Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook Budapest, Magyarország  
2022-11-26. szombat
Az Őszödi beszéd egy országot kiborított, a kémbotrányra mindenki csak legyint
Sokkoló dolog nemcsak sejteni, hanem most már elég nagy biztonsággal tudni is, hogy a kormány bárkit lehallgathat, aki bármilyen okból nem tetszik neki.

De ennél sokkal sokkolóbb az a tény, hogy ehhez a nyomasztó lázálomhoz még csak törvényt sem kell sértenie. A Fidesz ugyanis úgy formálta át lépésről lépésről a jogszabályokat, hogy ma Magyarországon bárkit - teljesen függetlenül nemcsak attól, hogy elkövetett-e bármit, hanem attól is, hogy egyáltalán felmerült-e ilyesmi - bármiféle korlát nélkül megfigyelhet az államhatalom. És a “bármiféle korlát nélkül” itt nem valami elnagyolt vagy túlzó újságírós fordulat.

Nagyon régen elmúltak ugyanis azok az idők, amikor az ilyesmihez legalább bírói engedély kellett. Ha a nemzetbiztonsági szolgálatok azt mondják, hogy a feladataik ellátásához szükséges adatok másképp nem szerezhetők meg, akkor jogosan végezhetnek titkos megfigyelést, aminek nincs más feltétele. Azon felül, hogy az igazságügyi miniszternek - jelenleg ez éppen az Orbán-kesztyűbáb Varga Judit - engedélyeznie kell azt. A megfigyelésnek nemcsak valódi feltételei nincsenek, de következményei sem, mivel az állampárt által irányított szolgálatok nem kötelesek az érintettek tudomására hozni, hogy megfigyelték őket, ha nem találtak róluk semmi terhelőt. Maga a megfigyelés ténye csak abban az esetben derül ki egyáltalán utólag, ha vádemelés lesz a dologból, ekkor ugyanis kötelező beszámolni a bizonyítékok forrásáról.

Bírói engedély régóta csak olyan esetekben szükséges, amikor a rendőrség vagy más nyomozó szerv konkrét bűncselekmény ügyében kutakodik.

Vagyis az egész rendszer abszolúte tudatosan lett arra optimalizálva, hogy kifejezetten olyan embereket figyeljenek meg, akik nem követtek el semmi törvénybe ütközőt. Az ilyen akciók ráadásul - hacsak nagyritkán nem kerül porszem a gépezetbe - definíció szerint sosem derülhetnek ki.

Gondolj bele, mennyire ironikus szabad választásokról beszélni egy olyan országban, ahol az állampárt vezetője tetszése szerint megismerheti bármelyik politikai ellenfelének terveit, kampánytémáit, leendő szlogenjeit, ha éppen ehhez támad kedve. Ahol, ha mondjuk feltűnik egy ismeretlen, de veszélyesnek tűnő ellenzéki arc a politikában, Orbán Viktor gyorsan begyűjtetheti az intim fotóit, elolvastathatja a levelezését, és azelőtt kicsinálhatja, hogy bejelentette volna az indulását. Mennyire szabad ott a piac, ahol a Fidesz Zrt ellenében induló versenyzők árajánlatát előbb ismerhetik meg a Zrt oligarchái, mint hogy legépelték volna azokat?

És mennyire szabad az a sajtó, amelyiknek Orbán minden lépését kikukkolhatja? Hogyan ellenőrizhetjük az államhatalmat akkor, ha az pontosan tudja, milyen témában nyomozunk, milyen anyagokat szereztünk meg és kikkel beszéltünk?

Kevés konkrét dolgot lehet egyelőre biztosan tudni a megfigyelési botrányról, de azt speciel igen, hogy itt ráadásul nem egyszerűen lehallgatták az érintetteket.

Ha a kémszoftver előtti idők fogalmait szeretnénk használni, valaki - aki a kémszoftvert árusító izraeli cég szerint kizárólag állami szerv lehet - a telefonlehallgatás mellett bepoloskázta, éjjel-nappal folyamatosan követte és videózta az alanyokat, plusz betört hozzájuk, és ellopta a telefonregiszterüket, a családi fényképalbumukat, bónusznak meg felnyitotta a leveleiket is. Az izraeli kémszoftver ugyanis nem egyszerűen lehallgatóprogram, hanem ellopja az okostelefonunkon tárolt összes képet, videót, üzenetet, levelet, fájlt és egyéb adatot, megmutatja, hol tartózkodunk éppen, és a kameráján, illetve mikrofonján keresztül tetszés szerinti pillanatban élő közvetítést ad rólunk. Olyan, mintha egy egész III/III-as akciócsoport bújna be a telefonunkba.

Nekem rafinált újságíróként persze már megvan a bombabiztos módszerem az Orbán-rezsim izraeli csodaprogramja ellen. A recept: tiszta kéz + mocskos zseb = szabad sajtó. Ha valaki képes értékelhető hangfelvételt készíteni az én zsebpiszokkal teletömött mikrofonomon keresztül, vagy bárki arcát felvenni fél centi vastag zsírrétegen át, annak személyesen adom át az elmúlt évem összes titkos csetelését bőrbe kötve.

A helyzet abszurditását az adja, hogy mindez már jó pár éve abszolúte közismert, csak éppen a kutyát nem érdekelte. Legkésőbb azóta, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága 2016-ban egy magyar jogvédők által indított perben kimondta, hogy a titkos információszerzést miniszteri engedélyezéshez kötő rendszer sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Baromi fontos, hogy ez az egész nem kizárólag az eddig érintett újságírók, ügyvédek, civil aktivisták és politikusok ügye.

Ugyanis, foglalkozz bármivel, te is bármikor sorra kerülhetsz.

Annak, hogy Orbán Viktor totális megfigyelőállama eddig esetleg nem szállt rád személy szerint, gyakorlati okai voltak. Hiába volt rá jogi lehetőség, a korábbi eszközökkel igazából baromi macerás volt az orwelli rémálom megvalósítása. Mármint rettentően ember- és időigényes. A poloskákat és kamerákat valakinek el kellett helyeznie, a zárat valakinek fel kellett törnie, a lakásodat valakinek át kellett kutatnia, és a megfigyelőautó sem vezette el önmagát. De az új típusú kémszoftverek egy csapásra nagyságrenddel egyszerűbbé - és ezzel tömegesebbé - tették az egészet.

Ha van okostelefonod, és tudják a számodat, elég elküldeni rá egy üzenetet vagy megcsörgetni Whatsappon, és már meg is spóroltak egy tucatnyi szakembert és rengeteg időt. Az a helyzet, hogy jelenleg kizárólag Orbán Viktor belátásán és józan önmérsékletén múlik, hogy a magyar állam melyik magyar okostelefon-tulajdonosnak lopja el minden adatát, követi folyamatosan a mozgását és hallgatja le minden beszélgetését, amit a telefonja hatósugarában folytat le. Bármiféle következmény nélkül.

Van persze megoldás erre is: lehet szabadban találkozni, felhangosított zene mellett tárgyalni és gőzfürdőben beszélni az informátorokkal. De akkor eleve Orbán Viktor nyert, és visszakerültünk 1955-be, csak éppen sokkal, de sokkal ügyesebbek az ávósok.
Ezt olvassa mindenki:
Vége: a magyar rendező elhagyja Magyarországot - a politikai miatt, és azért, amit a rendőrök a gyerekeivel tettek 
Ez már több mint ciki: azt állította Semjén, hogy a pápa megáldotta őt, aztán jött valami.... 
Szégyen: Előkerült még egy belvárosi ingatlan, amit egy fideszes önkormányzat adott el Schadl Györgynek 
Müller Cecília szerint keveset beszélünk arról, hogy mennyi mindent nyertünk a járvány során 
Fiatalon fideszesnek lenni ma is a legjobb életérzés! - Menczer Tamás és frissen mag alakult Fidelitas 
Óriási bejelentés: magyar kilakoltatásról készül film - A végrehajtó mögött ott áll az egész államigazgatás 
Érdekes dolgokat állít Magyarországról a Szíriai közszolgálati televízió 
Szijjártó rendeletben rögzítette a magyar hírszerzők napi díjszabását 
Korábban Orbán teraszán cigizgetett, most felfüggesztett börtönt kapott korrupció miatt - változnak a dolgok 
Rogán-féle letelepedési kötvények nyomában - csak tíz nap kellett, hogy papírokat szerezzen... 
Tóth Gabi művésznő beolvasott a kommentelőknek: Aki szereti a hazáját, az nem támad engem! 
Te meg a férjed, több kárt okoztok ennek az országnak, mint bárki más! - kitört a botrány 
Érdekes: Mi történt? Dúró Dóra főtanácsadója lett Orbán korábbi.... 
Kiderült miért jelentek meg török rendőrök Magyarországon - több mint félmilliárd forint... 
Nem árulják el Szijjártóék, hogy mennyibe kerül fenntartani a türk irodákat, még egy rendőr sem léphet be 
Elege lett a magyar Lidlnek a csalókból - lépnek 
Szlovákia térdre kényszerítette Orbánékat: Mégsem vesz határon túli termőföldeket a magyar állam 
Nagy a baj: Több milliárdos kártérítést fizet az Orbán kormány, mer elzavart egy kekszgyárat 
Elég lehetne már: milliárdos állami támogatást kapott Mohács polgármesterének családi cége 
Elképesztő bejelentés: A 2006-os rendőri fellépések 53 áldozata kap kártérítést 
Ilyet még nem láttak - Olyan tróger munkát végeztek a fideszesek az építésénél, hogy ..... 
Ha meglátod Vajna Timi mit vett 2,1 milliárdért.... 
Kósa: Az országnak elege van azokból a politikusokból, akik csak a pénzt veszik el... 
Pataky: valaki, aki olyan bűnöket és gonoszságokat tett, mint Gyurcsány, az hogyan lehet még mindig szabadlábon 
Nem akárkiknek szólt be Tóth Gabi - mártírt csináltak magukból... 
Váratlan fordulat: érdekes dolgokat mondott Novák Katalin Ukrajnában 
Nem akárkit cserél le Szijjártó Péter 
Hullanak a fejek? - két rendőr vezérőrnagy szolgálati jogviszonya is megszűnik 
Deutsch kiakadt: szerinte a baloldalnak csak a pénz és a hatalom fontos 
A cég ami összesen 2522,1 millió forintnyi osztalékot hozott Sarkáék konyhájára 
Nagy Feró rákapcsolt: Gyurcsányék ilyenek, gátlástalanul lőnek... 
Döbbenet amit Ramil Safarov Budapesten művelt, most mégis szabadon sétálgathat - diplomáciai botrány 
2022-11-26. szombat
  Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook 2018-2022 Minden jog fenntartva ©  
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2022-11-26. szombat
Az Őszödi beszéd egy országot kiborított, a kémbotrányra mindenki csak legyint
Sokkoló dolog nemcsak sejteni, hanem most már elég nagy biztonsággal tudni is, hogy a kormány bárkit lehallgathat, aki bármilyen okból nem tetszik neki.

De ennél sokkal sokkolóbb az a tény, hogy ehhez a nyomasztó lázálomhoz még csak törvényt sem kell sértenie. A Fidesz ugyanis úgy formálta át lépésről lépésről a jogszabályokat, hogy ma Magyarországon bárkit - teljesen függetlenül nemcsak attól, hogy elkövetett-e bármit, hanem attól is, hogy egyáltalán felmerült-e ilyesmi - bármiféle korlát nélkül megfigyelhet az államhatalom. És a “bármiféle korlát nélkül” itt nem valami elnagyolt vagy túlzó újságírós fordulat.

Nagyon régen elmúltak ugyanis azok az idők, amikor az ilyesmihez legalább bírói engedély kellett. Ha a nemzetbiztonsági szolgálatok azt mondják, hogy a feladataik ellátásához szükséges adatok másképp nem szerezhetők meg, akkor jogosan végezhetnek titkos megfigyelést, aminek nincs más feltétele. Azon felül, hogy az igazságügyi miniszternek - jelenleg ez éppen az Orbán-kesztyűbáb Varga Judit - engedélyeznie kell azt. A megfigyelésnek nemcsak valódi feltételei nincsenek, de következményei sem, mivel az állampárt által irányított szolgálatok nem kötelesek az érintettek tudomására hozni, hogy megfigyelték őket, ha nem találtak róluk semmi terhelőt. Maga a megfigyelés ténye csak abban az esetben derül ki egyáltalán utólag, ha vádemelés lesz a dologból, ekkor ugyanis kötelező beszámolni a bizonyítékok forrásáról.

Bírói engedély régóta csak olyan esetekben szükséges, amikor a rendőrség vagy más nyomozó szerv konkrét bűncselekmény ügyében kutakodik.

Vagyis az egész rendszer abszolúte tudatosan lett arra optimalizálva, hogy kifejezetten olyan embereket figyeljenek meg, akik nem követtek el semmi törvénybe ütközőt. Az ilyen akciók ráadásul - hacsak nagyritkán nem kerül porszem a gépezetbe - definíció szerint sosem derülhetnek ki.

Gondolj bele, mennyire ironikus szabad választásokról beszélni egy olyan országban, ahol az állampárt vezetője tetszése szerint megismerheti bármelyik politikai ellenfelének terveit, kampánytémáit, leendő szlogenjeit, ha éppen ehhez támad kedve. Ahol, ha mondjuk feltűnik egy ismeretlen, de veszélyesnek tűnő ellenzéki arc a politikában, Orbán Viktor gyorsan begyűjtetheti az intim fotóit, elolvastathatja a levelezését, és azelőtt kicsinálhatja, hogy bejelentette volna az indulását. Mennyire szabad ott a piac, ahol a Fidesz Zrt ellenében induló versenyzők árajánlatát előbb ismerhetik meg a Zrt oligarchái, mint hogy legépelték volna azokat?

És mennyire szabad az a sajtó, amelyiknek Orbán minden lépését kikukkolhatja? Hogyan ellenőrizhetjük az államhatalmat akkor, ha az pontosan tudja, milyen témában nyomozunk, milyen anyagokat szereztünk meg és kikkel beszéltünk?

Kevés konkrét dolgot lehet egyelőre biztosan tudni a megfigyelési botrányról, de azt speciel igen, hogy itt ráadásul nem egyszerűen lehallgatták az érintetteket.

Ha a kémszoftver előtti idők fogalmait szeretnénk használni, valaki - aki a kémszoftvert árusító izraeli cég szerint kizárólag állami szerv lehet - a telefonlehallgatás mellett bepoloskázta, éjjel-nappal folyamatosan követte és videózta az alanyokat, plusz betört hozzájuk, és ellopta a telefonregiszterüket, a családi fényképalbumukat, bónusznak meg felnyitotta a leveleiket is. Az izraeli kémszoftver ugyanis nem egyszerűen lehallgatóprogram, hanem ellopja az okostelefonunkon tárolt összes képet, videót, üzenetet, levelet, fájlt és egyéb adatot, megmutatja, hol tartózkodunk éppen, és a kameráján, illetve mikrofonján keresztül tetszés szerinti pillanatban élő közvetítést ad rólunk. Olyan, mintha egy egész III/III-as akciócsoport bújna be a telefonunkba.

Nekem rafinált újságíróként persze már megvan a bombabiztos módszerem az Orbán-rezsim izraeli csodaprogramja ellen. A recept: tiszta kéz + mocskos zseb = szabad sajtó. Ha valaki képes értékelhető hangfelvételt készíteni az én zsebpiszokkal teletömött mikrofonomon keresztül, vagy bárki arcát felvenni fél centi vastag zsírrétegen át, annak személyesen adom át az elmúlt évem összes titkos csetelését bőrbe kötve.

A helyzet abszurditását az adja, hogy mindez már jó pár éve abszolúte közismert, csak éppen a kutyát nem érdekelte. Legkésőbb azóta, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága 2016-ban egy magyar jogvédők által indított perben kimondta, hogy a titkos információszerzést miniszteri engedélyezéshez kötő rendszer sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Baromi fontos, hogy ez az egész nem kizárólag az eddig érintett újságírók, ügyvédek, civil aktivisták és politikusok ügye.

Ugyanis, foglalkozz bármivel, te is bármikor sorra kerülhetsz.

Annak, hogy Orbán Viktor totális megfigyelőállama eddig esetleg nem szállt rád személy szerint, gyakorlati okai voltak. Hiába volt rá jogi lehetőség, a korábbi eszközökkel igazából baromi macerás volt az orwelli rémálom megvalósítása. Mármint rettentően ember- és időigényes. A poloskákat és kamerákat valakinek el kellett helyeznie, a zárat valakinek fel kellett törnie, a lakásodat valakinek át kellett kutatnia, és a megfigyelőautó sem vezette el önmagát. De az új típusú kémszoftverek egy csapásra nagyságrenddel egyszerűbbé - és ezzel tömegesebbé - tették az egészet.

Ha van okostelefonod, és tudják a számodat, elég elküldeni rá egy üzenetet vagy megcsörgetni Whatsappon, és már meg is spóroltak egy tucatnyi szakembert és rengeteg időt. Az a helyzet, hogy jelenleg kizárólag Orbán Viktor belátásán és józan önmérsékletén múlik, hogy a magyar állam melyik magyar okostelefon-tulajdonosnak lopja el minden adatát, követi folyamatosan a mozgását és hallgatja le minden beszélgetését, amit a telefonja hatósugarában folytat le. Bármiféle következmény nélkül.

Van persze megoldás erre is: lehet szabadban találkozni, felhangosított zene mellett tárgyalni és gőzfürdőben beszélni az informátorokkal. De akkor eleve Orbán Viktor nyert, és visszakerültünk 1955-be, csak éppen sokkal, de sokkal ügyesebbek az ávósok.
Vége: a magyar rendező elhagyja Magyarországot - a politikai miatt, és azért, amit a rendőrök a gyerekeivel tettek
Ez már több mint ciki: azt állította Semjén, hogy a pápa megáldotta őt, aztán jött valami....
Szégyen: Előkerült még egy belvárosi ingatlan, amit egy fideszes önkormányzat adott el Schadl Györgynek
Müller Cecília szerint keveset beszélünk arról, hogy mennyi mindent nyertünk a járvány során
Fiatalon fideszesnek lenni ma is a legjobb életérzés! - Menczer Tamás és frissen mag alakult Fidelitas
Óriási bejelentés: magyar kilakoltatásról készül film - A végrehajtó mögött ott áll az egész államigazgatás
Érdekes dolgokat állít Magyarországról a Szíriai közszolgálati televízió
Szijjártó rendeletben rögzítette a magyar hírszerzők napi díjszabását
Korábban Orbán teraszán cigizgetett, most felfüggesztett börtönt kapott korrupció miatt - változnak a dolgok
Rogán-féle letelepedési kötvények nyomában - csak tíz nap kellett, hogy papírokat szerezzen...
Tóth Gabi művésznő beolvasott a kommentelőknek: Aki szereti a hazáját, az nem támad engem!
Te meg a férjed, több kárt okoztok ennek az országnak, mint bárki más! - kitört a botrány
Érdekes: Mi történt? Dúró Dóra főtanácsadója lett Orbán korábbi....
Kiderült miért jelentek meg török rendőrök Magyarországon - több mint félmilliárd forint...
Nem árulják el Szijjártóék, hogy mennyibe kerül fenntartani a türk irodákat, még egy rendőr sem léphet be
Elege lett a magyar Lidlnek a csalókból - lépnek
Szlovákia térdre kényszerítette Orbánékat: Mégsem vesz határon túli termőföldeket a magyar állam
Nagy a baj: Több milliárdos kártérítést fizet az Orbán kormány, mer elzavart egy kekszgyárat
Elég lehetne már: milliárdos állami támogatást kapott Mohács polgármesterének családi cége
Elképesztő bejelentés: A 2006-os rendőri fellépések 53 áldozata kap kártérítést
Ilyet még nem láttak - Olyan tróger munkát végeztek a fideszesek az építésénél, hogy .....
Ha meglátod Vajna Timi mit vett 2,1 milliárdért....
Kósa: Az országnak elege van azokból a politikusokból, akik csak a pénzt veszik el...
Pataky: valaki, aki olyan bűnöket és gonoszságokat tett, mint Gyurcsány, az hogyan lehet még mindig szabadlábon
Nem akárkiknek szólt be Tóth Gabi - mártírt csináltak magukból...
Váratlan fordulat: érdekes dolgokat mondott Novák Katalin Ukrajnában
Nem akárkit cserél le Szijjártó Péter
Hullanak a fejek? - két rendőr vezérőrnagy szolgálati jogviszonya is megszűnik
Deutsch kiakadt: szerinte a baloldalnak csak a pénz és a hatalom fontos
A cég ami összesen 2522,1 millió forintnyi osztalékot hozott Sarkáék konyhájára
Nagy Feró rákapcsolt: Gyurcsányék ilyenek, gátlástalanul lőnek...
Döbbenet amit Ramil Safarov Budapesten művelt, most mégis szabadon sétálgathat - diplomáciai botrány
Orbán keményen üzent a zúgolódóknak: Mindenki bérét nem lehet megemelni...
Rengetegen látták a kormány legújabb videóját: ha eddig nem féltél, akkor mostantól fogsz..
Kocsis Máté picit kiakadt Gyurcsányékra: a devizahitelekkel egy életre eladósították a családokat, a kormányzásuk alatt emberek százezrei kerültek utcára stb.......
Thürmer Gyula: Orbán Viktor bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve,
Német menedzserek helyett a Fidesz-holdudvar vállalkozói iratják be gyerekekeiket a milliós tandíjú debreceni magániskolába
Nemzetközi botrány: az USA aggódik a magyar sajtó állapota miatt és ennek hangot is ad
Nagy Feró Orbán ellen tüntetőket igazított helyre - Nem bírtam ki, odamentem...
A budapesti kínaiak egyszerűen nem értik, a magyaroknak mi baja a Fudan Egyetemmel
Óriási leleplezés: Mészáros cége a hatvanpusztai építkezésen az Orbán birtokon
Óriási pofon Orbánnak: térképre tették ki mennyit rak be a közösbe vagy vesz ki onnan
Ez durva: Orbán Gáspárt éltetik amiért védi a hazát az édesapjához hasonlóan...sőt...
Kiderült hány száz millióba került a honvédségi gépeken repkedő Szijjártó az adófizetőknek
Ilyet nem látsz mindennap - nem akárhol tartottak szentmisét
Kamu vagy igaz? - Bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam
Elkobozzák a nagybányai polgármester vagyonát, mert nem tudta igazolni, honnan szerezte
Miért beszél egy német tévécsatorna magyar szegénységről? - az egyik legrosszabb, amit láttak az EU-n belül
Óriási a találgatás: elképesztő méretű titokzatos objektum épül Balatonhenyén
2022-11-26. szombat
Home   Impresszum   Kapcsolat   Facebook
2018-2022 Minden jog fenntartva ©