Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook Budapest, Magyarország  
2022-05-26. csütörtök
Csengeri örökösnő: Kósa svájci szállodáját is én fizettem
A bíróságon elhangzottak szerint hitt Kósa Lajos a „csengeri örökösnőként” elhíresült P. Máriának, aki állítólag több milliárd eurós vagyont örökölt titokzatos apja után. A Fidesz politikusa nemcsak elhitte, de aktívan közreműködött a hagyaték megszerzésében, több ajándékozási iratot aláírt, amely alapján több millió eurós ajándékot és a hagyaték kezelési jogát is megkapta volna. Csütörtökön kezdődött az ügy tárgyalása a Mátészalkai Járásbíróságon, ahol P. Mária tett vallomást. A vád szerint az asszony különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható, szerinte azonban van örökség, de ha még sincs, akkor ő is becsapott áldozat.

A szerdai tárgyalás még tart, cikkünk frissül

„Nem tartom magam bűnösnek, senkit nem tévesztettem meg, tévedésben nem tartottam” – kezdte vallomását a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária (születési neve alapján M. Mária, korábbi nevén Sz. Gáborné) a vallomását a Mátészalkai Járásbíróságon. A nő vallomása szerint Kósa Lajos nemcsak, hogy aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, de többször ment Svájcba P. Máriával együtt, aki a szállását is fizette a Fidesz politikusának.

Sz. Gáborné nevével először a 2018-as országgyűlési választások kampányában találkozhattunk, amikor megírta Magyar Nemzet, hogy kapcsolatba került Kósa Lajos fideszes képviselő a csengeri nővel, aki azt állította, hogy 1300 milliárd forintot örökölt a Németországban élt apjától. Kósa közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében, amiért cserébe

a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajándékozott volna a politikus édesanyjának.

Ugyan a Fidesz politikusa később azt állította, hogy szélhámosság volt az egész, kiderül, hogy többször is találkozott a nővel, és egy közjegyző előtti megállapodást is aláírt.

„Ha tudta, hogy nem létező hagyatékról van szó, akkor miért fogadott el ilyen dolgokat?” – kérdezte P. Mária. Elmondta, nem is ő kereste meg Kósát: az örökségről csengeri polgármesteri hivatalba érkezett levélen keresztül értesült a nő, aki ezután Péteri István ügyvédhez ment. Később ez az ügyvéd hozta össze sógorán, Orendi Mihályon keresztül Kósa Lajossal. (Orendi 2018-as lemondásáig a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) ügyvezető igazgatója volt.)

"Soha nem kerestem Kósát azzal, hogy hagyatékomat segítsen megszerezni, vagy, hogy befektessek. Ezt ő ajánkotta fel, miután leellenőrizte, hogy valós dologról van szó. Ő ajánlotta fel, hogy mindenben segítséget nyújt, hogy mielőbb hozzájussak, hogy ez a vagyon Magyarországon legyen befektetve, itt legyen használva, ne külföldiek intézzék.

“Onnantól kezdve lett jó kapcsolatunk. Bejárt hozzánk csengerbe, Debrecenbe mi is jártunk hozzá családdal, férjemmel (aki később meghalt, nem sokkal később öngyilkos lett az 57 éves P. Mária felnőtt fia is – a szerk.). Okiratokat íert alá vagyonkezelésről, hogy bármilyen ingóságot el tudjon hozni a konzuláűtuson keresztül a wisbadeni házból. Ezt is aláírta. Felesége nevére lett egy okirat készítve, amelyikban 2 millió eurót kapott volna a felesége, miután nálunk egy családi botrány alakult ki, ezért a feleségével visszamondatta egy debreceni közjegyző által a felajánlást és édesanyja nevére állíttatta ki. Mindig elfogadták az ajándékozást, aláírt levélátvételi elismervény. Tehát réutaló magatartással elfogadta, sohasem utasított vissza semmit” – mondta a bíróságnak a csengeri nő.

Budapesten volt több német topminiszter???

P. Mária szerint több minden hiányzik a vádiratból, például az “a budapesti közjegyzőnél írt megállapodás” 2009 októberéből, amelynek megírásánál “Guido Westerwelle és Wolfgang Schauble voltak jelen”

- a bíró nem kérdezett rá, hogyan kerül az ügybe, pláne egy budapesti közjegyzőirodába az egykori német külügyminiszter és a német belügyi, majd pénzügyminiszter.

Elmondása szerint többször járt Svájcban Kósával, ahol magánbanki vezetőkkel, ügyvédekkel találkoztak. “A Savoy hotelben lévő szállását is én fizettem” – mondta az asszony. (Ebben a szállodáman most, a koronavírus miatti nyomott árakon is legalább 400 euró egy éjszaka.)

„Én még most is hiszek abban, hogy ez az örökség megvan és meg fogom kapni" – mondta P. Mária. “Ha nincs, akkor engem is becsaptak, de még most is hiszem, hogy ez nem történt meg. A nyomozóhatóság és az ügyészség sem tudja bizonyítani, hogy van-e örökség vagy nincs.”
A vádlott szerint a nyomozóhatóság sem tudja, hogy

ha mindez nem igaz, akkor “honnan vannak az iratok, a levelezés, amiely tíz éven át jött Péteri ügyvédnek és nekem. A német és svájci konzulátus miért adott ki bármit az ügyemmel kapcsolatban nekem a budepesti közjegyzőirodában?”

Kósa a jelek szerint hitt a hagyatékban

Kósa a nyomozóknak tett korábbi tanúvallomása alapján inkább hitt a „csengeri örökösnő” történetének, mint nem. Mint korábban megírtuk, négyszer is találkozott Svájcban a „csengeri örökösnővel”, és több ottani bankhoz is elkísérte a nőt. Előtte egy svájci ügyvédnél is járt Sz. Gábornéval, hogy a nő a számlájához hozzáférést nyújtó felhatalmazást adjon Kósának.

Ezen kívül rendőrségi jegyzőkönyvben Kósa Lajos feleségének, Porkoláb Gyöngyinek a vallomása is arra utal, hogy a fideszes politikus elég komolyan vette az ügyet. A politikus felesége azt mondta, 2013 tavaszától háromszor is felmerült, hogy Kósa menjen el Sz. Gábornéval Németországba tárgyalni Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszterrel. Kósa arra kérte feleségét, hogy kísérje el őket tolmácsolni. A találkozókat végül a szálhámosnő mindhárom alkalommal az utolsó pillanatban lemondta.

A Blikk cikke szerint ezen felül több ajándékozási szerződést is kötött Kósa Sz. Gábornéval 2016-ban. Az egyik alapján Kósáé lett volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka. A lap birtokába került szerződés szerint Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől, aki azt állította a politikusnak, hogy 99 százalékos részesedése van a bankban. A francia óriásbank nagyobb bármely magyar pénzintézetnél, több mint ötmillió ügyfele van, és több mint harminc országban van jelen.

Röpködtek a Kósának ígért milliárdok

A Blikk szerint Kósát egy svájci céggel is megajándékozta Sz. Gáborné, pontosabban öt éven keresztül az osztalékjövedelmének öt százalékát ajánlotta fel a politikusnak, aki ezt is köszönettel elfogadta. Az országgyűlési képviselő a rendőrségi vallomásában azt mondta, hogy a két ajándékozási szerződés az aláírás pillanatában is semmis volt, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

Az ügyészség birtokában lévő iratok szerint Kósa Lajos édesanyja több, számára összesen több mint 20 millió eurót ígérő ajándékozást ígérő dokumentumot aláírt. Kósa édesanyja azonban a nyomozókkal közölte: nem írt alá hasonlót, nem vett részt ilyen irat elkészítésében. Azt azonban a rendőrség kérdésére elismerte, hogy a szerződésben foglalt személyi adatait fia ismerhette – hívta fel a figyelmet az ügyről több videóban is beszámoló Juhász Péter, Youtube-csatornáján.

Az azonban, hogy az iratokba foglalt ajándékok, ígérvények, megbízások megalapozatlanok voltak, nem teszik semmissé azt a tényt, hogy Kósa több ilyet aláírt.

Több mint 20 millió eurós ajándékra vonatkozó ígéreteket fogadott el ő vagy környezete közokiratban.

Kósa már korábban is többször tagadta a vádakat, de két nappal a mátészalkai tárgyalás előtt közleményben tagadta a róla megjelent állításokat. Azt írta,

„semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan.”

A rendőrség még 2018 tavaszán csalás miatt gyanúsítottként hallgatta volna ki a nőt, Sz. Gáborné azonban elhagyta az országot. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, és végül Svájcban fogták el 2018-ban. A vádirat szerint a nő húsz sértettnek okozott közel 780 millió forintos kárt. A megtévesztett emberektől 1,4 millió és 387 millió forint közötti összegeket csalt ki, amelyből kevesebb mint 4 millió forint térült meg.

A vádak beigazolódása esetén akár tíz évet is kaphat P. Mária, akinek korábbi férje 2018-ban és egyik fia 2019-ben öngyilkos is lett.

P. Mária ügyvédje szerint a vádirat egy része törvénytelen: a svájci kiadatáshoz a feltételezett bűncselekmények kisebb körét adta meg az ügyészség, majd, miután a kiadatás megtörtént egy újabb, utólag küldött kiadatási kérelemmel egészítették ki. Helmeczi László szerint így nem világos, milyen bűncselekménnyel kapcsolatos vádak ellen kell védekeznie védencének. Az ügyvéd szerint indokolatlan P. Mária előzetes letartóztatása is: szökés gyanújára nem adott okot, Svájcba menetele előtt is értesítette a hatóságokat.

Ráadásul "elvesztette férjét, fia öngyilkos lett ebben az ügyben, és van egy kiskorú (15 éves) fia.
Bróker Marcsi tízmilliárdos ügyben szabadlábon van, meg olyan fideszes képviselő is, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítanak" – mondta az ügyvéd.

68 millióval kezdődött

A csengeri asszony négymilliárd eurós öröksége körüli történetnek van még egy szála is, amelyről a bírósági vallomásában nem, de korábban már beszélt. Eszerint egy közvetítőn keresztül P. Máriát megkereste a Kiskun Tender Kft, arra hivatkozva, hogy tekintettel a Kósával való kapcsolatára segíthetne összehozni egy találkozót a politikussal, mert a kft-nek vagy annak jogelődjének építőipari vitája van a debreceni önkormányzat cégével, így az visszatartott több százmillió forintot garanciavállalás címén.

P. Mária elmondása szerint az a találkozó létre is jött, ezután pedig a nő számlájára másfél éven keresztül, 18 részletben összesen 68,3 millió forint érkezett. Kölcsönszerződés vagy más irat az összeg átutalásáról nem volt. Az utolsó tétel után a Kiskun Tendernél – egy tulajdonosváltást követően – azonban a közvetítő kérte P. Máriát, hogy írjanak alá egy elismervényt az összeg átvételéről, mert a cég könyveléséből hiányzik ez a tétel. A nő állítása szerint megkérdezte Kósát, hogy aláírhat-e egy ilyen elismervényt – egy kölcsönszerződést, amely az összeg visszafizetésének dátumáról is rendelkezett – és a válasz állítólag igen volt.

Fél évvel később a cég fizetési meghagyást küldött az összegről P. Máriának, aki állítása szerint megint csak Kósához fordult, hogy kell-e lépni a fizetési meghagyással szemben. A politikus állítólag azt válaszolta, ezzel nincsen tennivaló.Nem sokkal ezután végrehajtást indított a cég P. Máriával szemben, aki vagyon híján nem tudott eleget tenni a követelésnek. Állítása szerint azonban a pénzt az utasítások szerint átadta egy olyan személynek, akit Magyarországon nem, de Helmeczy szerint egy svájci hatósági okiratban már megnevezett. Hogy ezt a személyt a magyarországi bírósági tárgyaláson mikor nevezi nevén, az az ügyvéd szerint kizárólag védencének döntésén múlik.
Közmédia botrány? - inkább elment az M1 volt műsorvezetője mosogatni az Egyesült Királyságba...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-25
Ma már elismert fotósként dolgozik a szigetországban. Váradi Béla egy podcastos interjúban mesélte el, mi minden folyt a közmédiában már a 2010-es évek elején is, és minek volt kitéve ő is.

Váradi Béla a Szabad Európa podcastjában besz...
Tóth Gabi arról beszélt a közmédiában, hogy üldözik őt a kereszténysége miatt, és érzi, hogy az ördög ott liheg a nyakában
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-25
Állandóan kísérti a “sötét oldal” Tóth Gabit, sőt az énekesnő érzi azt is, hogy “az Ördög ott liheg” a nyakában, de eddig ellenállt a kísértésnek. Szintén saját tapasztalata, hogy a keresztényüldözés létezik – erről a közmédiában b...
Egy brüsszeli dokumentum mindent borított: a látszat ellenére komoly bajok vannak a magyar gazdaságban...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-25
Az elmúlt évek nagy gazdasági növekedése ellenére a termelékenység terén nem történt előrelépés Magyarországon az EU átlaghoz képest, a fejlődést intézményi és piaci sajátosságok is akadályozzák - írja országelemzésében az Európai Bizotts...
Diplomáciai botrány: a horvát elnök csak legyintett mikor Orbánról volt szó
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-19
Érezhető kétértelműen, de megvédte Orbán Viktort a magyar-horvát diplomáciai botrányban Zoran Milanović horvát államfő.

A magyar miniszterelnök még pénteken, a Kossuth Rádiónak adott interjújában tett egy megjegyzést, hogy az Oroszorsz...
Magyar Lidl botrány: összeverte az ártatlan vásárlót a biztonsági őr, reagált az üzletlánc
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-19


A túlbuzgó biztonsági őr tolvajnak nézte az ártatlan vásárlót, akit úgy nekivágott a pénztár ablakának, hogy darabokra tört a plexi.

K. László gyanútlanul lépett be a józsefvárosi Corvin sétányon levő Lidl áruházba. Mi...
Így vitték el a korrupt magyar orvost - évekig börtönben maradhat
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-19
Fülest kapott a titkosszolgálat és ráálltak a fővárosi pszichiáterre. Egy beépített ügynök buktatta le a férfit. Az orvos 300 ezer forintért olyan szakvélemény kiállítását ígért meg, amivel a kamu elítélt megúszhatta volna a börtönt. Most ő k...
Halálos bécsi vonatbaleset, nagyon sok a sérült
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-10
Kisiklott egy vonat hétfőn délután a Bécstől délre található Münchendorf település közelében, egy ember életét vesztette, ketten súlyos, tizenegyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte Andreas Zenker, az alsó-ausztriai vöröskereszt...
Magyar politikus botrány: 15 évet is kaphat a Miniszterelnökség egyik főosztályvezetője - rabosítás
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-09

Pénzügyminisztériumi tisztségviselőkön kívül a Miniszterelnökség egyik vezető beosztású munkatársa is gyanúsítottja lett a két minisztériumot érintő hivatali vesztegetési ügynek.

Korrupció gyanúja miatt egy olyan miniszterelnö...
Videó rögzítette, ahogy elüti a haragosát egy taxis Pesterzsébeten
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-09
Miután elütötte a nyílt utcán haragosát, vallomásában azzal védekezett egy taxis, hogy egy korábbi konfliktus miatt attól tartott, hogy ismerőse megtámadja őt. Arról már nem beszélt, hogy ettől a megoldástól vajon milyen eredményt várt, de állít...
Meghalt Berki Krisztián
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-06
Péntek reggel meghalt Berki Krisztián exfocista celeb, írja a Blikk. A lap értesülését a rendőrség is megerősítette.

Azt írják, reggel rendőrök és mentők érkeztek abba a budapesti, IX. kerületi társasházba, ahol Berki is lakott. A rend...
Új munkatársakat keres a NAV: több tucatnyi adóellenőrt, vámosokat, követeléskezelőket...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-04

Informatikusokból több tucatot keres a hatóság, adóellenőröket, vámosokat, követeléskezelőket alkalmaznának, továbbá jelentkezőket várnak tájékoztatási és kapcsolattartási munkakörökre is.

Pozíciók sokaságára keres embert a ...
Orbán győzött Brüsszelben? - haladékot kap Magyarország
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-04
Magyarország és Szlovákia esetében 2023 végéig kitolják az olajembargót.

Az Európai Bizottság által a tagállamoknak beterjesztett terv szerint a tagállamoknak fokozatosan, 6-8 hónapon belül le kell állítaniuk az olajimportot Oroszországbó...
Kitört a 400 milliós roma botrány: megsegítésre szánták, de máshová ment a pénz
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-26
Mélyszegénységben élők társadalmi felzárkóztatása és lakhatási integrációja – egy ilyen mondat elég unalmasan hangzik, kivéve, ha megmutatjuk, mi van mögötte. Emberhez nem méltó körülmények között, egy kis faluban élő romáknak segített voln...
Magyarországon menekültstátuszt élvez, hét év börtönbüntetésre ítélték külföldön
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-26
Sikkasztásért hét év börtönbüntetésre ítélte egy szkopjei bíróság Nikola Gruevszki volt északmacedón miniszterelnököt, aki jelenleg Magyarországon menekültstátuszt élvez. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, a vádlottaknak joguk van fellebbezni, í...
Szijjártóék reagáltak: figyelik, hogy a szlovákoknál tényleg börtönbe kerülhet-e egy politikus
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-26
Mi itt Magyarországon figyelemmel követjük a Szlovákiában jelenleg zajló szokatlan belpolitikai eseményeket - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szombaton.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a hírek szerint az ellenzé...
Durván megugrott az átlagkereset Magyarországon - megérkeztek a számok
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-26
A KSH szerint a honvédelmi, illetve rendvédelmi dolgozók fegyverpénze dobta meg az átlagkereseteket.

Februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségv...
Több mint száz határsértőt tartóztattak föl egyetlen éjszaka alatt
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-12
Több csoportban 111 határsértőt tartóztattak föl a magyar rendőrök osztrák és cseh kollégáikkal, valamint a polgárőrökkel együttműködve keddre virradóra Csongrád megyében, emellett elfogtak egy moldáv embercsempészt is, aki 13 szír állampolgárt...
Pénzmosás Szegeden - Több száz milliós ügy borzolja a kedélyeket
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-12
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki 2018 januárja és júliusa között céges bankszámlákra külföldről átutalt pénzösszegek tisztára mosására bírt rá két férfit, akiktől később 167,5 millió forint, bűncse...
Rabosítás: korrupt magyar közterület-felügyelőket ítéltek börtönbüntetésre
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-12
Végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a filmforgatásokon megvesztegetett közterület-felügyelőket első fokon, nem jogerősen a bíróság - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Saághy Flóra közölte, a nőt különösen nag...
Orbán Viktorral való kapcsolatáról vallott Zalatnay Sarolta - úgy tekintett rá, mint koruk Petőfijére
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
Az énekesnő nagyon örült a választás eredményének, mert szerinte jól jártunk és ezt mindenkinek be kellene látnia. A művésznő a borsnak adott interjújában kifejtette, hogy támogatta az Orbán kormányt a választások alatt és ezt nem is titkolta el s...
Bombafenyegetés: kétszer is riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
Kétszer is bombafenyegetés miatt szálltak fel a Gripenek pénteken. Az első eset egy Szentpétervárról Belgrádba tartó A-319-es utasszállító repülőgép miatt volt, majd ezt követően a Moszkvából Belgrádba tartó utasszállító miatt szálltak fel a va...
Halálos autóbaleset - kiderült mit keresett Győzike a helyszínen
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
Halálos baleset történt Zagyvaszántón a 21-es főúton szombaton kora este. Az eset után kiderült, hogy egy ismert salgótarjáni vállalkozó az áldozat.


A rommá tört Porschét egy 22 éves salgótarjáni vállalkozó vezette, az eset u...
Hiába a piros lámpa - durva gázolást rögzített egy térfigyelő kamera
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
A közzétett felvételen tisztán látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak. Ennek ellenére egy a férfi mégis úgy döntött, átkel az úton. Ez óriási hiba volt ahogy a felvételen is látszik.

Az eset a Szépvölgyi út és a Bécsi út ke...
Orbán Viktort vádolták Szlovákia televíziós vitájában - átrajzolja Szlovákia határait
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
A szlovák parlament elnöke Boris Kollár vasárnap déli televíziós vitájában arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök segítségével arra készül, hogy feldarabolja Szlovákiát.

A parlament elnöke kifejte...
Kivándorlás és külföldi munka - durva ami történik a Fidesz győzelme után
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-06
Ahogy a négy évvel korábbi választások után, most is megugrott azok száma, akik az ország elhagyásán gondolkodnak.

Jól lehet látni a Google-ba beírt keresőszavak népszerűségét mutató Google Trends grafikonján, hogy mikor derült ki: a k...
Megdöbbentő dolgot üzent az Instagramon Tóth Gabi
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-06
Instagramon üzent az énekesnő, aki nem érzi otthon magát a nagyvárosban.

„Je suis vidéki” – üzente Tóth Gabi Instagram-sztorijában. Az énekesnő, aki Tapolcán nőtt fel, képet is posztolt magáról, hogy hangsúlyozza vidéki büszkeség...
Botrány: Pár órát sztrájkolt egy budapesti tanár, három teljes napi bérét vonták le tőle
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-06
Már nagyjából száz panasz érkezett a PDSZ-hez a sztrájk miatt levont bérek miatt.

Volt olyan tanár, akinek 50-60 ezer forinttal kevesebb fizetése érkezett április elején annak ellenére, hogy csupán pár órát sztrájkolt – mondta a Hírad...
Videó rögzítette a magyar vonatszerencsétlenséget - megdöbbentő látvány
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-06
Megdöbbentő felvétel került elő amin az látszik, hogy a motorvonat egy buszmegálló mellé zuhan. Egy nappal ezelőtti hír, hogy tragikus vonatbaleset történt a Csongrád megyei Mindszenten.

A tragédiában öten meghaltak, amikor vonat elé haj...
A Mi Hazánk máris jelezte: ha jónak látják, együtt szavaznak a Fidesszel a parlamentben
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
A kétharmados többség nem múlik rajtuk, de Dúró Dóra elnökhelyettes szerint csak az számít, egy törvényjavaslat jó-e a magyarságnak vagy nem. - írja az rtl.hu.

Bár a Fidesznek a teljes képvisel...
Baukó Éva páros lábbal szállt bele Tóth Gabiba - van az a pénz...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Baukó Éva ex-valóvilág szereplő, facebook oldalán osztott meg egy képet Tóth Gabiról, ahogy Orbán Viktor mellett, Őt átkarolva énekli a himnuszt.

A képhez egyszerűen csak ennyit írt:

Nincs szükség szavakra… vagy máshogyan ...
Rég láthattuk Varga Juditot ilyen vidáman nevetni - posztolt is róla
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Varga Judit Igazságügyi miniszter a választások után a szavazás tisztaságával kapcsolatban osztott meg pár mondatot. A választást az EBESZ megfigyelői felügyelték, erre hivatkozva állítja most azt a miniszter, hogy minden rendben zajlott, óvásnak helye...
Hogyan akartak együtt kormányozni? - Egyre elkeseredettebb a háború a baloldalon
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
A kormánypárti lapoknak magas labda lehet ami most zajlik az ellenzék oldalán. Még fel sem eszmélt az ország abból a bukásból amit az ellenzék szenvedett el, máris egymásra mutogatnak a szereplők.

A magyarok politikai állásponttól függetle...
Kiderült ki miatt vonult ki a TEK egy vas megyei falucskába
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Részleteket egyelőre nem árult el a rendőrség, de annyi biztos, hogy a Terrorelhárítási Központ emberei vonultak ki a Vas megyei Pecöl településre 2022. március 22-én.

A rendőrsétől csak egy szűkszavú válasz érkezett de legalább de ...
Autóbalesetben szörnyethalt a népszerű magyar rádiós
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Autóbaleset következtében meghalt a hangjáról ismert Szauter Kornél, a Mex Rádió népszerű hírolvasója. Tegnap délután Esztergom közelében, Tátnál egy megcsúszó BMW az autójának csapódott, a 44 éves rádiós nem élte túl a balesetet.

72 millió forint EU-s pénz - csakhogy bronz helyett festett műanyag
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Hadházy Ákos Független országgyűlési képviselő ezúttal belebotlott pár szoborba, amikkel első ránézésre nincs nagy baj de alaposabban megnézve akadnak azért gondok bőven.

Ilyen apró probléma, hogy Szent István hátáról hámlik a glazú...
2022-05-26. csütörtök
  Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook 2018-2022 Minden jog fenntartva ©  
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2022-05-26. csütörtök
Csengeri örökösnő: Kósa svájci szállodáját is én fizettem
A bíróságon elhangzottak szerint hitt Kósa Lajos a „csengeri örökösnőként” elhíresült P. Máriának, aki állítólag több milliárd eurós vagyont örökölt titokzatos apja után. A Fidesz politikusa nemcsak elhitte, de aktívan közreműködött a hagyaték megszerzésében, több ajándékozási iratot aláírt, amely alapján több millió eurós ajándékot és a hagyaték kezelési jogát is megkapta volna. Csütörtökön kezdődött az ügy tárgyalása a Mátészalkai Járásbíróságon, ahol P. Mária tett vallomást. A vád szerint az asszony különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható, szerinte azonban van örökség, de ha még sincs, akkor ő is becsapott áldozat.

A szerdai tárgyalás még tart, cikkünk frissül

„Nem tartom magam bűnösnek, senkit nem tévesztettem meg, tévedésben nem tartottam” – kezdte vallomását a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária (születési neve alapján M. Mária, korábbi nevén Sz. Gáborné) a vallomását a Mátészalkai Járásbíróságon. A nő vallomása szerint Kósa Lajos nemcsak, hogy aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, de többször ment Svájcba P. Máriával együtt, aki a szállását is fizette a Fidesz politikusának.

Sz. Gáborné nevével először a 2018-as országgyűlési választások kampányában találkozhattunk, amikor megírta Magyar Nemzet, hogy kapcsolatba került Kósa Lajos fideszes képviselő a csengeri nővel, aki azt állította, hogy 1300 milliárd forintot örökölt a Németországban élt apjától. Kósa közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében, amiért cserébe

a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajándékozott volna a politikus édesanyjának.

Ugyan a Fidesz politikusa később azt állította, hogy szélhámosság volt az egész, kiderül, hogy többször is találkozott a nővel, és egy közjegyző előtti megállapodást is aláírt.

„Ha tudta, hogy nem létező hagyatékról van szó, akkor miért fogadott el ilyen dolgokat?” – kérdezte P. Mária. Elmondta, nem is ő kereste meg Kósát: az örökségről csengeri polgármesteri hivatalba érkezett levélen keresztül értesült a nő, aki ezután Péteri István ügyvédhez ment. Később ez az ügyvéd hozta össze sógorán, Orendi Mihályon keresztül Kósa Lajossal. (Orendi 2018-as lemondásáig a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) ügyvezető igazgatója volt.)

"Soha nem kerestem Kósát azzal, hogy hagyatékomat segítsen megszerezni, vagy, hogy befektessek. Ezt ő ajánkotta fel, miután leellenőrizte, hogy valós dologról van szó. Ő ajánlotta fel, hogy mindenben segítséget nyújt, hogy mielőbb hozzájussak, hogy ez a vagyon Magyarországon legyen befektetve, itt legyen használva, ne külföldiek intézzék.

“Onnantól kezdve lett jó kapcsolatunk. Bejárt hozzánk csengerbe, Debrecenbe mi is jártunk hozzá családdal, férjemmel (aki később meghalt, nem sokkal később öngyilkos lett az 57 éves P. Mária felnőtt fia is – a szerk.). Okiratokat íert alá vagyonkezelésről, hogy bármilyen ingóságot el tudjon hozni a konzuláűtuson keresztül a wisbadeni házból. Ezt is aláírta. Felesége nevére lett egy okirat készítve, amelyikban 2 millió eurót kapott volna a felesége, miután nálunk egy családi botrány alakult ki, ezért a feleségével visszamondatta egy debreceni közjegyző által a felajánlást és édesanyja nevére állíttatta ki. Mindig elfogadták az ajándékozást, aláírt levélátvételi elismervény. Tehát réutaló magatartással elfogadta, sohasem utasított vissza semmit” – mondta a bíróságnak a csengeri nő.

Budapesten volt több német topminiszter???

P. Mária szerint több minden hiányzik a vádiratból, például az “a budapesti közjegyzőnél írt megállapodás” 2009 októberéből, amelynek megírásánál “Guido Westerwelle és Wolfgang Schauble voltak jelen”

- a bíró nem kérdezett rá, hogyan kerül az ügybe, pláne egy budapesti közjegyzőirodába az egykori német külügyminiszter és a német belügyi, majd pénzügyminiszter.

Elmondása szerint többször járt Svájcban Kósával, ahol magánbanki vezetőkkel, ügyvédekkel találkoztak. “A Savoy hotelben lévő szállását is én fizettem” – mondta az asszony. (Ebben a szállodáman most, a koronavírus miatti nyomott árakon is legalább 400 euró egy éjszaka.)

„Én még most is hiszek abban, hogy ez az örökség megvan és meg fogom kapni" – mondta P. Mária. “Ha nincs, akkor engem is becsaptak, de még most is hiszem, hogy ez nem történt meg. A nyomozóhatóság és az ügyészség sem tudja bizonyítani, hogy van-e örökség vagy nincs.”
A vádlott szerint a nyomozóhatóság sem tudja, hogy

ha mindez nem igaz, akkor “honnan vannak az iratok, a levelezés, amiely tíz éven át jött Péteri ügyvédnek és nekem. A német és svájci konzulátus miért adott ki bármit az ügyemmel kapcsolatban nekem a budepesti közjegyzőirodában?”

Kósa a jelek szerint hitt a hagyatékban

Kósa a nyomozóknak tett korábbi tanúvallomása alapján inkább hitt a „csengeri örökösnő” történetének, mint nem. Mint korábban megírtuk, négyszer is találkozott Svájcban a „csengeri örökösnővel”, és több ottani bankhoz is elkísérte a nőt. Előtte egy svájci ügyvédnél is járt Sz. Gábornéval, hogy a nő a számlájához hozzáférést nyújtó felhatalmazást adjon Kósának.

Ezen kívül rendőrségi jegyzőkönyvben Kósa Lajos feleségének, Porkoláb Gyöngyinek a vallomása is arra utal, hogy a fideszes politikus elég komolyan vette az ügyet. A politikus felesége azt mondta, 2013 tavaszától háromszor is felmerült, hogy Kósa menjen el Sz. Gábornéval Németországba tárgyalni Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszterrel. Kósa arra kérte feleségét, hogy kísérje el őket tolmácsolni. A találkozókat végül a szálhámosnő mindhárom alkalommal az utolsó pillanatban lemondta.

A Blikk cikke szerint ezen felül több ajándékozási szerződést is kötött Kósa Sz. Gábornéval 2016-ban. Az egyik alapján Kósáé lett volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka. A lap birtokába került szerződés szerint Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől, aki azt állította a politikusnak, hogy 99 százalékos részesedése van a bankban. A francia óriásbank nagyobb bármely magyar pénzintézetnél, több mint ötmillió ügyfele van, és több mint harminc országban van jelen.

Röpködtek a Kósának ígért milliárdok

A Blikk szerint Kósát egy svájci céggel is megajándékozta Sz. Gáborné, pontosabban öt éven keresztül az osztalékjövedelmének öt százalékát ajánlotta fel a politikusnak, aki ezt is köszönettel elfogadta. Az országgyűlési képviselő a rendőrségi vallomásában azt mondta, hogy a két ajándékozási szerződés az aláírás pillanatában is semmis volt, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

Az ügyészség birtokában lévő iratok szerint Kósa Lajos édesanyja több, számára összesen több mint 20 millió eurót ígérő ajándékozást ígérő dokumentumot aláírt. Kósa édesanyja azonban a nyomozókkal közölte: nem írt alá hasonlót, nem vett részt ilyen irat elkészítésében. Azt azonban a rendőrség kérdésére elismerte, hogy a szerződésben foglalt személyi adatait fia ismerhette – hívta fel a figyelmet az ügyről több videóban is beszámoló Juhász Péter, Youtube-csatornáján.

Az azonban, hogy az iratokba foglalt ajándékok, ígérvények, megbízások megalapozatlanok voltak, nem teszik semmissé azt a tényt, hogy Kósa több ilyet aláírt.

Több mint 20 millió eurós ajándékra vonatkozó ígéreteket fogadott el ő vagy környezete közokiratban.

Kósa már korábban is többször tagadta a vádakat, de két nappal a mátészalkai tárgyalás előtt közleményben tagadta a róla megjelent állításokat. Azt írta,

„semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan.”

A rendőrség még 2018 tavaszán csalás miatt gyanúsítottként hallgatta volna ki a nőt, Sz. Gáborné azonban elhagyta az országot. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, és végül Svájcban fogták el 2018-ban. A vádirat szerint a nő húsz sértettnek okozott közel 780 millió forintos kárt. A megtévesztett emberektől 1,4 millió és 387 millió forint közötti összegeket csalt ki, amelyből kevesebb mint 4 millió forint térült meg.

A vádak beigazolódása esetén akár tíz évet is kaphat P. Mária, akinek korábbi férje 2018-ban és egyik fia 2019-ben öngyilkos is lett.

P. Mária ügyvédje szerint a vádirat egy része törvénytelen: a svájci kiadatáshoz a feltételezett bűncselekmények kisebb körét adta meg az ügyészség, majd, miután a kiadatás megtörtént egy újabb, utólag küldött kiadatási kérelemmel egészítették ki. Helmeczi László szerint így nem világos, milyen bűncselekménnyel kapcsolatos vádak ellen kell védekeznie védencének. Az ügyvéd szerint indokolatlan P. Mária előzetes letartóztatása is: szökés gyanújára nem adott okot, Svájcba menetele előtt is értesítette a hatóságokat.

Ráadásul "elvesztette férjét, fia öngyilkos lett ebben az ügyben, és van egy kiskorú (15 éves) fia.
Bróker Marcsi tízmilliárdos ügyben szabadlábon van, meg olyan fideszes képviselő is, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítanak" – mondta az ügyvéd.

68 millióval kezdődött

A csengeri asszony négymilliárd eurós öröksége körüli történetnek van még egy szála is, amelyről a bírósági vallomásában nem, de korábban már beszélt. Eszerint egy közvetítőn keresztül P. Máriát megkereste a Kiskun Tender Kft, arra hivatkozva, hogy tekintettel a Kósával való kapcsolatára segíthetne összehozni egy találkozót a politikussal, mert a kft-nek vagy annak jogelődjének építőipari vitája van a debreceni önkormányzat cégével, így az visszatartott több százmillió forintot garanciavállalás címén.

P. Mária elmondása szerint az a találkozó létre is jött, ezután pedig a nő számlájára másfél éven keresztül, 18 részletben összesen 68,3 millió forint érkezett. Kölcsönszerződés vagy más irat az összeg átutalásáról nem volt. Az utolsó tétel után a Kiskun Tendernél – egy tulajdonosváltást követően – azonban a közvetítő kérte P. Máriát, hogy írjanak alá egy elismervényt az összeg átvételéről, mert a cég könyveléséből hiányzik ez a tétel. A nő állítása szerint megkérdezte Kósát, hogy aláírhat-e egy ilyen elismervényt – egy kölcsönszerződést, amely az összeg visszafizetésének dátumáról is rendelkezett – és a válasz állítólag igen volt.

Fél évvel később a cég fizetési meghagyást küldött az összegről P. Máriának, aki állítása szerint megint csak Kósához fordult, hogy kell-e lépni a fizetési meghagyással szemben. A politikus állítólag azt válaszolta, ezzel nincsen tennivaló.Nem sokkal ezután végrehajtást indított a cég P. Máriával szemben, aki vagyon híján nem tudott eleget tenni a követelésnek. Állítása szerint azonban a pénzt az utasítások szerint átadta egy olyan személynek, akit Magyarországon nem, de Helmeczy szerint egy svájci hatósági okiratban már megnevezett. Hogy ezt a személyt a magyarországi bírósági tárgyaláson mikor nevezi nevén, az az ügyvéd szerint kizárólag védencének döntésén múlik.
Közmédia botrány? - inkább elment az M1 volt műsorvezetője mosogatni az Egyesült Királyságba...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-25
Ma már elismert fotósként dolgozik a szigetországban. Váradi Béla egy podcastos interjúban me...
Tóth Gabi arról beszélt a közmédiában, hogy üldözik őt a kereszténysége miatt, és érzi, hogy az ördög ott liheg a nyakában
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-25
Állandóan kísérti a “sötét oldal” Tóth Gabit, sőt az énekesnő érzi azt is, hogy “az...
Egy brüsszeli dokumentum mindent borított: a látszat ellenére komoly bajok vannak a magyar gazdaságban...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-25
Az elmúlt évek nagy gazdasági növekedése ellenére a termelékenység terén nem történt elő...
Diplomáciai botrány: a horvát elnök csak legyintett mikor Orbánról volt szó
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-19
Érezhető kétértelműen, de megvédte Orbán Viktort a magyar-horvát diplomáciai botrányban Zo...
Magyar Lidl botrány: összeverte az ártatlan vásárlót a biztonsági őr, reagált az üzletlánc
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-19


A túlbuzgó biztonsági őr tolvajnak nézte az ártatlan vásárlót, akit úgy nekiv...
Így vitték el a korrupt magyar orvost - évekig börtönben maradhat
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-19
Fülest kapott a titkosszolgálat és ráálltak a fővárosi pszichiáterre. Egy beépített ügyn...
Halálos bécsi vonatbaleset, nagyon sok a sérült
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-10
Kisiklott egy vonat hétfőn délután a Bécstől délre található Münchendorf település köze...
Magyar politikus botrány: 15 évet is kaphat a Miniszterelnökség egyik főosztályvezetője - rabosítás
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-09

Pénzügyminisztériumi tisztségviselőkön kívül a Miniszterelnökség egyik vezető beosz...
Videó rögzítette, ahogy elüti a haragosát egy taxis Pesterzsébeten
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-09
Miután elütötte a nyílt utcán haragosát, vallomásában azzal védekezett egy taxis, hogy egy ...
Meghalt Berki Krisztián
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-06
Péntek reggel meghalt Berki Krisztián exfocista celeb, írja a Blikk. A lap értesülését a rend...
Új munkatársakat keres a NAV: több tucatnyi adóellenőrt, vámosokat, követeléskezelőket...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-04

Informatikusokból több tucatot keres a hatóság, adóellenőröket, vámosokat, követelés...
Orbán győzött Brüsszelben? - haladékot kap Magyarország
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-05-04
Magyarország és Szlovákia esetében 2023 végéig kitolják az olajembargót.

Az Eur...
Kitört a 400 milliós roma botrány: megsegítésre szánták, de máshová ment a pénz
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-26
Mélyszegénységben élők társadalmi felzárkóztatása és lakhatási integrációja – egy ily...
Magyarországon menekültstátuszt élvez, hét év börtönbüntetésre ítélték külföldön
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-26
Sikkasztásért hét év börtönbüntetésre ítélte egy szkopjei bíróság Nikola Gruevszki volt...
Szijjártóék reagáltak: figyelik, hogy a szlovákoknál tényleg börtönbe kerülhet-e egy politikus
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-26
Mi itt Magyarországon figyelemmel követjük a Szlovákiában jelenleg zajló szokatlan belpolitika...
Durván megugrott az átlagkereset Magyarországon - megérkeztek a számok
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-26
A KSH szerint a honvédelmi, illetve rendvédelmi dolgozók fegyverpénze dobta meg az átlagkereset...
Több mint száz határsértőt tartóztattak föl egyetlen éjszaka alatt
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-12
Több csoportban 111 határsértőt tartóztattak föl a magyar rendőrök osztrák és cseh kollég...
Pénzmosás Szegeden - Több száz milliós ügy borzolja a kedélyeket
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-12
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki 2018 januárja és j...
Rabosítás: korrupt magyar közterület-felügyelőket ítéltek börtönbüntetésre
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-12
Végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a filmforgatásokon megvesztegetett közterület-felü...
Orbán Viktorral való kapcsolatáról vallott Zalatnay Sarolta - úgy tekintett rá, mint koruk Petőfijére
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
Az énekesnő nagyon örült a választás eredményének, mert szerinte jól jártunk és ezt minde...
Bombafenyegetés: kétszer is riasztották a Magyar Honvédség vadászgépeit
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
Kétszer is bombafenyegetés miatt szálltak fel a Gripenek pénteken. Az első eset egy Szentpéter...
Halálos autóbaleset - kiderült mit keresett Győzike a helyszínen
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
Halálos baleset történt Zagyvaszántón a 21-es főúton szombaton kora este. Az eset után kide...
Hiába a piros lámpa - durva gázolást rögzített egy térfigyelő kamera
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
A közzétett felvételen tisztán látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak. Ennek ellené...
Orbán Viktort vádolták Szlovákia televíziós vitájában - átrajzolja Szlovákia határait
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-11
A szlovák parlament elnöke Boris Kollár vasárnap déli televíziós vitájában arról beszélt...
Kivándorlás és külföldi munka - durva ami történik a Fidesz győzelme után
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-06
Ahogy a négy évvel korábbi választások után, most is megugrott azok száma, akik az ország el...
Megdöbbentő dolgot üzent az Instagramon Tóth Gabi
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-06
Instagramon üzent az énekesnő, aki nem érzi otthon magát a nagyvárosban.

„Je su...
Botrány: Pár órát sztrájkolt egy budapesti tanár, három teljes napi bérét vonták le tőle
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-06
Már nagyjából száz panasz érkezett a PDSZ-hez a sztrájk miatt levont bérek miatt.
Videó rögzítette a magyar vonatszerencsétlenséget - megdöbbentő látvány
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-06
Megdöbbentő felvétel került elő amin az látszik, hogy a motorvonat egy buszmegálló mellé zu...
A Mi Hazánk máris jelezte: ha jónak látják, együtt szavaznak a Fidesszel a parlamentben
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
A kétharmados többség nem múlik rajtuk, de Dúró Dóra elnökhelyettes szerint csak az számít...
Baukó Éva páros lábbal szállt bele Tóth Gabiba - van az a pénz...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Baukó Éva ex-valóvilág szereplő, facebook oldalán osztott meg egy képet Tóth Gabiról, ahogy...
Rég láthattuk Varga Juditot ilyen vidáman nevetni - posztolt is róla
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Varga Judit Igazságügyi miniszter a választások után a szavazás tisztaságával kapcsolatban o...
Hogyan akartak együtt kormányozni? - Egyre elkeseredettebb a háború a baloldalon
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
A kormánypárti lapoknak magas labda lehet ami most zajlik az ellenzék oldalán. Még fel sem eszm...
Kiderült ki miatt vonult ki a TEK egy vas megyei falucskába
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Részleteket egyelőre nem árult el a rendőrség, de annyi biztos, hogy a Terrorelhárítási Köz...
Autóbalesetben szörnyethalt a népszerű magyar rádiós
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Autóbaleset következtében meghalt a hangjáról ismert Szauter Kornél, a Mex Rádió népszerű ...
72 millió forint EU-s pénz - csakhogy bronz helyett festett műanyag
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Hadházy Ákos Független országgyűlési képviselő ezúttal belebotlott pár szoborba, amikkel e...
Orbán vészjósló szavai: előfordulhat, hogy alapvető élelmiszerekből hiány lesz - Jelentős és mély gazdasági válság előtt állunk
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk – jelentette ki Orbán Viktor korm...
Orbán Viktor felesége és Győzike egy képen - közben Győzike szponzora felmondott, íme a részletek
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Győzike képeket közölt többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterr...
Kemény levél érkezett Magyarországnak címezve - ezután Gulyás Gergely nem akármit kért az EU-tól
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Ursula von der Leyen jelentette be , hogy az Európai Bizottság hivatalos értesítést küldött M...
Baj van: Íme az újabb szankciók Oroszországgal szemben: nekünk is fájni fog ami most jön
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Ma lettek hivatalosak a legújabb szankciók Oroszországgal szemben. Ebben szerepel többek közöt...
Süllyedő hajó: Gyurcsány és Jakab képviselő urak jeleskedtek elsőként a szardobálásban Schilling Árpád szerint
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Schilling szerint Jakabnak inkább a saját pártja sikertelenségén kellene gondolkodnia, Gyurcsá...
Kiderült beül-e a parlamentbe Márki-Zay Péter - segíti vagy gyengíti az ellenzéket az Ő személye?
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje aligha ül be a parlamentbe, a Telexnek úgy ny...
Külföldről kapott üzenetet Orbán Viktor: A magyar nép támogat, mert mindig a magyar érdekeket helyezed előtérbe
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Elismerő szavakat kapott Orbán Viktor a cseh államfőtől, Milos Zemantól. Kiemelte, a cseh-magy...
Tarolt a szerbiai választásokon Orbán Viktor barátja - kiderült mennyivel nyert
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
A szerbiai elnökválasztáson Aleksandar Vucic szerezte meg a voksok körülbelül 60 százalékát...
Ömlenek az orosz tankok Ukrajnába - pusztító drónokat kaphat Ukrajna
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Egyértelművé vált, hogy az orosz csapatok célja a kijevi régióból történt kivonulás után...
Magyar sportlegendát gyászol az ország
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Életének 80. évében Hosszan tartó betegség után elhunyt a magyar atlétika emblematikus figur...
Csalódott írást tett közzé az ellenzéki összefogás - feladják?
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Közleményt adott ki az ellenzéki összefogás. A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a ...
Félnie kell a magyaroknak? - Orbán Viktor győzelmi hírére kemény üzenet érkezett külföldről
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Financial T...
Mit csináljon a hatóság egy ilyen emberrel? - semmi nem érdekli és kárt okozhat akár neked is... Megdöbbentő ügy..
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Különös esetről számolt be a magyar rendőrség a hivatalos oldalán. Egy 32 éves dánszentmik...
Üresen kongó autógyárak jönnek? - Kecskeméten, a Mercedes gyárban megkezdték a műszakok leépítését...
FüggetlenNemzet.hu / Hírek
2022-04-05
Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus, ha fizikailag nem is érzékeljük, de jelen van a hétköznap...
2022-05-26. csütörtök
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2018-2022 Minden jog fenntartva ©