 3 millió forint bevétellel jár a fizetős parkolás. Ezen kívül ő is kifogásolja, hogy már így is elvették a gépjárműadót (ez egy 115 millió forintos összeg) és az idegenforgalmi adót is. Elmondta még, hogy a Momentum budapesti frakciójának vezetőjeként sem támogatják ezt a rendeletet, és még hozzátette, hogy eddig új biciklisávok felhúzását tervezték a városban, erre a kormány most növelni fogja az autóforgalmat, ami növeli a légszennyezettséget is.

Orbán a 20. században ragadt, és ellenségképeket gyárt.

- zárta a reakcióját az Indexnek Soproni.

V. Naszály Márta, az I. kerület polgármestere Orbán Viktor bejelentéséről azt mondta, hogy az gyakorlatilag azt jelenti, hogy

a belvárosi kerületek, beleértve az I. kerületet is, óriási P+R parkolókká fognak válni, a helyi lakosoknak pedig nem lesz hol parkolnia.

A polgármester szerint az elmúlt hetek adatain látszik, hogy hiába a kijárási korlátozások és a sok home office, annyival nem esett vissza a parkolási forgalom. A Várban 28 száza
lékkal esett csak vissza a parkolási bevétel az egy évvel korábbihoz képest az elmúlt hetekben, vagyis sokan még mindig autóval jönnek a kerületen kívülről. Köztük a minisztériumokban és egyéb, a Várba költöztetett állami szerveknél dolgozók, akiket nem engedett home office-ba a kormány. Hasonló félelmei vannak Kiss Lászlónak, a III. kerület DK-s polgármesterének, aki szerint a kerületben mindössze tizenegynéhány százalékkal esett vissza a parkolási forgalom az elmúlt időszakban, így félő, hogy ha ingyenes lesz a parkolás mindenhol, akkor a kerületi lakosok nem tudnak majd az otthonukhoz közel parkolni.

Bár minden polgármester másodlagos szempontnak nevezte, de a parkolás ingyenessé tétele komoly összegeket von el az önkormányzatoktól, az I. kerületben ez évi 1 milliárd forint körüli, a II. kerületben hozzávetőleg évi 700 millió, a III. kerületben pedig nagyjából 360-380 millió forintos kiesést jelent. Arra is ki kell dolgoznia valamit az önkormányzatoknak, hogy hogyan adnak munkát az önkormányzati parkolási cégek dolgozóinak ezek után. Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere az Indexnek azt mondta, hogy az első körben azon dolgoznak, hogy ezek a dolgozók ne maradjanak állás nélkül. Kiss László III. kerületi polgármester pedig követeli a kormánytól, hogy a parkolási cégek dolgozóinak bérét 100 százalékban térítse meg, szerinte ez elvárható azután, hogy a kormány bármiféle egyeztetés nélkül, a politikai károkozás szándékával hozta meg a parkolóőrök munkáját ellehetetlenítő döntését.

Mesterséges forráselvonást lát az intézkedésben a VIII. kerület is.

Nem is tudom, milyen eszköze van még a kormánynak arra, hogy bevételtől fossza meg az önkormányzatokat

- kommentálta a rendeletet Józsefváros polgármesteri hivatalának szóvivője. Békési Zsuzsa szerint ez tovább nehezíti a járványhelyzet miatt így is rengeteg pluszkiadásra kényszerülő önkormányzatokat: Józsefváros eddig 1,8 milliárd forintot csoportosított át, felemésztve az egész éves szabadon felhasználható forrásait.

A kerület évi 600 millió forint haszonnal működteti a parkolási hálózatát, igaz, ez a járványhelyzet miatt így is csökkent, volt olyan terület, ahol a bevétel a negyedére esett. De így is kulcsfontosságú bevételről van szó. Ennek elvonása nyomán „az elsődleges elszenvedők látszólag az önkormányzatok, valójában azonban azok az emberek, akik az önkormányzattól várnak segítséget” - mondta Békési, megemlítve, hogy a hívó fél számára ingyenes segélykérő önkormányzati zöld szám fenntartása is nehézségekbe ütközik így, ami megnehezítené azt is, hogy az önkormányzat értesüljön arról, ki milyen segítségre szorul.

Veszélybe kerül az önkormányzat által bevezetett rendkívüli települési segély is, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe kerülteknek nyújt 30-50 ezer forint segítséget.

Békési tart attól, hogy ezután az önkormányzati bérlemények díjának elengedését lépi meg a kormány, ezzel teljesen saját bevételek nélkül hagyva az önkormányzatokat. A megkérdezett önkormányzatok szerint a rendeleti kormányzás ellen nem lehet tenni semmit. Azt pedig nem tudni, meddig áll fenn ez a helyzet, miután a kormány a Fidesz-többség révén határozatlan idejű – a vészhelyzet érvényességére szóló – felhatalmazást kapott.

A kerület alpolgármestere egyébként megjegyezte: folyamatosan úgy hoz döntést a kormány, hogy nem konzultál az érintettekkel, de még csak hatástanulmánya sincs döntése várható következményeire. „Ad hoc intézkedéseket hoz a kormány” - mondta Rádai Dániel."

Az alpolgármester megjegyezte még, hogy a szociális dolgozók és az egészségügyben dolgozók egyébként is megkapták a kerülettől az ingyenes parkolás lehetőségét. Emellett megállapodtak az Arána Plázával az ingyenes parkolásról és ez folyamatban van a Corvin Pláza esetében is. Rádai szerint logisztikailag is igen érdekes helyzetet fog eredményezni, ha a közterületeken mindenki más is szabadon parkolhat, mert ennyi hely nem is áll rendelkezésre.

Megkérdeztük a XIII. kerületi önkormányzatot is, ahol Ladányi Zsolt, az önkormányzat kommunikációs igazgatója válaszolt.

A kormány az intézkedést meghozhatta, meg is hozta, mi ez ellen nem tehetünk semmit, így nem is foglalkozunk vele. Továbbra is feladatunk ellátására koncentrálunk, hogy minél kevesebb áldozata legyen a járványnak és minden rászoruló helyi megkapja azt a segítséget, amit az önkormányzat nyújthat - mondta a 13. kerület önkormányzati kommunikációs igazgatója. Ladányi tartózkodott annak megválaszolásától, hogy ez célirányos forráselvonás vagy valóban járványügyi szempontokból meghozott intézkedés volt-e inkább. Ennek kiértékelése szerinte később lesz aktuális. Hogy a megnövekedett feladatokra ennek a parkolási bevételnek a hiányában is lesz-e elegendő pénz, arra annyit mondott: egyelőre nem tudni mennyi is valójában az intézkedés miatt kieső pénz, ugyanis a parkolási bevételek már így is csökkentek. Az önkormányzat eddig napi 6,3 millió forintos mínuszt könyvelt el a parkolási bevételekből a kijárási korlázoztásokból adódó forgalomcsökkenés miatt."

Forrás: Index
Orbán szándékosan vérezteti ki az önkormányzatokat
Rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat Orbán Viktor vasárnapi rendelete, amellyel a kormányfő ingyenessé teszi hétfőtől a közterületi parkolást. Ez különösen nehezen érinti az önkormányzatokat, amelyek komoly bevételtől esnek el, ráadásul az ellenzéki vezetésű önkormányzatok szerint Orbánnak semmi más célja nincs ezzel a rendelettel, mint tönkretenni a nem fideszes vezetésű kerületeket. Megkérdeztük a kerületi vezetőket, hogy mit szólnak az új parkolási rendelethez.

Ferencváros polgármestere szerint a cél inkább az önkormányzatok szisztematikus kivéreztetése, mint a járvány elleni érdemi intézkedés.

„Ez biztosan jelentős problémát fog okozni, a Belső-Ferencvárosban már így is kétszer annyi engedély van kiadva, mint amennyi hely rendelkezésre áll” - mondta Baranyi Krisztina.
QP | Quality Placement

„A belső kerületekben megnő az autós forgalom, ráadásul nagy bevételkiesést is jelent, főleg nálunk, miután január óta már nem lehet lopni" a parkolási bevételekből - mondta Baranyi, utalva az előző, fideszes vezetés parkolásgazdálkodási gyakorlatára.

Szép lassan minden bevételünket elveszik a járványra hivatkozva.

Baranyi szerint ráadásul ez az intézkedés nem is segít érdemben a fertőzés elkerülésében. „Eléggé feldúlt vagyok. Amellett, hogy feladataink megsokszorozódtak, a kormánytól kötelező feladatként megkaptuk az idősek ellátását - 70 felett csaknem nyolcezer ember él a kerületben - és a karanténban lévőkét, emellett jelentősen elvonták a közterület-foglalási engedélyek kiadásával kapocslatos jövedelmet is.

Korábban a gépjárműadótól is elestek az önkormányzatok, ami Ferencváros esetében 210 millió forintot jelent. A gépjárműadó elvonását egyébként problémaként említette Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is.

Eközben az önkormányzat az ott lakók megsegítésére bevezette a pandémiás járadékot, amely azok számára jelent pénzbeli segítséget, akik a járvánnyal összefüggésben veszítették el munkájukat és az önkormányzat eltekintett a bérleti díjaktól is a nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások helyzetének könnyítésére.

Az önkormányzat az eddig a járvánnyal kapcsolatos pluszfeladatokat el is látta, annak ellenére, hogy azokra a központi költségvetésből forrásokat nem kapott. Állami feladat lenne az orvosi alapellátásban, szakellátásban dolgozók védelme is, ez azonban Baranyi szerint egyelőre kimerült egy orvosoknak küldött körlevélben, amelyben maszkokat ígértek.

Így az önkormányzat látja el ezeket a dolgozókat és azt "pótoljuk folyamatosan, sokba is kerül, nehéz is beszerezni. Emellett a ellátjuk védőmaszkkal, kesztyűvel a szociális ágazatban, a hajléktalanellátásban dolgozókat és azt 250 önkéntest, akik idősgondozást vállaltak.

Nem csak, hogy nem kaptak ezekre a feladatokra pluszt forrást az önkormányzatok, és vont el a kormány eddigi forrásokat, de kérdés az is, mi lesz a bölcsődékre, óvodákra adott normatív támogatással, miután az óvodák és bölcsődék jelenleg zárva vannak.

Baranyihoz hasonlóan Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is meglehetősen indulatosan reagált a parkolási rendeletre.Ez már része annak a politikai játszmának, ahogy a 2022-es választásra Orbán ellenséget gyárt az ellenzékből és az önkormányzatokból. Undorító, nincs jobb szó rá.

- reagált megkeresésünkre Soproni, aki felháborodva fogadta a rendeletet azok után, hogy többen több helyen is lenyilatkozták a sajtóban, hogy egyáltalán nem segít a parkolás ingyenessé tétele a helyzeten, cserébe az önkormányzatokat nehéz helyzetbe hozza. Még két fővárosi fideszes polgármester, Pokorni Zoltán (XII. kerület) és Szentgyörgyvölgyi Péter (V. kerület) is ezen a véleményen van. Soproni szerint ezzel a rendelettel épp, hogy motiválják az embereket, hogy hagyják el a lakásukat ebben a helyzetben.

A polgármester azt is elmondta, hogy már most is csak 50%-os a parkolás a csökkentett forgalom mellett, miközben csak a hatodik kerületnek napi 3 millió forint bevétellel jár a fizetős parkolás. Ezen kívül ő is kifogásolja, hogy már így is elvették a gépjárműadót (ez egy 115 millió forintos összeg) és az idegenforgalmi adót is. Elmondta még, hogy a Momentum budapesti frakciójának vezetőjeként sem támogatják ezt a rendeletet, és még hozzátette, hogy eddig új biciklisávok felhúzását tervezték a városban, erre a kormány most növelni fogja az autóforgalmat, ami növeli a légszennyezettséget is.

Orbán a 20. században ragadt, és ellenségképeket gyárt.

- zárta a reakcióját az Indexnek Soproni.

V. Naszály Márta, az I. kerület polgármestere Orbán Viktor bejelentéséről azt mondta, hogy az gyakorlatilag azt jelenti, hogy

a belvárosi kerületek, beleértve az I. kerületet is, óriási P+R parkolókká fognak válni, a helyi lakosoknak pedig nem lesz hol parkolnia.

A polgármester szerint az elmúlt hetek adatain látszik, hogy hiába a kijárási korlátozások és a sok home office, annyival nem esett vissza a parkolási forgalom. A Várban 28 száza
lékkal esett csak vissza a parkolási bevétel az egy évvel korábbihoz képest az elmúlt hetekben, vagyis sokan még mindig autóval jönnek a kerületen kívülről. Köztük a minisztériumokban és egyéb, a Várba költöztetett állami szerveknél dolgozók, akiket nem engedett home office-ba a kormány. Hasonló félelmei vannak Kiss Lászlónak, a III. kerület DK-s polgármesterének, aki szerint a kerületben mindössze tizenegynéhány százalékkal esett vissza a parkolási forgalom az elmúlt időszakban, így félő, hogy ha ingyenes lesz a parkolás mindenhol, akkor a kerületi lakosok nem tudnak majd az otthonukhoz közel parkolni.

Bár minden polgármester másodlagos szempontnak nevezte, de a parkolás ingyenessé tétele komoly összegeket von el az önkormányzatoktól, az I. kerületben ez évi 1 milliárd forint körüli, a II. kerületben hozzávetőleg évi 700 millió, a III. kerületben pedig nagyjából 360-380 millió forintos kiesést jelent. Arra is ki kell dolgoznia valamit az önkormányzatoknak, hogy hogyan adnak munkát az önkormányzati parkolási cégek dolgozóinak ezek után. Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere az Indexnek azt mondta, hogy az első körben azon dolgoznak, hogy ezek a dolgozók ne maradjanak állás nélkül. Kiss László III. kerületi polgármester pedig követeli a kormánytól, hogy a parkolási cégek dolgozóinak bérét 100 százalékban térítse meg, szerinte ez elvárható azután, hogy a kormány bármiféle egyeztetés nélkül, a politikai károkozás szándékával hozta meg a parkolóőrök munkáját ellehetetlenítő döntését.

Mesterséges forráselvonást lát az intézkedésben a VIII. kerület is.

Nem is tudom, milyen eszköze van még a kormánynak arra, hogy bevételtől fossza meg az önkormányzatokat

- kommentálta a rendeletet Józsefváros polgármesteri hivatalának szóvivője. Békési Zsuzsa szerint ez tovább nehezíti a járványhelyzet miatt így is rengeteg pluszkiadásra kényszerülő önkormányzatokat: Józsefváros eddig 1,8 milliárd forintot csoportosított át, felemésztve az egész éves szabadon felhasználható forrásait.

A kerület évi 600 millió forint haszonnal működteti a parkolási hálózatát, igaz, ez a járványhelyzet miatt így is csökkent, volt olyan terület, ahol a bevétel a negyedére esett. De így is kulcsfontosságú bevételről van szó. Ennek elvonása nyomán „az elsődleges elszenvedők látszólag az önkormányzatok, valójában azonban azok az emberek, akik az önkormányzattól várnak segítséget” - mondta Békési, megemlítve, hogy a hívó fél számára ingyenes segélykérő önkormányzati zöld szám fenntartása is nehézségekbe ütközik így, ami megnehezítené azt is, hogy az önkormányzat értesüljön arról, ki milyen segítségre szorul.

Veszélybe kerül az önkormányzat által bevezetett rendkívüli települési segély is, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe kerülteknek nyújt 30-50 ezer forint segítséget.

Békési tart attól, hogy ezután az önkormányzati bérlemények díjának elengedését lépi meg a kormány, ezzel teljesen saját bevételek nélkül hagyva az önkormányzatokat. A megkérdezett önkormányzatok szerint a rendeleti kormányzás ellen nem lehet tenni semmit. Azt pedig nem tudni, meddig áll fenn ez a helyzet, miután a kormány a Fidesz-többség révén határozatlan idejű – a vészhelyzet érvényességére szóló – felhatalmazást kapott.

A kerület alpolgármestere egyébként megjegyezte: folyamatosan úgy hoz döntést a kormány, hogy nem konzultál az érintettekkel, de még csak hatástanulmánya sincs döntése várható következményeire. „Ad hoc intézkedéseket hoz a kormány” - mondta Rádai Dániel."

Az alpolgármester megjegyezte még, hogy a szociális dolgozók és az egészségügyben dolgozók egyébként is megkapták a kerülettől az ingyenes parkolás lehetőségét. Emellett megállapodtak az Arána Plázával az ingyenes parkolásról és ez folyamatban van a Corvin Pláza esetében is. Rádai szerint logisztikailag is igen érdekes helyzetet fog eredményezni, ha a közterületeken mindenki más is szabadon parkolhat, mert ennyi hely nem is áll rendelkezésre.

Megkérdeztük a XIII. kerületi önkormányzatot is, ahol Ladányi Zsolt, az önkormányzat kommunikációs igazgatója válaszolt.

A kormány az intézkedést meghozhatta, meg is hozta, mi ez ellen nem tehetünk semmit, így nem is foglalkozunk vele. Továbbra is feladatunk ellátására koncentrálunk, hogy minél kevesebb áldozata legyen a járványnak és minden rászoruló helyi megkapja azt a segítséget, amit az önkormányzat nyújthat - mondta a 13. kerület önkormányzati kommunikációs igazgatója. Ladányi tartózkodott annak megválaszolásától, hogy ez célirányos forráselvonás vagy valóban járványügyi szempontokból meghozott intézkedés volt-e inkább. Ennek kiértékelése szerinte később lesz aktuális. Hogy a megnövekedett feladatokra ennek a parkolási bevételnek a hiányában is lesz-e elegendő pénz, arra annyit mondott: egyelőre nem tudni mennyi is valójában az intézkedés miatt kieső pénz, ugyanis a parkolási bevételek már így is csökkentek. Az önkormányzat eddig napi 6,3 millió forintos mínuszt könyvelt el a parkolási bevételekből a kijárási korlázoztásokból adódó forgalomcsökkenés miatt."

Forrás: Index
30 évvel ezelőtt vonult ki a Fidesz-frakció a trianoni megemlékezésről
Hamvakat találtak a töki önkormányzat páncélszekrényében, "nem keresték a miérteket", csak eltemették (fotó)
Kásler 12 milliót adott az Ismerős Arcoknak, a Kárpátia 4 milliót kapott a miniszteri keretből
Gulyás: Marad a vásárlási idősáv
Ez történt a június 4-i kormányinfón. Az elmúlt 100 évben a magyar nemzet egy sikeres és befejezett gyilkossági kísérlet ellenére életbe...
Több mint 21 milliárd Ft-ért újítják fel Mészáros Lőrincék az Erzsébet-táborokat
A zánkai és fonyódligeti üdülőkomplexumot korábban maga az állam ajándékozta el. Összesen 21,58 milliárd forintért újítja fel a zánka...
Fegyvert is használhatna a katonaság az egészségügyi válsághelyzetben
A kormánynak szélesebb jogköre lesz a jövőben egy egészségügyi válsághelyzetben, mint háború idején – hangzott el a veszélyhelyzet fel...
9,3 milliárdért ad tanácsokat Palkovicséknak a Századvég
A 24.hu ír arról, hogy a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és Századvég Konjunktúrakutató Zrt. közösen nyerte el az Innovációs és ...
Újabb törvénnyel tekernek még egyet az önkormányzatok nyakán
Benyújtotta a kormány a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslatot, amellyel több tucat törvényt írnak át, többek között az ö...
10 év után csökkentették Orbán Viktor bérét, 50 Ft-tal
Tíz év után visz haza először kevesebbet a miniszterelnök. A Blikk vette észre, hogy Orbán Viktor márciustól 50 forinttal kevesebb fizetés...
Szabadstrandnak ígérték, de fizetősek lesznek az állami pénzből felújított strandok
Fizetőssé teszik a felújított strandokat Fonyódon és Bélatelepen. A település tavaly és idén összesen 450 millió forintot nyert strand-fe...
Varga Mihály: Erősebb nemzet vagyunk, mint az elmúlt száz évben bármikor
A sok millió értékőrző magyarnak köszönhetően most erősebb nemzet vagyunk, mint az elmúlt száz évben bármikor - mondta Varga Mihály pén...
Donáth: Kövér László csak gyűlölni tud
Donáth Anna közösségi oldalán reagált arra, hogy Kövér László egy interjúban „megveszekedett nemzetgyűlölőknek”, és „az 1919-es b...
Mesterházy: Felháborító, hogy Mészáros családjának még így se kelljen adót fizetni
A Parlamentben vitáztak arról a törvényjavaslatról, amit két Fidesz-alelnök, Kósa Lajos és Novák Katalin nyújtott be, és ami szerint a jö...
Központi Statisztikai Hivatal: Szabolcsban átlagosan 176 ezret, a fővárosban 317 ezret keresnek
Az ország keleti felében most keresnek annyit, mint Budapesten tíz éve. A KSH közölte az átlagos nettó béreket. Hagyományosan Szabolcs-Szat...
Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye
A néhai köztársasági elnök felesége 97 évet élt. Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye életének 97. évében ...
161 milliárdot vett el a kormány a gazdaságvédelmi alapból
161 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésen belül egy határozattal a kormány tegnap este. A pénz legnagyobb részét, 154 milli...
Kövér szerint a magyar baloldal tehet Trianonról, ők árulták el a nemzetet
A Magyar Nemzetben mutat utat a magyar nemzetnek a fideszes házelnök. Békülékenyebb az utódállamokkal, mint az EU-val és az ellenzékkel. A g...
Bakondi: Visszatért a korábbi, "aktív szakaszába" a tömeges jogellenes határátlépés
A koronavírus-járvány előtti időszakra jellemző tömeges jogellenes határátlépés visszatért a korábbi, "aktív szakaszába" - közölte a ...
Szíjjártó: A kormány a munkaközpontú gazdaságpolitikában hisz és megvédi a munkahelyeket
Ha 2010-ben a legyengült magyar gazdaság le tudta győzni a nehézségeket, akkor most is jogosan bízhat ebben - erről beszélt a külgazdasági ...
161 milliárd Ft-ot vett el a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból stadion- és vasútépítésre, turizmusra
161 milliárd forintot csoportosított át a költségvetésen belül egy határozattal a kormány. A pénz legnagyobb részét, 154 milliárd forinto...
5,3 milliárdos osztalékot vesznek ki Orbán kötélbarátjának cégéből
A magát egy ízben Orbán Viktor kötélbarátjaként bemutató Garancsi István cége, a Market Zrt. 36 százalékkal növelte tovább az árbevéte...
Nagyon úgy tűnik, hogy a felcsúti Puskás Akadémia Magyarország legutáltabb csapata
Online szavazással keresi a választ a sokakat izgató kérdésre a Hatharom.com: melyik klubot övezi a legnagyobb ellenszenv hazánkban? Az ...
Politikai elemző: A tájékozatlan választók döntenek, mert ők vannak többségben
Orbán Viktor ugyan most visszaadja a rendkívüli felhatalmazást, de csak azért, mert nincs rá szüksége. Nélküle is megcsinál mindent, amit a...
Gigantikus szobrokat rendelt a Magyar Nemzeti Bank
Monumentális, harcoló medve-bika szobrorra írt ki pályázatot a Magyar Nemzeti Bank MNB-Ingatlan Kft-je. A küzdők egy majdnem 10 méteres talapz...
Kendernay: A kormány egy mesterséges lavórrá akarja alakítani a Balatont
A kormány téved abban, hogy a Balaton az éghajlatváltozásra és hatásaira fittyet hányva úgy fog viselkedni, ahogy azt ők szeretnék, mert a ...
Mészáros lehet az ország legnagyobb munkaadója az állam után
A Mészáros-csoport vállalatai összesen mintegy 25 ezer munkavállalót foglalkoztatnak. A Mészáros-csoport vállalatai közül egyedül a Wamsl...
Orbán Viktor azt szeretné, hogy az Unió gazságosan ossza el a pénzt
Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel,...
Belügyi államtitkár: A Deák téren erőszakmentes kegyeleti megemlékezés zajlott
“A BRFK szerint a Deák téren a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó esemény nem történt” múlt csütörtökön. Ott kegyeleti megem...
Matolcsy György: Most átmenetileg megszűnik néhány százezer munkahely, de Magyarországon nincs válság
Matolcsy György jegybankelnök megint megosztotta véleményét a Növekedés.hu-n, ahol rendszeresen publikál az MNB által támogatott rovatban. E...
Ujhelyi István: Van egy konzultáció, amit a kormány elhallgat
Ujhelyi István az MSZP Facebook-oldalán írt egy hosszabb posztot, amiben az Európai Bizottság konzultációjáról beszél. Ujhelyi István azt ...
Közel 18 milliárd Ft-tal támogatják a magyar adófizetők Mészáros szállodaláncát
Mészáros Lőrinc cégcsoportjára, Az Opus Global Nyrt. működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak...
Szabó Tímea szerint Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a kormány a járványhelyzet alatt benyújtott egy ...
Megrovást kapott a Fradi labdarúgója, aki a pólóján üzente: Igazságot George Floydnak
A mezőkövesdi Berecz Zsombort három, míg az újpesti Andreias-Cristian Calcant két mérkőzésre tiltotta el a Magyar Labdarúgó Szövetség (ML...
A NER erős emberei elfoglalták a Balatont, íme a 42 óriásprojekt
A balatoni vitorláskikötők közelgő privatizációja előtt megnéztük, milyen érdekcsoportok mozdulhatnak rá az új tóparti lehetőségekre. ...
A becsült 2,5 milliárd helyett 9 milliárdba kerül a Nyugati pályaudvar új tetőzete
2,5 milliárdra becsülték, a valóságban 9 milliárdba fog kerülni. A nyílt tender uniós közbeszerzési közlönyben megjelent eredménye ért...
Ilyen szép köszöntéseket kapott Orbán a születésnapjára a fideszes képviselőktől
Miután megünnepelte saját kormányzásának 10 éves évfordulóját, máris jött a születésnapja: 57 éves lett Orbán Viktor, a köszöntések...
Három járőrautónyi rendőr ment a kutyapárt tagjaiért, mert kifestettek egy szellőzőaknát
Három járőrautóval érkeztek az egyenruhások, eljárás is indult a festegetés miatt. Egy készenlétis különítmény, több rendőr és lega...
Fokozott rendőrségi ellenőrzés nyár végéig: Bárkit megállíthatnak a rendőrök
Nem kell különösebb indok az igazoltatásra, mert bárhol, bárkit és jóformán bármiért ellenőrizhetnek a rendőrök a nyáron - derül...
Kétszer tüntetett dudálva, így összesen 1,2 millió Ft-os bírságot kapott egy 71 éves nyugdíjas
A véleménynyilvánítás szabadsága „mindkét fél” érdeke; nemcsak a tüntetőké, hanem végül is a kormányé is. Levezeti a társadalomba...
Nem találta a Posta az Origo hivatalos címét, visszaküldték Hadházy levelét
Kézbesíthetetlenek a helyreigazítási kérelmek és az idézések. Lényegében eltűnt az az eddig is jelképes határvonal, ami elválasztotta a...
Jön az újabb nemzeti konzultáció, Sorost sem sikerült kihagyni belőle
A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, a következő napokban pedig témakörönként bemutatja a kérdéseket. A kérdő...
Még több katonaiskolát akar a kormány
A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Né...
Gulyás: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
A koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes, sikeres volt, ezért lehet megszüntetni a rendkívüli jogrendet, az egészségügyben azonb...
Jogvédő szervezetek: Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
Miután a kormány kedd éjjel benyújtotta a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló javaslatot és a veszélyhelyzet megszűnés...
800 alkalmazottat rúgott ki Mészáros szállodalánca, miközben 17 milliárdos támogatást kapott
Nem mindenkire érvényes a létszámstop. Mészárosék Lőrincék a krízisre hivatkozva előbb kirúgtak 850 embert, majd a járvány miatt megnöv...
A rendőrség egy hete nem ad választ Dzsudzsák karanténszegésére
A rendőrség egy hete nem árulja el, vizsgálják-e, hogy Dzsudzsák Balázs megsértette a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályokat. A ...
Fertőtlenítővel mostak ki egy beteget a szigetvári kórházban műtét előtt, most válságos állapotban kezelik
Válságos állapotban kezelnek egy asszonyt Pécsett, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat ...
Milliárdokat kap Áder János alapítványa a kormánytól
A Demokratikus Koalíció annak kapcsán reagált honlapján, hogy kiderült, 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder János alapítvány...
Központi Statisztikai Hivatal: 400 ezret keres egy átlagos magyar
Márciusban a bruttó átlagkereset 400 400 forint volt, 9,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az első negyedévben a bruttó és a...
Ujhelyi István: A kormány "átvágja a nyugdíjastársadalmat"
A magyar kormány a cserbenhagyás költségvetését nyújtotta be, mert mindennel foglalkoznak, csak a magyar emberekkel nem - állítja Ujhelyi Ist...
Rogán exfelesége előre tör a teniszszövetségben
Az elnöki posztra fideszes politikust keresnek, hogy eltüntesse a 3,8 milliárdos tartozást, de szerephez juthat a kabinetirodát vezető miniszte...
"Rekord": kilenc hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
A „végre” és az „ideje volt” a két legjellemzőbb reakció a bicskei és mányi lakosok részéről arra, hogy visszakapták használatra a...
Orbán új felhatalmazása lényegében „teret ad az önkénynek”
A kormány szerint a járvány második hullámakor nem lesz szükség újra a rendkívüli jogrend kihirdetésére, de ha a parlament elfogadja a ves...
Az újságírók kitiltása miatt bizottság figyeli Kövér Lászlót
Bizottságot kap a nyakába Kövér László, az Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottsága figyeli majd, hogy az Országgyűlés miként változtat ...
Varga: Magyarországon biztosított a jogállam
Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptal...
Videón, ahogy Szikora Róberték pezsgővel köszöntik fel Orbánt
Pezsgővel köszöntötték fel Szikora Róberték a miniszterelnököt - szúrta ki a Hvg. Tették ezt egy videóban, ahol Szikora Róbert előadóm...
2021-es költségvetés terve: Dráguló állam, csökkenő egészségügyi- és növekvő nyugdíjkiadások
Dráguló állam, csökkenő egészségügyi-, stagnáló oktatási-, és növekvő nyugdíjkiadások, az önkormányzatok ellehetetlenítése, megugr...
Igazi aranybányát túrt ki magának Mészáros Lőrinc a szemétdombon
Szerdára virradóra tette közzé a CRCB (Corruption Research Center Budapest) legfrissebb jelentését, amelyben 2005 januárjától 2020 április v...
Szél Bernadett: 16-24 ezerrel kevesebb beteget ápoltak a február utáni két hónapban
A koronavírusos betegek fogadására kialakított 32 917 kórházi ágy döntő részén korábban betegápolás folyt – írja Szél Bernadett kö...
Kásler egy senki - mondta az egészségügy egyik meghatározó szereplője
Kásler Miklós azt mondta, hogy kivételesen néminemű alapja van azoknak a híreknek, hogy Pintér Sándor végzi az egészségügy átvilágítás...
Semjén benyújtotta a javaslatot: Meglepően széles jogkört kapna a kormány
Jön az “egészségügyi válsághelyzet”: ezt hivatalosan Müller Cecília javasolhatja. De a kormány meglepően széles felhatalmazást kap, re...
Kovács Zoltán szerint a koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, sok magya...
Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt a Puskásban a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn
„Aranylábú diplomatáink, hát belógtatok a lurkókkal egy zárt kapus focimeccsre?” Csak a Kispest! Ezzel tette egyértelművé maga S...
Teljesen ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a kormány
A járvány elleni védekezés alapjába megy a gépjárműadóból várt teljes 87 milliárd forint, az önkormányzatok nem tarthatják meg a bevét...
Ember Jogok Európai Bírósága: Kövér megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
Ítéletet hozott a strasbourgi székhelyű Ember Jogok Európai Bírósága (EJEB): az Országgyűlés elnöke megsértette hat magyar újságíró s...
Közpénzből finanszírozták, de egyelőre kudarc a kormány luxushajó-programja
Nem indul biztatóan az összesen 4,6 milliárd forint közpénzből útnak indított állami nyaralóhajó-program: a tavaly és az idén beszerzett ...
Elég volt: Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek
Az Orvosi Kamara felszólította a döntéshozókat és minisztereket – „akik az egész nemzet szolgálatára kaptak felhatalmazást” –: váll...
Szijjártó Péter: A magyar Európa egyik legjobb gazdasága
A magyar gazdaság szereplőinek új világgazdasági versenyben kell helyt állniuk a koronavírus-járvány után - jelentette ki Szijjártó Péter...
Nézőpont felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
A felmérések szerint elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel - mondta Nagy Dániel...
Új iskola Felcsúton: Csak a tervek kerültek több száz millióba
Azt nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás, de az Orbán Viktor miniszterelnök falujába tervezett új iskolának csak a tervei több sz...
Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása
"A mai nap híradós kérdésre elmondtam, hogy a Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államo...
Kásler továbbra is az orvosokat tette felelőssé azért, hogy betegeket küldtek haza a kórházból
Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának PR-akciójában indult álinterjúsorozata, a Miniszteri percek második epizódjában a le...
Kásler utasított: hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler...
A magas bírságok miatt nem lesz több dudálós tüntetés
Nem szerveznek újabb dudálós tüntetést a Lánchídhoz a kórházi ágyak kiürítése miatt, jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos a 444...
Halász János: a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket
A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóv...
"A Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatást..."
A párt közösségi oldalán azt írja, a Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatás...
Tállai: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk
A Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, Tállai András adott tájékoztatást Magyarország gazdasági helyzetét illetően, az operatív törz...
287 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata, mondta a külügym...
Megfigyelési törvény: Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
Július 1-től kétszer kilencven napra a titkosszolgálatok saját hatáskörben elrendelhetik egyes online szolgáltatások felfüggesztését. Ves...
Tiborcz rekordprofit után 2,3 milliárdos osztalékkal lett gazdagabb
Jelentős profit jött össze 2019-ben Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél: a 4,8 milliárd forint adózott ...
25 milliárdot küld az Orbán-kormány sportcsarnokra és határon túli programokra
A szerda esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Modern Városok Program keretében 11,28 milliárd forintot különítettek el a szegedi kézila...
Németh Szilárd: A migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
Járványügyi veszélye is lenne a határőrizeti rendszer feladásának - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda...
"Az Orbán-kormány a magyarok megsegítése helyett 36 milliárd Ft-ot költ határon túli gazdaságélénkítésre"
A Demokratikus Koalíció közleményében ma arról beszélt, hogy a kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközb...
"A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete"
Pintér Sándor belügyminiszter a "logisztikai" felelőse lehet az egészségügynek, egy államilag központosított készletgazdálkodás terén ő...
25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell a szegedi kézilabdacsarnokra 11,3 milliárd, a tatabányai multifunkciós csarnokra pedig 13,4 ...
Orbán új stadiont ígért Pécsnek
Fontos és sikeres egyeztetés zajlott kedden a Parlamentben. Hargitai János, Baranya országgyűlési képviselője árulta el a Pécsi Újságnak, ...
Munkahelyteremtés: Bruttó 161 ezer forintos fizetéssel várja a munkanélkülieket a Magyar Honvédség
Nem kell fizikai szintfelmérőt teljesíteniük, hanem egy „sima” orvosi alkalmassági vizsgálat és erkölcsi bizonyítvány birtokában már m...
Az elmúlt pár napban a gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
Két nap alatt 166 milliárd forint ment el a gazdaságvédelmi alapól vitatható célokra. A kormány a válság elején hozott intézkedéssel lé...
Újabb 150 milliárd Ft jut turisztikai fejlesztésekre
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre úja...
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás
A Demokrata közölt interjút Kásler Miklóssal. Ebben úgy fogalmazott, hogy soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni...
Két hét alatt 336 millió forintot kommunikált el a kormány
Május első felében 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi...
Belgrád–Budapest vasútvonal: 10 évre titkosították a felújításról szóló szerződés dokumentumait
A parlament kedden elfogadta, hogy a kulturális dolgozók a jövőben nem lesznek közalkalmazottak. Híradónk a döntés után megtudta: A Közgyű...
Megszavazták: minden adatunkra ráláthatnak a nemzetbiztonsági szervek
Az Országgyűlés 156 igen, 38 nem szavazattal jóváhagyta az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosítását, amelyben t...
Elképesztő lépés: Orbánék visszavonták a saját javaslatukat az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
Az Európai Unió 2021-től betiltja az olyan könnyen és olcsón helyettesíthető, egyszer használatos műanyagokat mint például a műanyag fül...
100 milliós számlát küldött a kormánynak László Imre, hogy fizessek ki a járványra költött költségeket
A DK azt mondja, hogy csökkent a COVID-osztályokon dolgozók bére. A párt szerint viszont nem csökkenteni, hanem megduplázni kellene az egészs...
Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat
A miniszter a Demokratának adott interjúban elmondta, hogy szerinte az ellenzék csak azért támadja, mert komoly érdeksérelmeket okozó átalak...
Az Orbán-kormány haláltánca
Egy településtől csak akkor lehet elvenni területet, ha azt a lakosság helyi népszavazáson jóváhagyta – indokolja Bajor Tibor egyetemi okta...
Újabb elvándorlási hullám érheti el Magyarországot
Bár a tendencia javul, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente még mindig mintegy húszezer magyar dönt úgy, hogy külföldön fog...
Semjén törvényjavaslata: Gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról…
Egy kormánypárti törvényjavaslat felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy egy Magyarországot érő kibertámadás elhárít...
Osztrák lap: Orbán nem rendeletekkel, hanem parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
A bécsi Der Standard röviden kommentárjálta a hétvégi bejelentéssel kapcsolatban, hogy Budapesten is újraindult az élet, és hogy a magyar ve...
A járvány miatt 20-30 %-kal is csökkenhetett az ápolók bére, az 1000 Ft-ot sem éri el az egy órára jutó nettó bérük
Apasztja a járvány az ápolói béreket - írja a Népszava. A lap szerint sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése a járvány elleni ...
Támogatják Orbánék, hogy új sportcsarnok épüljön Székesfehérváron
A hétfő esti Magyar Közlöny egyik kormányhatározatából kiderül, hogy a kabinet a gazdaságvédelmi akcióterv keretében – összhangban a M...
36,5 milliárdot költ a kormány határon túli gazdaságfejlesztésre
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján jelentős pénzeket, összesen 83 milliárd forintot mozgatott át a kabinet a ga...
30 évvel ezelőtt vonult ki a Fidesz-frakció a trianoni megemlékezésről
 
Hamvakat találtak a töki önkormányzat páncélszekrényében, "nem keresték a miérteket", csak eltemették (fotó)
 
Kásler 12 milliót adott az Ismerős Arcoknak, a Kárpátia 4 milliót kapott a miniszteri keretből
 
Gulyás: Marad a vásárlási idősáv
 
Több mint 21 milliárd Ft-ért újítják fel Mészáros Lőrincék az Erzsébet-táborokat
 
Fegyvert is használhatna a katonaság az egészségügyi válsághelyzetben
 
9,3 milliárdért ad tanácsokat Palkovicséknak a Századvég
 
Újabb törvénnyel tekernek még egyet az önkormányzatok nyakán
 
10 év után csökkentették Orbán Viktor bérét, 50 Ft-tal
 
Szabadstrandnak ígérték, de fizetősek lesznek az állami pénzből felújított strandok
 
Varga Mihály: Erősebb nemzet vagyunk, mint az elmúlt száz évben bármikor
 
Donáth: Kövér László csak gyűlölni tud
 
Mesterházy: Felháborító, hogy Mészáros családjának még így se kelljen adót fizetni
 
Központi Statisztikai Hivatal: Szabolcsban átlagosan 176 ezret, a fővárosban 317 ezret keresnek
 
Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye
 
161 milliárdot vett el a kormány a gazdaságvédelmi alapból
 
Kövér szerint a magyar baloldal tehet Trianonról, ők árulták el a nemzetet
 
Bakondi: Visszatért a korábbi, "aktív szakaszába" a tömeges jogellenes határátlépés
 
Szíjjártó: A kormány a munkaközpontú gazdaságpolitikában hisz és megvédi a munkahelyeket
 
161 milliárd Ft-ot vett el a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból stadion- és vasútépítésre, turizmusra
 
5,3 milliárdos osztalékot vesznek ki Orbán kötélbarátjának cégéből
 
Nagyon úgy tűnik, hogy a felcsúti Puskás Akadémia Magyarország legutáltabb csapata
 
Politikai elemző: A tájékozatlan választók döntenek, mert ők vannak többségben
 
Gigantikus szobrokat rendelt a Magyar Nemzeti Bank
 
Kendernay: A kormány egy mesterséges lavórrá akarja alakítani a Balatont
 
Mészáros lehet az ország legnagyobb munkaadója az állam után
 
Orbán Viktor azt szeretné, hogy az Unió gazságosan ossza el a pénzt
 
Belügyi államtitkár: A Deák téren erőszakmentes kegyeleti megemlékezés zajlott
 
Matolcsy György: Most átmenetileg megszűnik néhány százezer munkahely, de Magyarországon nincs válság
 
Ujhelyi István: Van egy konzultáció, amit a kormány elhallgat
 
Közel 18 milliárd Ft-tal támogatják a magyar adófizetők Mészáros szállodaláncát
 
Szabó Tímea szerint Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie
 
Megrovást kapott a Fradi labdarúgója, aki a pólóján üzente: Igazságot George Floydnak
 
A NER erős emberei elfoglalták a Balatont, íme a 42 óriásprojekt
 
A becsült 2,5 milliárd helyett 9 milliárdba kerül a Nyugati pályaudvar új tetőzete
 
Ilyen szép köszöntéseket kapott Orbán a születésnapjára a fideszes képviselőktől
 
Három járőrautónyi rendőr ment a kutyapárt tagjaiért, mert kifestettek egy szellőzőaknát
 
Fokozott rendőrségi ellenőrzés nyár végéig: Bárkit megállíthatnak a rendőrök
 
Kétszer tüntetett dudálva, így összesen 1,2 millió Ft-os bírságot kapott egy 71 éves nyugdíjas
 
Nem találta a Posta az Origo hivatalos címét, visszaküldték Hadházy levelét
 
Jön az újabb nemzeti konzultáció, Sorost sem sikerült kihagyni belőle
 
Még több katonaiskolát akar a kormány
 
Gulyás: Sikeresen védekeztünk, ezért szüntethető meg a rendkívüli jogrend
 
Jogvédő szervezetek: Csak szemfényvesztés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény
 
800 alkalmazottat rúgott ki Mészáros szállodalánca, miközben 17 milliárdos támogatást kapott
 
A rendőrség egy hete nem ad választ Dzsudzsák karanténszegésére
 
Fertőtlenítővel mostak ki egy beteget a szigetvári kórházban műtét előtt, most válságos állapotban kezelik
 
Milliárdokat kap Áder János alapítványa a kormánytól
 
Központi Statisztikai Hivatal: 400 ezret keres egy átlagos magyar
 
Ujhelyi István: A kormány "átvágja a nyugdíjastársadalmat"
 
Rogán exfelesége előre tör a teniszszövetségben
 
"Rekord": kilenc hónap alatt készült el egy 40 méteres hídszakasz Bicske és Mány között
 
Orbán új felhatalmazása lényegében „teret ad az önkénynek”
 
Az újságírók kitiltása miatt bizottság figyeli Kövér Lászlót
 
Varga: Magyarországon biztosított a jogállam
 
Videón, ahogy Szikora Róberték pezsgővel köszöntik fel Orbánt
 
2021-es költségvetés terve: Dráguló állam, csökkenő egészségügyi- és növekvő nyugdíjkiadások
 
Igazi aranybányát túrt ki magának Mészáros Lőrinc a szemétdombon
 
Szél Bernadett: 16-24 ezerrel kevesebb beteget ápoltak a február utáni két hónapban
 
Kásler egy senki - mondta az egészségügy egyik meghatározó szereplője
 
Semjén benyújtotta a javaslatot: Meglepően széles jogkört kapna a kormány
 
Kovács Zoltán szerint a koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
 
Szijjártó és Dzsudzsák együtt szurkolt a Puskásban a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn
 
Teljesen ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a kormány
 
Ember Jogok Európai Bírósága: Kövér megsértette a sajtószabadságot, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből
 
Közpénzből finanszírozták, de egyelőre kudarc a kormány luxushajó-programja
 
Elég volt: Az Orvosi Kamara keményen visszaszólt Káslernek
 
Szijjártó Péter: A magyar Európa egyik legjobb gazdasága
 
Nézőpont felmérés: Elégedettek a magyarok a kormány döntéseivel
 
Új iskola Felcsúton: Csak a tervek kerültek több száz millióba
 
Az orvosi kamara elnöke szerint nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása
 
Kásler továbbra is az orvosokat tette felelőssé azért, hogy betegeket küldtek haza a kórházból
 
Kásler utasított: hétfőtől csak Pintér engedélyezheti a kórházak magánszerződéseit
 
A magas bírságok miatt nem lesz több dudálós tüntetés
 
Halász János: a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket
 
"A Fidesz-kormány 10 éve befagyasztotta a családi pótlékot, a nyugdíjminimumot, az anyasági támogatást..."
 
Tállai: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk
 
287 milliós támogatást kapott a kormánytól Matolcsy fiának cége
 
Megfigyelési törvény: Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
 
Tiborcz rekordprofit után 2,3 milliárdos osztalékkal lett gazdagabb
 
25 milliárdot küld az Orbán-kormány sportcsarnokra és határon túli programokra
 
Németh Szilárd: A migránsok jelentős része a koronavírus-járvány gócpontjaiból jön
 
"Az Orbán-kormány a magyarok megsegítése helyett 36 milliárd Ft-ot költ határon túli gazdaságélénkítésre"
 
"A koronavírus járvány elleni védekezés a kormány sikertörténete"
 
25 milliárd forintot ad a kormány két kézilabdacsarnokra
 
Orbán új stadiont ígért Pécsnek
 
Munkahelyteremtés: Bruttó 161 ezer forintos fizetéssel várja a munkanélkülieket a Magyar Honvédség
 
Az elmúlt pár napban a gazdaságvédelmi pénzek tizedét tüntette el a kormány
 
Újabb 150 milliárd Ft jut turisztikai fejlesztésekre
 
Kásler: Soha nem hangzott el, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat, ez csúsztatás
 
Két hét alatt 336 millió forintot kommunikált el a kormány
 
Belgrád–Budapest vasútvonal: 10 évre titkosították a felújításról szóló szerződés dokumentumait
 
Megszavazták: minden adatunkra ráláthatnak a nemzetbiztonsági szervek
 
Elképesztő lépés: Orbánék visszavonták a saját javaslatukat az egyszer használatos műanyagok betiltásáról
 
100 milliós számlát küldött a kormánynak László Imre, hogy fizessek ki a járványra költött költségeket
 
Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat
 
Az Orbán-kormány haláltánca
 
Újabb elvándorlási hullám érheti el Magyarországot
 
Semjén törvényjavaslata: Gyakorlatilag mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról…
 
Osztrák lap: Orbán nem rendeletekkel, hanem parlamenti szavazások révén bontotta le a demokráciát
 
2019-2020 - minden jog fenntartva - Impresszum / adatkezelés